به گزارش ایسنا، مجید فراهانی در پایان یکصدوپنجاهویکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران و در خصوص گزارش تفریغ بودجه سال 1396 شهرداری تهران گفت: شورای شهر تهران ناظر در مدیریت شهری شهرداری تهران است و این نظارت در سه شکل حین هزینه، قبل از هزینهکرد و بعد از هزینهکرد اعمال میشود.
وی افزود: در خصوص نظارت شورای شهر تهران در شهرداری تهران قبل از هزینهکرد برابر قوانین، شورا با تصویب بودجه سالیانه مسیر و ریلگذاری شهرداری تهران را انجام میدهد. در حین هزینهکرد نیز شورا با تعیین ذیحسابها به صورت همزمان با اجرای بودجه سالیانه نظارت بر اجرای بودجه را انجام میدهد.
فراهانی ادامه داد: نظارت بر شهرداری پس از هزینهکرد در تصویب تفریغ بودجه اعمال میشود که در جلسه امروز گزارش تفریغ بودجه سال 1396 شهرداری تهران در دستور کار قرار گرفته بود. در گزارش تفریغ در حقیقت شهرداری تهران هزینهکرد واقعی خود را در اردیبهشتماه تا پایان خرداد ارائه و مشخص میکند که چقدر منطبق بر بودجه تفریغی شورای شهر تهران بوده است، به این ترتیب عملکرد واقعی هزینهکرد شهرداری مشخص میشود و انحرافاتی که از بودجه وجود داشته احصا میشود و بر اساس آن وظایفی برای شهرداری تهران تعیین میشود.
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود در تصریح علت لزوم بررسی تفریغ بودجه گفت: قطعاً بررسی تفریغ بودجه میتواند برای تصمیمگیری بودجه سال آینده کمک بسزایی باشد و بودجه به صورت واقعیتری نوشته شود. علت دیگر بررسی تفریغ بودجه این است که انحرافات کنترل میشود و بر اساس ضرورت تکلیفی برای شهرداری و شورا تعیین میشود.
وی تاکید کرد: گزارش ارائه شده در جلسه امروز به نظر کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به دلایل مختلفی به صورت مشروط قابل قبول است، تعیین شد که 43 تکلیف برای شهرداری و 4 تکلیف برای شورا بر اساس این گزارش تفریغ ارائه شده تعیین شد.
فراهانی در تشریح سه مورد از 43 مورد تکلیف شهرداری تهران گفت: در تصویب گزارش تفریغ بودجه سال 1395 ، 3100 میلیارد تومان از منابع درآمدی شهرداری مشخص نیست در چه محلی هزینه شده است. این ابهام برای اعضای شورا وجود دارد که منابع درآمدی این تعداد 3,100 میلیارد تومان در سیستم نشسته اما مشخص نیست که در کجا هزینه شده است؟.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وامهای گرفته شده از بانکها توسط شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: این بدهیها از دورههای گذشته به این دوره منتقل شده و علیرغم اظهارنظر مدیران گذشته شهرداری تهران مبنی بر نداشتن بدهی شهرداری تهران اما بیش از 50 هزار میلیارد تومان بدهی در مجموعه شهرداری تهران وجود دارد.
فراهانی ادامه داد: بر اساس گزارش ارائه شده، تکلیف دیگری برای شهرداری معین شد که موظف است علاوه بر ارائه گزارش عملکرد ریالی، گزارش عملکرد مقداری را هم ارائه کند که بر اساس آن واحد انجام کار مشخص باشد تا حسابرس بتواند بفهمد عملکرد شهرداری تهران در موضوعات مختلف و پروژههای مختلف به صلاح شهرداری بوده یا خیر؟.
رئیس کمیته بودجه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص سه هزار و 100 میلیارد تومان درآمد شهرداری که مشخص نیست در کدام محل هزینه شده، گفت: این درآمد از سال 95 کسر شده اما معلوم نیست در کجا خرج شده است، البته گفته شده بخشی از آن برای پرداخت دیون مورد بهرهبرداری قرار گرفته اما برای اعضاء محل خرج دقیق این درآمد مشخص نیست که باید مورد بررسی قرار گیرد.