خبرگزاری تسنیم: هادی رضوی یکی از بدهکاران بزرگ پرونده بانک سرمایه که با حکم دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به 20 سال حبس محکوم شده بود، روز گذشته برای اجرای محکومیت صادره، دستگیر و روانه زندان شد.
اتهام رضوی، مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور بود.
متهم دیگر این پرونده، احسان دلاویز به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به 10 سال حبس محکوم شده است.
حکم جلب رضوی دیروز صبح صادر و شب گذشته بازداشت شد
قاضی مسعودی مقام از جزئیات دستگیری هادی رضوی و آخرین وضعیت برخی از پروندههای مطرح در شعبه سوم رسیدگی به مفاسد اقتصادی خبر داد.
به گزارش ایسنا قاضی مسعودی مقام پس از اتمام نخستین جلسه دادگاه 24 متهم پتروشیمی در جمع خبرنگاران در رابطه با زمان و نحوه بازداشت هادی رضوی احدی از متهمان بانک سرمایه که به 20 سال حبس محکوم شده است، اظهار کرد: بعد از صدور حکم پرونده به دادسرای جرایم اقتصادی ارجاع شد و صبح دیروز جلب آقای رضوی صادر شد و طبق اطلاعات واصله دیشب توسط ضابطین دادگستری، اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود ساعت 8 و نیم یا 9 شب به بعد دستگیر و روانه زندان شد.
وی در رابطه با آخرین وضعیت سایر پروندههای مطرح در شعبه سوم دادگاههای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی نیز عنوان کرد: تحقیقاتی که باید برای احراز رقم در پتروشیمی و میزان سوء استفادههای اخلال در نظام اقتصادی انجام میشد مراحل انتهایی است و سعی میکنیم از انتهای نرداد ماه متهمین را برای اخذ آخرین دفاع احزار کنیم.
وی افزود: در رابطه با پرونده گروه آقای جهانبانی در دو هفته آینده وقت رسیدگی تعیین میشود.
قاضی مسعودی مقام تصریح کرد: در رابطه با بقیه پروندهها در حوزه پتروشیمی پرونده رشوه کارکنان اداره صمت آخرین دفاع روز گذشته اخذ شد و رای در حال صادر شدن است. پروندههایی که در حوزه موبایل آخرین دفاع هفته آینده اخذ و تصمیم گیری خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با اختلاف زمان میان صدور رای و ابلاغ آن گفت: متاسفانه آراء شعب ما حدود 200 یا 300 صفحه است و قطعا ما پروندههای متعدد داریم. من تصدی شعبه 68 دادگاه تجدید نظر کارکنان دولت و مقامات قضایی و شعبه سوم را داریم. این تداخل وجود دارد و ارجاعات مرونده ما زیاد است و هر پرونده که بالای 200 صفحه رای است باید تایپ و ادیت شود تا اشکال رقمی نداشته باشد. هر پرونده یک تا دو هفته طول میکشد تا مراحل تایپ و بارگزاری در سیستم انجام شود.
قاضی مسعودی مقام افزود: برخی مواقع متهمین ادلهای میآورند که نیاز داریم استعلام و صحت و سقم را ارزیابی کنیم. اگر ما یک شعبه داشته باشیم قطعا به سرعت انجام میشود، ولی ما دو شعبه سنگین کشور را داریم. شعبه 68 شاید به جهت پروندههای مهم اقتصادی، قضات و کارکنان اداری کشور محسوب میشود.
قاضی مسعودی مقام ضمن تبریک روز خبرنگار بیان کرد: ما خواهان صداقت در بیان مطالب بدون جناح بندی و بدون توجه به سابقه و گذشته متهم و آنچه به آن از حیث اتهامی منتسب میشود و انعکاس جریان دادگاه هستیم و تا حالا در این دادگاهها بیشتر آنچه دیدم مبتنی بر صداقت و درستکاری بوده است.
وی در رابطه با سامان مدلل یکی دیگر از متهمین بانک سرمایه گفت: با توجه به ادغام دادسراها در جرایم اقتصادی، این دادسرا و دادستان تهران مکلف هستند به سزعت نسبت به پرونده آقای مدلل اقدامات خود را انجام دهند و تحقیقات مقدماتی شان پایان بپذیرد و در صورت ادعاهای مطروحه کیفرخواست صادر و در غیر این صورت منع تعقیب او را صادر کنند.
وی افزود: اظهار نظر باید بر اساس محتویات پرونده باشد، ولی ایشان جزء متهمان پرونده بانک سرمایه است که تاکنون پروندهاش به این دادگاه ارجاع نشده است.
متن کامل رای محکومیت هادی رضوی منتشر شد
متن کامل رای محکومیت هادی رضوی و احسان دلاویز از متهمان مرتبط با پرونده بانک سرمایه منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، رسیدگی به اتهامات محمدهادی رضوی و احسان دلاویز به همراه تعداد دیگری از متهمان پرونده فساد بانک سرمایه طی هشت جلسه در شعبه سوم دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد و جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام انجام شد.
در اولین جلسه رسیدگی به این پرونده، نماینده دادستان، اتهامات محمدهادی رضوی را مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ 107 میلیارد و 500 میلیون تومان و اتهامات احسان دلاویز آزاد را معاونت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور از طریق معاونت در تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ 107 میلیارد و 500 میلیون تومان و تحصیل مال از طریق نامشروع به مبلغ 2 میلیارد تومان عنوان کرد.
به گفته نماینده دادستان، محمدهادی رضوی یکی از دریافت کنندگان تسهیلات از بانک سرمایه سید محمد هادی رضوی بود که موفق شد از طریق شرکتهای آیندهسازان و رهپویان کوثر 60 و 20 میلیارد تومان به نام شرکتهای فوق و بدون تودیع وثیقه تسهیلات دریافت کند و از طریق شرکت شایگان تجارت آتیه با 3 فقره ضمانتنامه، 27 میلیارد و 500 میلیون تومان بدون اعتبارسنجی و تودیع وثیقه دریافت کند و اقدام به خرید گوشت و مرغ از شرکت پشتیبانی دام استان تهران کرده و سپس در بازار به فروش رسانده و بانک مذکور را با چالش جدی مواجه کرده است.
از دیگر اتهامات رضوی اقدام به خرید چندین ملک در نقاط مرغوب تهران بوده است که ملک موسوم به صبا را در خیابان اندرزگو به مبلغ 19 میلیارد تومان خریداری کرده و در اسفندماه سال 94 قصد داشته تا از طریق گراننمایی بدهی خود را به بانک سرمایه تسویه کند و در این خصوص از شخصی به نام محسن پارسائیان کمک میخواهد و کارشناسان فوق پیرو تبانی به میزان بیش از 4 برابر ارزش واقعی ملک را ارزیابی میکند، در حالیکه چند ماه پیش از ارزیابی از قبال تسهیلات بانک سرمایه این ملک را خریداری کرده بود و برای خوش خدمتی محسن پارسائیان، 300 میلیون تومان پاداش به وی پرداخت کرده است.
در هشتمین جلسه رسیدگی به این پرونده، قاضی مسعودی مقام، از هادی رضوی و احسان دلاویز خواست تا ظرف 10 روز مستندات و لوایح خود را به دادگاه ارائه دهند تا دادگاه نسبت به صدور رای مقتضی اقدام کند.
بنابراین گزارش، غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه در هفتمین نشست خبری خود در دوره تحول از صدور رای محکومیت هادی رضوی و احسان دلاویز خبر داد و گفت: هادی رضوی به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور به 20 سال حبس، رد مال، 74 ضربه شلاق و محرومیت از خدمات دولتی و همدست وی احسان دلاویز به جرم معاونت در اخلال در نظام اقتصادی به 10 سال حبس محکوم شدهاند.
قاضی مسعودی مقام امروز در حاشیه جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات تعدادی از اخلالگران عمده در نظام تولیدی کشور از طریق خرید و فروش مواد اولیه پتروشیمی در بازار آزاد در جمع خبرنگاران درباره دستگیری هادی رضوی یکی از متهمین بانک سرمایه گفت: بعد از صدور حکم، پرونده وی به دادسرای جرایم اقتصادی ارجاع شد و صبح دیروز دستور جلب هادی رضوی صادر و دیشب توسط ضابطین دادگستری و اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روانه زندان شد.