ماهان شبکه ایرانیان

کارشناسان روس: آمریکایی ها برابر ایران سردرگم شده اند

جمعی از کارشناسان روس معتقدند آمریکایی ها پس از اعمال تحریم های حداکثری علیه ایران و نیز رویدادهای اخیر در دریای عمان و سرنگونی پهپاد جاسوسی خود در آب های سرزمینی ایران دچار سردرگمی در برابر تهران شده اند و نمی دانند که پایان مسیری که انتخاب کرده اند به کجا می رود

 

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، ایرینا فدوروا کارشناس مرکز مطالعات خاورمیانه انستیتو شرق شناسی روسیه معتقد است که آمریکا فشارهای خود بر ایران را افزایش می‌دهد تا این کشور را وادار به عقد قرارداد جدید در عرصه برنامه هسته‌ای کند و در آن برنامه موشکی نیز گنجانده شود و امکانات ایران در منطقه خاورمیانه را محدود کند.
وی ادامه داد: آمریکا معتقد است که تحریم‌های خفه کننده در مورد اقتصاد ایران وضع کرده و این تدابیر علیه بخش‌های اقتصادی ایران بکارگرفته شده است تا فروش نفت ایران متوقف شود.

کارشناس روس گفت: این اقدامات آمریکا مقاصد آن کشور برای اقدام مستقل و بدون توجه به دیگران و منشور سازمان ملل را منعکس می‌کند و تحریم ایران علیه تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل است.
کارشناس روس معتقد است که با وجود این همه اظهارات تند، ایران و آمریکا خواهان جنگ نیستند و فشارها بر دولت ایران برای نرم‌تر کردن موضع آن در برابر کشورهای غربی تشدید می‌شود. در این شرایط ایران مقاومت خواهد کرد تا وجهه خود را در عرصه بین المللی ازدست ندهد.
الکساندر کوزنتسف معاون انستیتو پیش بینی‌ها و حل و فصل مناقشات سیاسی روسیه نیز با اشاره به خودداری ایران از اجرای بندهایی از برجام پس از دو ماه فرصت به کشورهای اروپایی عضو برجام و اتحادیه اروپا اظهار داشت: ایران در این راستا تولید اورانیوم غنی شده را افزایش داده و غلظت اورانیوم نیز از 3.6 درصد سطح مجاز در برجام به پنج درصد برای استفاده در سوخت هسته‌ای نیروگاه هسته‌ای بوشهر و 20 درصد برای بکارگیری در راکتور تحقیقاتی تهران افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: مورد دوم سرنگونی پهپاد آمریکایی در سرزمین ایران بود که اقدام درستی است و هواپیمای نظامی متعرض به حریم هوایی سرنگون شد.

کارشناس روس گفت: جنگ با ایران در نقشه ترامپ نمی گنجد زیرا بسیار پرهزینه و پرتلفات خواهد بود ضمن اینکه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یک خودکشی سیاسی برای ترامپ خواهد بود و مخالفان وی حداکثر استفاده را از آن خواهند برد.

به گفته کوزنتسف، هدف اصلی آمریکا اعمال فشار حداکثری بر ایران و تسلیم این کشور در برابر خواسته‌های آمریکاست.

وی افزود: مقام‌های آمریکایی هنوز نمی‌دانند با طرح «ب» خود چکار کنند.
کوزنتسف با اشاره به تحریم غیر عقلانی مقامات ایران از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: آیت الله خامنه ای از زمانی که رهبر ایران شده به خارج از این کشور نرفته است.

وی تصریح کرد: تحریم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم عجیب است زیرا این شخص مذاکره کننده ایران است که باید با طرف مقابل گفت وگو کند. با این تحریم، ظریف برگ برنده به دست می‌آورد.
کوزنتسف با بیان اینکه آمریکا در مورد کشتیرانی در خلیج فارس هم تناقض گویی می‌کند، اظهار کرد: آمریکا از یک طرف حضور نظامی در این منطقه را افزایش می‌دهد و ازسوی دیگر می‌گوید که برای محافظت کشتی‌های نفتکش باید پول پرداخت شود.

وی ادامه داد: آمریکا می‌خواهد از این طریق از کشورهای عربی منطقه هزینه محافظت از کشتی‌ها را دریافت کند ودر صورت ایجاد سازمان تأمین امنیت کشتیرانی، عربستان سعودی و امارات هزینه آن را تأمین کنند.
یلنا دونایوا کارشناس دیگر انستیتو شرق شناسی روسیه با این جمله که وضعیت ایران پیچیده شده است سخنان خود را شروع کرد و افزود: اما تشدید تحریم‌ها ازسوی آمریکا بر ایران، نتایج مطلوبی برای واشنگتن به همراه نداشته است.

وی ادامه داد: آنها انتظار داشتند که این اقدامات آنها منجر به اقدامات اعتراضی شود و مقدمات براندازی حکومت ایران را فراهم کند. اما تحریم‌ها نتایج معکوس داشت و نخبگان سیاسی که به جناح‌های مختلف تعلق داشتند منسجم شدند. رویدادهای اخیر در دریای عمان و سرنگونی پهپاد آمریکایی نشان داد که انسجام نخبگان سیاسی در درون ایران افزایش یافته است.

وی افزود: از سوی دیگر دولت روحانی که توسعه روابط با غرب را هدف گیری کرده بود به شرق روی آورده و روابط با کشورهای همسایه را توسعه می‌دهد.
اسلامبک موزلوف رئیس کرسی زبان‌های شرقی آکادمی دیپلماتیک وزارت خارجه روسیه نیز گفت که در زمان گسترش بحران سوریه تحولات اساسی در منطقه حاصل شد. ورود روسیه، ایران و ترکیه به روند حل مساله سوریه در واقع حاکی از ساختار منطقه‌ای بود که با از دست رفتن کارایی تشکیلات در دوره پسایالتای (بعد از جنگ دوم جهانی) در جهان بوجود آمد.

وی افزود: حتی سازمان ملل در حل مساله سوریه ناتوان شده و روند ژنو راکد شده و روند مذاکرات آستانه آغاز شده است.باتوجه به اینکه کشورهای انگلوساکسون در این روند شرکت نمی‌کنند به سختی آن را تحمل می‌کنند.
کارشناس روس گفت: یکی از دلایل تشدید فشارهای آمریکا بر ایران، ازبین بردن ائتلاف منطقه‌ای در چارچوب روند آستانه است آمریکا از اینکه ساختارهای منطقه‌ای برای حل مسائل جهانی بوجود می‌آید بسیار ناراحت است. زیرا این می‌تواند یک نمونه و الگوی تازه برای حل مسائل دیگر باشد.

وی افزود: به عنوان مثال ایران، روسیه وترکیه برای حل مساله قره باغ یا همکاری روسیه، ترکیه و یونان برای حل مساله قبرس. اما آمریکا می‌خواهد این امکان را از بین ببرد.

وی با بیان اینکه ایران و ترکیه دارای پیشینه امپراتوری هستند و هر یک رهبری یکی از دو مذهب اسلام را در جهان اسلام برعهده دارند، اظهار کرد: نکته بسیار مهم اینکه همه این اختلافات و عوامل در مذاکرات آستانه تحت الشعاع قرار گرفته است و آمریکا و متحدانش از این اتحاد منطقه‌ای نگران هستند و به همین دلیل واشنگتن در پی بدست آوردن فرصت برای ضربه زدن و ازهم پاشیدن این ائتلاف‌های منطقه‌ای است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد پنج شنبه 30 خرداد از سرنگونی یک فروند پهپاد جاسوسی آمریکا، حین تجاوز به حریم هوایی ایران خبر داد.

آمریکایی‌ها پس از این رسوایی مدعی شدند که این پهپاد در آب‌های بین المللی در حال حرکت بوده است اما چند روز بعد دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پس از رجزخوانی‌های فراوان در نهایت به خاطر سرنگون نکردن هواپیمای دیگر با سرنشین این کشور در نزدیکی پهپاد سرنگون شده از ایران تشکر کرد و در عین حال چند روز بعد تحریم‌هایی را علیه رهبر معظم انقلاب اسلامی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و چند تن از فرمانده هان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به اجرا گذاشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان