به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان در گزارشی نوشت: به رغم هزینه میلیاردی برای ایجاد ارتش در افغانستان، نیروهای امنیتی این کشور توانایی لازم برای مقابله با طالبان را نداشته و به شدت از افزایش تلفات رنج میبرد.
براین اساس، طالبان در حال حاضر بر بیش از نیمی از افغانستان کنترل یا نفوذ داشته که بیشترین مقدار از زمان سقوط دولت این کشور توسط آمریکاست.
سیگار تاکید کرد: در 17 سال گذشته مبلغی بیش از 83 میلیارد دلار به بازسازی ارتش افغانستان تخصیص داده شده، اما هیچ نهاد یا شخصی مسئولیت چگونگی هزینهکرد این مبلغ را برعهده نگرفته است.
سیگار ادامه داد: مسئولیت هزینهکرد این مبلغ بین چندین نهاد آمریکایی و بین المللی تقسیم شده و بنظر میرسد که در این زمینه آمریکا برنامه جامع در این رابطه نداشته باشد.
جان ساپکو، رئیس سیگار در این رابطه گفت: به رغم تخصیص هزینه هنگفت در این رابطه هیچ نهاد اجرایی یا نظامی آمریکا ارزیابی در این رابطه نداشته و متخصصی در این زمینه برای تکمیل این ماموریت اعزام نشده است.
سیگار همچنین تصریح کرد: در تصمیمهای مهم هیچ کدام از افغان ها مشارکت داده نمیشود و بجای مشورت و درگیر کردن آنها در کارها صرفا آنها باید از دستورات اطاعت کنند.
به نوشته بریت بارت، بازرسی ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان ادامه داد: عدم مشارکت افغانها در تصمیمات مهم باعث شده که افغانها بدون حمایت آمریکا قادر به انجام کارها نباشند و به شدت به آمریکا وابسته شدند.
آمریکا در یکسال گذشته تلاش کرده با طالبان بر سر خروج نظامیان این کشور و همچنین جاری شدن صلح مذاکره کند که حاصلی جز بن بست نداشته است.
از سوی دیگر رئیس جمهور آمریکا بارها اعلام کرده که به دنبال خروج نظامیان آمریکا از افغانستان است و در آخرین مورد روز گذشته نیز از کاهش تعداد سربازان از افغانستان خبر داد.
سیاست گنگ و بدون برنامه ترامپ در افغانستان باعث پیچیده شدن صلح و آینده امنیت و ثبات در این کشور شده است.
/