ششمین مسابقه و آزمون عمومی برنامهنویسی جاواکاپ، با موضوع برنامهنویسی جاوا، مهرماه و آبانماه 1398 در دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد.
انجمن جاواکاپ، اهداف مختلفی را دنبال میکند که از مهمترین آنها آموزش رایگان و ارتقا سطح کیفی برنامهنویسان جاوا، جهت حضور در بازار کار از طریق انتشار ویدیوهای آموزشی رایگان، خودآزمونها، برگزاری سالانه آزمون و اعطای گواهینامه است. شرکتهای مختلف به خصوص حامیان مسابقه، در انتظار نتایج مسابقه و مشاهده کارنامه شرکتکنندگان و در نهایت رقابت با هم برای جذب و استخدام نفرات برتر هستند. امسال هم شرکتهای بزرگی مانند اسنپ، مشاوران نرمافزاری اعوان و پژوهش و توسعه ناجی از حامیان اصلی آزمون جاواکاپ هستند.
در آزمون امسال هم، یک بخش جدید اضافه شد است. در ششمین آزمون جاواکاپ، علاقهمندان برای اولین بار میتوانند علاوه برای جاوای استاندارد (Java SE) در حوزه جاوای سازمانی (Java EE) هم به سنجش خود و رقابت با دیگران بپردازند. این بخش جدید، برای شرکتهای نرمافزاری که به دنبال جذب برنامهنویس جاوا هستند، بسیار جذاب است.
جاواکاپ در دو مرحله کتبی و عملی برگزار میشود. آزمون کتبی به صورت چندگزینهای در تاریخ جمعه 19 مهرماه از ساعت 9 تا 14 در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود. به افرادی که حد نصاب لازم را کسب میکنند، در چند سطح گواهینامه معتبر اعطا میشود.سپس تعداد محدودی از افرادی که از آزمون کتبی بیشترین امتیاز را کسب کردهاند، به مسابقه فینال دعوت میشوند که به صورت عملی در تاریخ جمعه 10 آبانماه به صورت حضوری در دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار خواهد شد. اختتامیه آزمونمسابقات نیز در بعدازظهر همان روز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شده و به برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا میشود.
جایزه نفر اول مسابقه تا 6 میلیون تومان، نفر دوم تا 3 میلیون تومان و نفر سوم تا 2 میلیون تومان خواهد بود و حداقل به 10 نفر اول مسابقه نیز جوایز نفیسی اهدا خواهد شد. البته بسیاری از افرادی که در آزمونهای جاواکاپ شرکت میکنند، فراتر از دغدغهی کسب موقعیت شغلی و یا دریافت جایزه، دغدغه محک و سنجش آموختههای خود را دارند. به همین دلیل است که هر سال شرکتکنندگانی از سنین مختلف در این آزمون شرکت میکنند. افرادی که تا کنون در آزمون امسال ثبتنام کردهاند بین 16 تا 40 سال سن دارند.
در روز مسابقه فینال و پس از آزمون عملی، یک همایش نیمروزه علمی موسوم به «جاواویژن» با چند سخنرانی علمی از افراد نخبه صنعت کشور برگزار شده و نهایتا در مراسم اختتامیه هم به برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا میشود. البته بخش جذاب دیگری که در حاشیه این آزمون وجود دارد و آن معرفی دانشگاه و شرکت برتر است. شرکت و دانشگاه برتر، بر اساس نتایج شرکتکنندههایی که مشغول به کار در آن شرکت و یا مشغول به تحصیل در آن دانشگاه هستند که از طرف جاواکاپ یک تندیس یادبود به آنها اهدا میشود.
اولین دوره آزمون جاواکاپ در سال 92 و در دانشگاه شریف برگزار شد. سه دوره اول فقط شامل آزمون کتبی چند گزینهای بودند. از دوره چهارم، آزمون فینال عملی و از دوره پنجم، همایش علمی جاوا ویژن با سخنرانی نخبگان صنعت نرمافزار کشور هم به این مسابقات افزوده شد. این افزایش کیفیت، از یک طرف در استقبال بیش از پیش برنامهنویسان جاوا و از طرف دیگر از افزایش علاقه شرکتهای نرمافزاری به حمایت از این آزمون کاملا مشهود است.
علاقمندان برای شرکت در این رویداد میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت جاواکاپ و صفحه مربوط به آزمون جاوا، مراجعه کنید.