ماهان شبکه ایرانیان

ترامپ دلایل اخراج بولتون را شرح داد

خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد که بولتون را به خاطر "فجایع درباره سیاست کره شمالی، افراط درباره ونزوئلا و همچنین به دلیل کنار نیامدنش با مسؤولان دولت" اخراج کرده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: من بولتون را برکنار کردم جون او "باهوش" نبود به خصوص از بابت اظهاراتی که تهدیدی برای رهبر کره شمالی تلقی شد.

او از روابط پرتنش بولتون با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی انتقاد کرد؛ رهبری که ترامپ سه بار با او دیدار کرده و وی را دوست خود خطاب کرده است.

ترامپ تصریح کرد، اختلاف او با بولتون به ابتدای سال 2018 بازمی‌گردد؛ زمانی که بولتون خواستار تکرار سناریوی برچیده شدن سلاح هسته‌ای لیبی درباره کره شمالی شده بود.

بولتون به همکاری کامل قذافی با جامعه جهانی اشاره کرده بود اما این اظهارات در سطح گسترده تهدیدی برای کیم تلقی شد زیرا در سال 2011 قذافی در جریان انقلاب خونین با حمایت ناتو سقوط کرد.

ترامپ در نشست خبری در کاخ سفید بیان کرد که جان بولتون مرتکب اشتباهات بزرگی شده بود به خصوص با تهمت زدن به کیم جونگ اون و درخواست از وی برای انجام دادن "مدل لیبی" و تحویل دادن تمامی سلاح‌های هسته‌ای.

ترامپ گفت: ما وقتی بولتون درباره مدل لیبی سخن گفت خیلی از برنامه عقب افتادیم... عجب فاجعه‌ای.

رئیس جمهوری آمریکا اظهار کرد: او می‌خواهد چنین چیزی (مدل لیبی) را برای توافق با کره شمالی استفاده کند؟ من کیم جونگ اون را به خاطر حرف‌هایی که پس از این درخواست زده بود، سرزنش نمی‌کنم و او می‌خواست که دیگر با جان بولتون کار نکند. این به معنای باهوش نبودن است که چنین سخنانی را اظهار کنیم.

ترامپ اظهار کرد که بولتون را یک روز پس از اینکه کره شمالی اعلام کرد که اراده جدیدی برای از سرگیری مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای دارد اخراج کرده است.

وی خاطرنشان کرد: من با بولتون درباره تشویقش به جنگ عراق اختلاف داشتم.

ترامپ افزود، جنگ عراق اشتباه فاحشی بود.

وی همچنین تاکید کرد، خواهان تغییر نظام ایران نیست.

وی همچنین تاکید کرد که درباره مساله ونزوئلا با بولتون موافق نبوده است.

ترامپ گفت: فکر می‌کردم او خارج از موضوع بود و تصور می‌کنم توانستم این را اثبات کنم که حق داشته است.

ترامپ ادامه داد: بولتون با من روابط خوبی داشت اما با اعضای دولت کسانی که بسیار مهم بودند روابط خوبی نداشت و همانطور که می‌دانید او با آنچه آنها انجام می‌دهند، مخالف بود.

ترامپ افزود که بولتون با رویکردهای ساینده و سازش ناپذیر با افراد در دولت کنار نمی‌آمد که این مساله برای من بسیار حائز اهمیت است.

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: جان بولتون با آنچه ما انجام می‌دادیم، همراه نبود.

ترامپ همچنین تاکید کرد، پنج نامزد برای جانشینی بولتون در نظر دارد و پیش‌بینی می‌کند ظرف روزهای آینده جانشین او را تعیین کند.

این چهارمین مشاور امنیت ملی آمریکا در دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ است.

ترامپ با اشاره به اینکه با بولتون خوب کنار می‌آمده و امیدوار بوده است که به صورت خوشایندی از او جدا شود، اظهار کرد: شاید آری و شاید خیر. من باید کشور را همانگونه که می‌خواهیم اداره کنم.

نیویورک‌تایمز: ترامپ در آستانه انتخابات به یک پیروزی دیپلماتیک نیاز دارد

روزنامه «نیویورک‌تایمز» با اشاره به سیگنال‌های آمریکا برای گفت‌وگو با ایران، نوشته است که «دونالد ترامپ» در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری به یک دستاورد در سیاست خارجی نیاز دارد.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز چهارشنبه در گزارشی با موضوع اظهارات مقام‌های آمریکایی مبنی بر آمادگی برای گفت‌وگو با ایران، نوشته است که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، به یک پیروزی دیپلماتیک نیاز دارد.

این روزنامه با بیان اینکه ترامپ در اظهارات تازه خود احتمال کاهش تحریم‌ها با هدف رسیدن به یک دیدار با «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران را رد نکرد، نوشته است: «آقای ترامپ که سال آینده با انتخابات مواجه است، در تلاش برای دستیابی به یک پیروزی دیپلماتیک با مشارکت حریفانی چون کره شمالی، ونزوئلا و طالبان در افغانستان بوده است. در طول تابستان، نشانه‌هایی از تلطیف [رویکرد] آقای ترامپ در قبال ایران ظاهر شده است.»

نیویورک‌تایمز همچنین نوشته است که اعضای دولت ترامپ از جمله «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا دیگر کمتر از شروط 12 گانه‌ای که پیشتر برای ایران تعیین کرده بودند، صحبت می‌کنند.

«گری سیک» تحلیلگر امور ایران در دانشگاه کلمبیا و عضو شورای امنیت ملی آمریکا در طول دهه‌های 70 و 80 میلادی، در این مورد می‌گوید: «ترامپ واقعا پیش از انتخابات به چیزی [در سیاست خارجی] نیاز دارد و ایران این را می‌داند. بنابراین، در عمل ایران دارد از موضع قدرت گفت‌وگو می‌کند.»

وی همچنین می‌گوید که از ابتدا مشخص بود که مقام‌های ایرانی در برابر تحریم‌های آمریکا کوتاه نمی‌آیند و نظام ایران نیز با این فشارها فرونمی‌پاشد.

در روزهای گذشته، در رسانه‌های آمریکایی گزارش‌های متعددی در مورد تلاش واشنگتن برای متقاعد کردن تهران به انجام گفت‌وگو منتشر شده است. این رسانه‌ها عمدتا نوشته‌اند که ترامپ از درخواست برای گفت‌وگو با ایران اهداف انتخاباتی دارد و آنطور که پایگاه «دیلی بیست» نوشته است، وی صرفا به دنبال یک عکس تاریخی است تا خود را در قامت یک «معامله‌کننده بزرگ» به تصویر بکشد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان