به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ در گزارشی که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت ارائه کرد، اسامی عربستان و رژیم صهیونیستی به عنوان رژیمهای کودک کش مطرح شد.
به گزارش رویترز، در گزارش گوترش به شورای امنیت سازمان ملل آمده است که ائتلاف نظامی سعودی در یمن در سال 2018، سبب کشته یا زخمی شدن 729 کودک شده است.
ائتلاف سعودی برای سومین سال پیاپی در این فهرست سیاه قرار دارد.
گوترش همچنین گزارش داد که شمار کودکان کشته یا زخمی شده فلسطینی در سال 2018، به رکوردی بی سابقه دست یافته و به بالاترین میزان از سال 2014 رسیده است. عمده این کودکان به دست نیروهای صهیونیستی کشته و زخمی شده اند.
ارائه این فهرستها به رغم عدم تاثیر در صورت گرفتن اقدامات بازدارنده و حفاظت از کودکان، فشار زیادی بر این رژیمها وارد کرده است.
نمایندگی رژیم صهیونیستی در سازمان ملل از اظهار نظر در مورد گزارش گوترش خودداری کرد. رژیم صهیونیستی در سال 2014 پس از ارائه گزارش «بان کی مون» دبیرکل وقت سازمان ملل مبنی بر عملیات نظامی منجر به کشتار کودکان، وی را به لابیگری متهم کرده بود.
«عبدالله المعلمی» نماینده عربستان در شورای امنیت سازمان ملل، آمار ارائه شده را اغراق آمیز توصیف کرد.
ائتلاف سعودی در سال 2016 به فهرست سیاه افزوده و سپس حذف شد. بنا بر اظهارات منابع مطلع، بان کی مون در پی تهدید «ریاض» به قطع بودجه سازمان ملل، نام عربستان را از فهرست حذف و اعلام کرد ائتلاف سعودی از فشار غیرقابل قبول در جریان تجاوز به یمن استفاده کرده است.
دولت مستعفی یمن و القاعده در شبه جزیره عربستان از دیگر گروههایی هستند که نامشان در این فهرست سیاه قرار دارد.
گوترش ضمن محکوم کردن کشتار کودکان و نگران کننده خواندن افزایش شمار کودکان کشته شده، گفت: "این کودکان غالبا در نتیجه حمله به مناطق پرجمعیت و اهداف غیرنظامی شامل مدارس و بیمارستانها جان خود را از دست دادند. "
در گزارش سال گذشته تصریح شده بود که 56 کودک فلسطینی به دست نیروهای صهیونیستی کشته شده و 2757 کودک دیگر زخمی شدند. براساس این گزارش 2674 کودک فلسطینی در جریان تظاهرات، درگیری ها، عملیات بازرسی و بازداشت توسط نیروهای صهیونیست زخمی شده بودند.
گوترش از رژیم صهیونیستی خواست تا کلیه اقدامات پیشگیرانه و محافظتی را برای متوقف ساختن استفاده بیش از حد نیرو به کار بگیرد.
بالاترین میزان تلفات کودکان در گزارش حاضر مربوط به افغانستان بوده که شامل 3062 کودک میشود. 28 درصد تلفات غیرنظامی در افغانستان را کودکان تشکیل میدهند.
گزارش سالانه کودکان و جنگهای مسلحانه به درخواست شورای امنیت سازمان ملل تهیه میشود.