به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، نشریه "اکونومیک تایمز" به نقل از یک مقام هند نوشت: توافقنامه حمایت متقابل تدارکاتی (ای آر ال اس) که گام مهم عملی در روابط 2 کشور به شمار می رود، احتمال دارد در جریان دیدار ماه سپتامبر نارندرا مودی نخست وزیر هند با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه در حاشیه اجلاس اقتصادی شرق در این کشور امضا شود.
مقامات هند افزودند: این توافقنامه می تواند برای نیروهای دریایی هند و روسیه بسیار سودمند باشد، زیرا شناورهای این نیروها می توانند از بنادر یکدیگر برای سوختگیری و دریافت خدمات تدارکاتی و حتی از پایگاه های هوایی یکدیگر استفاده نمایند.
امضای این قرارداد نشان دهنده علاقه دهلی نو برای ادامه روابط نظامی خود با مسکو با وجود مخالفت های واشنگتن می باشد. دهلی نو هم اکنون دارای توافقنامه تدارکاتی با آمریکا می باشد و در سال 2018 توافقنامه مشابهی با فرانسه نیز امضا کرد. است. دهلی نو، پاریس را به دلیل وجود پایگاه های نظامی فرانسه در جیبوتی، ابوظبی و جزایر ریونیون، یک همکار راهبردی در اقیانوس هند محسوب می کند. قرارداد لجستیکی هند با آمریکا در سال 2016 پس از یک دهه مذاکره دو جانبه امضا شد، اما دهلی نو پس از گذشت دو سال این توافقنامه را اجرایی کرد.
هدف از این توافقنامه، تسهیل پشتیبانی، تامین خدمات برای نیروهای مسلح دو کشور در بازدید شناورها از بنادر کشور متقابل، اجرای رزمایش ها و آموزش های مشترک، کمک های بشردوستانه و تلاش های امدادی می باشد.
نیروی دریایی هند مصمم است که با افزایش توان عملیاتی خود، تسلط خود را منطقه اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان، تحکیم کند. این منطقه به دلیل عبور دو سوم نفت و نیمی از محموله های باری جهان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دهلی نو این منطقه را به عنوان حیاط خلوت خود می داند و می خواهد به عنوان تنها تامین کننده عمده امنیت این منطقه به رسمیت شناخته شود.