به گزارش ایسنا، محمد جواد حق شناس در یکصد و پنجاه و دومین جلسه علنی شورای اسلامی تهران در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر لزوم توجه به ساحت هنر و جایگاه هنرمندان گفت: سخن گفتن از هنر و هنرمندان این مرز و بوم و بزرگان فرهنگ و نام آوران آن در پیشگاه شما و مردم بزرگ و فرهیخته پایتخت زمزمهای است همدلانه , مردم ایران زمین همواره هنر را ستوده و گرامی داشتند.
وی با اشاره به بیت «اگر در سرت هوای وصال است حافظا باید که خاک درگه اهل هنر شوی»، اظهارکرد: سعدی شیرینسخن نیز چنین میگوید« هنر باید و فضل و دین و کمال که گاه آید و گه رود جاه و مال» حال از خود میپرسیم هنر در شهر تهران چه جایگاهی دارد شهر تهران برای هنرمندان چه دارد و هنرمندان تهران برای شهر چه ارمغانی دارند؟
حقشناس ادامه داد: شاید ندانیم که طی سالهای گذشته طرح و لایحهای در شورای شهر برای ارج گذاشتن به هنر و هنرمندان این شهر به تصویب رسیده است. بدیهی است که هنرمندان نیز حقی در این شهر دارند. شهر به هنر و هنرمندانش میبالد. در حقیقت هنرمندان ما سفیران عشق، محبت، فرهنگ و هنر شهر هستند و سرمایههای ارزشمند میهن محسوب میشود.
این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: امروزه شهرها و ابرشهرها با انسان معنا میشوند و هویت خود را از انسان میگیرند. مشاهیر، دانشمندان و هنرمندان مایه فخر شهر و همشهریان میشوند و به شهر هویت میبخشند و نام پیشقراولان دین و علم و دانش و فرهنگ و هنر با افتخار بر پیشانی شهرها میدرخشد. قطعاً تندیسهای آنان در میدانها و گذرگاههای شهری افتخارآفرینی میکنند.
حق شناس تصریح کرد: شاید به رسم سنت دیرینه پاسداری و قدرشناسی از بزرگان و نام آوران، نامگذاری چند کوچه و خیابان به نام مشاهیر و هنرمندان شهر گامی کوچک در انجام وظیفه ما باشد. شاید بتوانیم با چند کتاب و سردیس و چند بزرگداشت ارادت خود به هنرمندان و مشاهیر شهر نشان دهیم.
وی ادامه داد: اما بیهنری خواهد بود اگر به همین بسنده کنیم که سرمایه هنر و فرهنگ ما بسیار گرانسنگ است و وجه تمایز فرهنگ ایرانی و اسلامی ما در همین موضوع است، اگر قرار است شهر ما شهری انسان محور باشد و اگر قرار است در عرصه فرهنگ و هنر سخنی برای گفتن داشته باشیم یا بخواهیم شهری زیبا و دلنشین و پرنشاط و آرامش بخش بسازیم و در آن زندگی کنیم لازم است توجه جدی به هنر و هنرمندان و دانشمندان و شاعران سرزمینمان داشته باشیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با تاکید بر این که هنر را درمانی بر دردهای این شهر میدانم،گفت: باور کنید که هنر نشاط و زندگی به مردم و سرمایه اجتماعی به نظام میبخشد. هنر برای اقتصاد رونق، برای فرهنگ فروغ و زیبایی و برای سیاست لطافت و برای اجتماع مهربانی به ارمغان میآورد.
وی افزود: کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر اولین گام در حمایت از هنر و هنرمندان در عرصههای مختلفی مثل سینما، تئاتر، خوشنویسی، نقاشی، معماری، گرافیک و مشاهیر ادبی و شعر با حمایت اعضای شورا و کمیسیون تخصصی در نام گذاری خیابانها و معابر برداشته است.
حقشناس ادامه داد: برنامه تجلیل از مفاخر و چهرههای فرهنگی تهران در واقع تلاشی در همین راستا است. در این برنامه فهرستی از بزرگان و نام آوران حوزههای مختلف اهل و ساکن شهرمان را براساس مشورت و مشارکت جمعی آماده کردیم و میکوشیم آغازی مناسب و در خور برای مسیری باشد که به آینده اتصال مییابد. نامهایی از حوزههای دین، قرآن پژوهی، ادبیات، معماری، خوشنویسی، موسیقی، سینما، نقاشی و … در فهرست پیشنهادی جای گرفته است تا پس از بررسی و تصویب در پیشانی معابر شهری قرار گیرد.
وی تاکید کرد: میکوشیم تا این نامها را با انتشار کتابهای فاخر و معتبر یا ساخت و قراردادن سردیسهای زیبا و هنرمندانه و برگزاری مراسم ،یادواره و بزرگداشت در حافظه تاریخی و هویت بشری و شکلی و فرمی شهرمان ثبت و ماندگار کنیم.
حقشناس تصریح کرد: پس از نامگذاریهایی که در شورای شهر به نام نام آوران فرهنگ، شعر و ادبیات و هنر صورت گرفت،انجمنهای تخصصی و هنرمندان شهر هر یک به طریقی مراتب قدرشناسی و سپاس خود را نسبت به اعضای شورا اعلام کردند. امروز نیز یکی از هنرمندان نام آور شهر من با تقدیم آثاری هنری زیبایی خود به شورای شهر آماده است تا مراتب قدردانی خود را با این حضور رسماً بیان کند.
وی در پایان گفت: آن چه برای خود، برای شورا، برای این شهر و مدیریت شهری به ارمغان آمده است اعتماد، مشارکت و همراهی هنرمندان شهر است و این همان سرمایه اجتماعی است که باید بر دیده منت بگذاریم. در این راه آمادیم تا از مشارکت، همفکری و همراهی شهروندان چه در قالب فردی و چه قالب جمعی بهرهمند شویم و در این میان از اعضای شورا همدلی و همراهی و حمایت را طلب میکنیم.