به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تئاتر در شروع هفته جاری با اتفاقات متفاوتی روبرو خواهد بود که از جمله مهمترین آنها می توان به حضور دوباره مریم بوبانی در عرصه تئاتر با نمایش "شب بخیر مادر" اشاره کرد.
همچنین معرفی اعضای هیئت انتخاب جشنواره «نوایش»، معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر رضوی، انتشار جدول اجراهای یازهمین جشنواره ملی تئاترمرصاد و افتتاح نمایش «حسن کچل» با حضور هنرمندان تئاتر و سینما از دیگر اخبار مهم تئاتر در اولین روز از هفته جاری است.
مریم بوبانی به نمایش «شب بخیر مادر» پیوست
مریم بوبانی بازیگر با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون به نمایش «شب بخیر مادر» به کارگردانی فرید سلیمانی پیوست.
مریم بوبانی در کارنامه هنری خود نقش آفرینی در بیش از 35 اثر سینمایی و 20 سریال تلویزیونی را دارد و آخرین فعالیتش در عرصه تئاتر سال 1397 با نمایش «خنکای ختم خاطره» رقم خورده است.
«شب بخیر مادر» به کارگردانی فرید سلیمانی و تهیه کنندگی امیر لقمان درحال تمرین است، دو بازیگر در آن به ایفای نقش میپردازند و به زودی به صحنه میرود.
اعضای هیئت انتخاب جشنواره «نوایش» مشخص شد
طی احکامی جداگانه از سوی مدیر کل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش ، اعضای هیئت انتخاب سومین جشنواره نمایش های کوتاه رادیویی «نوایش» معرفی شدند.
در متن حکم آمده است:
جشنواره نوایش فرصتی فراهم آورده است تا نقش و اهمیت نمایشهای کوتاه رادیویی بیش از پیش نمایان شود. در این مسیر، انصاف و عدالت در داوری آثار حساسیت بیشتری پیدا میکند؛ لذا نظر به تجربه و تعهد جنابعالی، بدینوسیله به عنوان عضو هیأت انتخاب سومین جشنواره نمایشهای کوتاه رادیویی " نوایش " منصوب میشوید.
بر اساس این احکام، مینو جبارزاده، حمید رضا پورعلی محمد و امین رهبر به عنوان اعضای کمیته انتخاب انتخاب شدند تا به بررسی آثار سومین جشنواره نمایشهای کوتاه رادیویی " نوایش " بپردازند.
به گزارش دبیرخانه جشنواره با توجه به استقبال صورت گرفته، امکان تمدید و مهلت دریافت آثار فراهم نیست و کمیته انتخاب آثار از روز 12 مرداد ماه بازشنوایی آثار را شروع خواهد کرد و اسامی راه یافتگان به مرحله داوری نهایی از روز بیستم مرداد در سایت رادیو نمایش اعلام خواهد شد.
«اسکرینشات» از البرز نمایش برگزیده جشنواره رضوی شد
آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی برگزار و برگزیدگان جشنواره چهاردهم در بخشهای مختلف معرفی شدند
چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی، مراسم اختتامیه این جشنواره چهارشنبهشب با حضور شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی، حمید نیلی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی، محمدرضا الوند مدیر هماهنگی امور استانهای اداره کل، مدیران استانی، هنرمندان و علاقمندان در آمفیتئاتر مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن تبریز برگزار شد.
در این مراسم اسامی برگزیدگان بخشهای مختلف جشنواره چهاردهم به شرح زیر اعلام شد:
جایزه بهترین موسیقی نمایش:
جایزه این بخش با نظر داوران جشنواره چهاردهم شامل لو تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 15 میلیون ریال را به «محمدصالح دانش آشتیانی» طراح موسیقی و آهنگساز نمایش «رأس ساعت 5» تعلق گرفت.
جایزه بهترین طراحی صحنه:
جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و مبلغ 15 میلیون ریال به صورت مشترک به هر کدام از طراحان صحنه نمایشهای «رأس ساعت 5» و «خداحافظی نکردی با نجمه سورچی» تعلق گرفت.
«محمد کدخدا زاده» و «سیامک افسایی» به ترتیب طراحان صحنه نمایشهای «رأس ساعت 5» و «خداحافظی نکردی با نجمه سورچی» هستند.
جایزه بهترین بازیگر زن:
در این بخش 6 بازیگر به شرح زیر به عنوان بهترین بازیگر زن معرفی شدند:
جایزه رتبه اول شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ نقدی 20 میلیون ریال: «مهناز رودساز» و «زینب مشعلدار» به ترتیب برای نمایشهای «رأس ساعت 5» و «ویترین»
جایزه رتبه دوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 15 میلیون ریال: «سحرناز عباس زاده» و «ثنا پورسعیدی» به ترتیب برای نمایشهای «اسکرینشات» و «رستگاری»
جایزه رتبه سوم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مبلغ 10 میلیون ریال: «لیلا شاقلانی» و «آناهیتا ریس باف» برای نمایشهای «دوئت تنهایی» و «جایی برای هیچکس»
در این بخش زینب مشعلدار، باران عرفانی، ثنا پورسعیدی، مهناز رودساز، سمانه بابازاده، زیبا فرج الهی، لیلا شاقلانی، سعیده حامد، ساغر کیخواه، آناهیتا ریسباف، ندا قربانیان، سحرناز عباس زاده کاندیدهای دریافت جایزه بهترین بازیگر زن در این دوره از جشنواره بودند.
جایزه بهترین بازیگر مرد:
در این بخش 6 بازیگر با نظر داوران به عنوان برترین بازیگران مرد جشنواره چهاردهم انتخاب شدند. در این میان «جمال ساقی نژاد» با حضور در 2 نمایش جایزه رتبه اول را به خود اختصاص داد.
جایزه رتبه اول شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ نقدی 20 میلیون ریال: «سید سعید صادقی» و «جمال ساقی نژاد» برای نمایشهای «ویترین» و «ایستگاه آهو» و «رستگاری»
جایزه رتبه دوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 15 میلیون ریال: «رضا عرفانی» و «حمیدرضا معدن کن» برای نمایشهای «ویترین» و «اسکرینشات»
جایزه رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 10 میلیون ریال: «سیدفرزاد تجلی» و «محمد کدخدا زاده» برای نمایشهای «اسکرینشات» و «رأس ساعت 5»
در این بخش «رضا عرفانی»، «سید سعید صادقی»، «سید فرزاد تجلی»، «حمیدرضا معدن کن»، «حامد منافی»، «هاشم پورمحمدی»، «جمال ساقی نژاد»، «سیامک افسایی»، «مرتضی میرزا زاده»، «محمد کدخدا زاده»، «امیرمحمد رئیس میرزا»، «میثم عزیزی» و «پویان عطایی» کاندیدهای دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد بودند.
جایزه بهترین نمایشنامه:
در بخش نمایشنامه نویسی هیچیک از آثار نتوانستند جایگاه اول را به خود اختصاص دهند، اما 4 نمایشنامه در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند.
جایزه رتبه دوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 40 میلیون ریال: «کیوان صباغ» و «ندا قربانیان» برای نمایشهای «ویترین» و «اسکرینشات»
جایزه رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 30 میلیون ریال: «عباس نصرتی نیا» و «یعقوب صدیق جمالی» برای نمایشهای «رأس ساعت 5» و «ایستگاه آهو»
جایزه بهترین کارگردانی:
در این بخش 3 کارگردان با نظر داوران جشنواره در ردههای اول تا سوم قرار گرفتند.
جایزه رتبه اول شامل لوح تقدیر، تندیس جشنواره و مبلغ نقدی 40 میلیون ریال: «ندا قربانیان» برای نمایش «اسکرینشات»
جایزه رتبه دوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 30 میلیون ریال: «سید سعید صادقی» برای نمایش «ویترین» از خراسان رضوی
جایزه رتبه سوم شامل لوح تقدیر و مبلغ نقدی 20 میلیون ریال: «احمد شریفی فرد» و «مهناز رودساز» برای نمایش «رأس ساعت 5» از استان قم
جایزه بهترین نمایش:
با تشخیص داوران جشنواره چهاردهم، تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ نقدی 50 میلیون ریال به نمایش «اسکرینشات» با کارگردانی «ندا قربانیان» از استان البرز تعلق گرفت.
اسامی برگزیدگان بخش نمایشنامهنویسی جشنواره چهاردهم به شرح زیر است:
«مهدی صالحیار» از تبریز، مقام اول برای نگارش نمایشنامه «ناگهان زود»
«شیوا رجبی» از بندرانزلی، مقام دوم برای نمایشنامه «مقتل، یک شاعرانه هولناک»
«بهمن پارسا آرا» از اراک، مقام سوم برای نگارش نمایشنامه «میشنوی داره منو صدا میزنه»
نکته قابل توجه در رابطه با برگزیدگان این جشنواره، کسب جایزه اول بخش نمایشنامهنویسی توسط «مهدی صالحیار» در روز تولدش بود. گفتنی است، چهاردهمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی از 6 تا 9 مردادماه به میزبانی تبریز برگزار شد.
افتتاح نمایش «حسن کچل» با حضور هنرمندان تئاتر و سینما
نمایش «حسن کچل» به کارگردانی امید اسدی 10 مرداد اولین شب اجرای خود را با حضور جمعی از هنرمندان از جمله منوچهر والی زاده و رضا بنفشه خواه در تماشاخانه ایران تماشا پشت سر گذاشت.
امید اسدی تهیه کننده و کارگردان نمایش «حسن کچل» در پایان اولین اجرای این نمایش خطاب به حاضرین گفت: نمایش حسن کچل شکل نمیگرفت اگر همراهی رضا رویگری با انرژی و حضور گرم و صمیمانه اش را نمیداشتیم. همچنین باید از علی سینا رضانیا به عنوان دراماتورژ و طراح موسیقی این نمایش قدردانی کنم که نقش مهمی را در شکل گیری این اثر ایفا کرده است.
رضا بنفشه خواه بازیگر شناخته شده سینما و تلویزیون هم درباره این نمایش گفت: با دیدن این نمایش خاطرات سالهای دور برایم زنده شد. در سالهای دهه 40 که در عرصه تئاتر فعالیت میکردیم اولین بار در نمایش «گلدونه خانم» در کارگاه نمایش بود که با رضا رویگری آشنا شدم. امروز که او را روی صحنه نمایش حسن کچل میبینم خیلی خرسندم از اینکه او همچنان به فعالیت در این عرصه ادامه میدهد و فرصت دیدن هنرنمایی هایش را همچنان به ما میدهد. از دیدن این نمایش لذت بردم و از آنجا که بارها وبارها فیلم حسن کچل را دیده ام میتوانم بگویم این نمایش توانسته با موفقیت تجربه بازآفرینی این اثر ارزنده علی حاتمی را به مخاطب ارائه کند.
منوچهر والی زاده دیگر هنرمند پیشکسوتی که در اولین شب اجرایی نمایش حسن کچل حضور داشت پس از دیدن این اثر اظهار کرد:واقعیت این است که فعالیت در عرصه تئاتر تنها با عشق میسر است چرا که انگیزههای مادی هرگز نمیتواند در تئاتر برآورده شود. این نکته را اشاره کردم تا بگویم رضا رویگری تجسم این عشق است و در همه این سالها این عشق را در تمام نقش آفرینی هایش شاهد بوده ایم. همچنین از آقای اسدی هنرمند جوانی که زحمت کشیده و این صحنه زیبا و تاثیرگذار را خلق کرده اند تشکر میکنم و امیدوارم روز به روز نمایشهای بهتری را از او ببینیم.
این نمایش موزیکال اقتباسی وفادارانه از نسخه سینمایی «حسن کچل» و ادای دینی به این اثر جاودان زنده یاد علی حاتمی است. حسن کچل قصهای از گنجینه ادبیات فولکلور ایران است که نسلها به صورت سینه به سینه نقل شده و علی حاتمی با به نظم درآوردن این قصه و درهم آمیزی موسیقی، حرکات موزون و درام فیلمی را تولید میکند که در زمان خود یکی از پرفروشترین آثار سینمایی بوده است.
گفتنی است؛ رضا رویگری بازیگر شناخته شده سینما و تئاتر نیز که آخرین بار تابستان سال 88 با نمایش «مرغ مینا» به کارگردانی تاجبخش فناییان در سالن اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه رفته بود در نمایش حسن کچل به نقش آفرینی پرداخته است. نمایش حسن کچل به نویسندگی زنده یاد علی حاتمی و کارگردانی امید اسدی با حضور بازیگرانی، چون رضا رویگری، علی فتحعلی، امید اسدی، عباس بهمنش، بیتا بزم آور، داوود اسدالهی، تارا کریمی، آوا اصیلیان، زهرا فلاح، علی حیدری، محمد حسن مسعودی، علی اصغر ایزی، بابک اکبری و متین محجوب از 9 مرداد تا 9 شهریور ماه در سالن ایران تماشا همه روزه به جز شنبهها ساعت 21 به صحنه میرود.
انتهای یپام/