بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابطعمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور؛ بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در این همایش با اشاره بر لزوم حل مشکلات اقتصادی با بهره گیری از صنایع اشتغال زا گفت: صنایع دستی می تواند راه حل مشکلات اقتصادی مردم به ویژه در مناطق محروم باشد به ویژه درآن مناطقی که کم آبی وجود دارد، به سبب سابقه ای که دارد و قبلا هم مشغول به آن بوده اند.
وی تجاری سازی صنایع دستی را مهمترین مشکل آن دانست و ادامه داد : اما وضعیت تجاری ما نسبت به 4 سال پیش خوب است در سال 95 بیش از 36 درصد رشد صادرات صنایع دستی داشتیم. در حالیکه صنایع دستی قبلا حتی افت فروش هم داشته است. میزان بازارچه های داخلی و فروشگاه های راه اندازی شده هم بسیار خوب بوده است. استان ایلام هم در جاهایی خوب بوده اما در آن اندازه های مطلوب ظاهر نشده، انشاالله بعد از حل یک سری مشکلات اعتباری و بقیه مسائل، یک رشد جهشی باید داشته باشد.
نامورمطلق افزود : قصد راه اندازی بازارچه ای را داشتیم اما برای ایجاد آمادگی صددر صدی، افتتاحیه را به زمانی که بازارچه کاملا آماده باشد موکول کردیم. نمی خواهیم که در پایان دولت فقط نمایش افتتاحیه داشته باشیم، امیدواریم هر وقت آماده بود، افتتاح شود زیرا قرار ما صداقت با مردم است.
به گفته نامورمطلق مشکل فروش صنایع دستی مقدار زیادی، به مشکل تولید برمی گردد، اگر تولید مطلوب نباشد، تبلیغات و بازاریابی نیز موفق نمی شود.
معاون صنایع دستی کشور با اشاره به اینکه مشکل تولید ودر کل، صنایع دستی تکرار است، بیان کرد: در همه جا و به طور خاص در خود ایلام هم مشکل ما تکرار است، تکرار؛ صنایع دستی خلاق را از بین برده و خلاقیت ها را هم ازبین می برد. ازطرفی جامعه ما دچار دگرگونی و تغییر شده و تحولات عمیقی داشته همین گلیم نقش برجسته در آن زمان که تازه به بازار آمده بود چه استقبالی شد و چه رونقی به بازار فروش صنایع دستی آورد، این همان ابداع است که در ان زمان باعث افزایش رونق بازار صنایع دستی شد.
بهمن نامور مطلق افزود: بایستی کاربری ها را متنوع کنیم. باید فکر کرد که چطور می شود صنایع دستی را در محل کار داشته باشیم و لذت ببریم، نه اینکه تحمیل شود. مورد دیگری که می توانیم باآن مصرف را بالا ببریم، استفاده خود ما از صنایع دستی است، یعنی در محل کار، استانداری، دانشگاه، مراکز همایش استفاده شود. فرش دستبافت، گلیم منطقه باید بکار گرفته شود نه اینکه در دفتر کار خود ما فرش ماشینی پهن باشد. در جایی که فرزندان آن منطقه رشد می کند وقتی صنایع دستی تولید شده خودتان نیست یعنی چه؟ در نتیجه همین گلیم نقش برجسته را وقتی خودتان استفاده کنید، بقیه هم می فهمند که ارزش دارد و هویت شماست.
وی در پایان اشاره کرد : اما نکته مهمی که باید دقت شود از چاله به چاه افتادن است، یعنی تا الان صنایع دستی و هنرمند به خاطر حفظ اصالت اسیر تکرار شده بود. اما در حال حاضر می بینیم بعضی طرح ها که هیچ ربطی به صنایع دستی و هویت ان ندارد به بهانه ابتکار وارد طراحی صنایع دستی کرده اند. باید دقت کرد اصالت از بین نرود، زیرا صنایع دستی یعنی اصالت، که وقتی حفظ شد هویت ما می شود، پس باید هردو ابتکار و اصالت رعایت شوند و یک توازن رعایت شود.