ماهان شبکه ایرانیان

تقلای نفت در بحبوحه نگرانی اقتصادی

قیمت‌های نفت به دلیل این که نگرانی‌ها نسبت به سلامت اقتصاد جهانی و مصرف نفت، جایگزین نگرانی‌ها نسبت به آسیب پذیری زیرساخت عربستان سعودی به عنوان موضوع اصلی مورد توجه معامله‌گران شده است، دوباره با ریزش روبرو شده است.

تقلای نفت در بحبوحه نگرانی اقتصادی

به گزارش ایسنا، آمار اقتصادی اخیر تصویر درهمی درباره این که آیا اقتصاد جهانی روند یکنواختی دارد یا از کندی اقتصادی در نیمه دوم سال 2018 و نیمه اول سال 2019 خارج شده است، ارایه می‌دهد.

اما شاخص‌های اصلی فعالیت تجاری و اعتماد سرمایه‌گذار همچنان نشان می‌دهد که رشد اقتصادی پایین‌تر از روند معمول مانده است و سرمایه‌گذاران در موضع دفاعی فرو رفته‌اند تا در صورت کندی بیشتر رشد اقتصادی، لطمه نخورند.

تولیدکنندگان جهانی اعلام کرده‌اند که سفارشهای صادراتی جدید در اوت برای دوازدهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرده و این افت، شتاب یافته است.

زیر شاخص سفارشهای صادرات جدید شاخص مدیران خرید جی پی مورگان برای ماه میلادی گذشته به پایین‌ترین سطح از سال 2012 و پیش از رکورد سال 2009 سقوط کرد.

طبق اعلام اداره تحلیل سیاست اقتصادی هلند، حجم تجارت جهانی در سه ماهه دوم امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته با نرخ سریع‌تری از دوران پس از رکود اقتصادی، کاهش پیدا کرد.

مصرف نفت در میان 18 کشور مصرف کننده بزرگ که هر یک روزانه بیش از یک میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنند در سه ماهه دوم امسال در مقایسه با مدت مشابه سال 2018 تنها به میزان 0.9 درصد رشد کرد.

طبق آمار سازمان JODI، مصرف نفت از سوی مصرف کنندگان بزرگ بسیار پایین‌تر از نرخ سالانه 1.5 درصد که در فاصله سال 1998 تا 2018 مشاهده شد، رشد می‌کند.

در آمریکا سفارشهای جدید برای کالاهای غیردفاعی مانند هواپیمای مسافربری در فاصله ماه مه تا ژوییه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کمتر از 0.5 درصد بوده است.

هزینه سرمایه‌گذاری تجاری با کمترین نرخ از سال 2016-2015 و پایین متوسط نرخ 20 سال گذشته رشد می‌کند.

بازار محتاط

بازارهای مالی همچنان رویکرد محتاطانه‌ای از سوی سرمایه‌گذاران در خصوص چشم انداز رشد اقتصادی و سود شرکتها در کوتاه مدت تا میان مدت نشان می‌دهند.

شاخص "اس اند پی 500" آمریکا در سه ماه گذشته در مقایسه با مدت مشابه در سال 2018 تنها حدود سه درصد رشد کرده که پایین میانگین دو دهه گذشته بوده است.

قیمت سهام آمریکا با وجود دو دور کاهش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا و کاهش شدید بازده اوراق خزانه، عملکرد ضعیفی داشته است و نتیجه آن این بوده که سرمایه‌گذاران بدبینی بیشتری نسبت به سود شرکتها در سال آینده پیدا کنند.

آمارهای اخیر جامع نیستند اما مدیران تجاری و سرمایه‌گذاران مالی موضع تدافعی‌تری پیدا کرده و خود را برای رکود آماده می‌کنند.

بر اساس گزارش رویترز، در چنین شرایطی تعجب‌آور نیست که قیمت‌های نفت تحت فشار کاهشی مانده است و رشد مصرف در سال‌های 2019 و 2020 احتمالا پایین روند معمول خواهد ماند.

اما قیمت‌های نسبتا پایین برای تطبیق کندی رشد تولید اوپک و تولیدکنندگان شیل آمریکا و اجتناب از رشد عظیم ذخایر نفت در سال آینده ضروری به شمار می‌رود.

تا زمانی که اقتصاد جهانی نشانه های واضحی از خروج از وضعیت راکد نشان ندهد، قیمت‌های نفت برای افزایش به سطح بالاتر به مانع خواهند خورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان