ماهان شبکه ایرانیان

انتشار کتاب‌هایی درباره شمس، فلسفه و هوش مصنوعی

کتاب‌های «در جدال با خویشتن»، «فرهنگ اگزیستانسیالیسم»، «تاریخ فلسفه غرب» و «ابرقدرت‌های هوش مصنوعی» به تازگی راهی بازار کتاب شده‌اند.

انتشار کتاب‌هایی درباره شمس، فلسفه و هوش مصنوعی

به گزارش ایسنا، «در جدال با خویشتن: نگاهی دیگر به احوال و اقوال شمس تبریزی همراه با برگزیده مقالات شمس» تحلیل، تعلیقات و انتخاب مهدی محبتی در 368 صفحه با شمارگان 800 نسخه و قیمت 59هزار تومان در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه منتشر شده است.

کلیات و مبانی، سنگ و آینه، اندیشه و اسرار، جایگاه عقل و عاقلان در مقالات، زندگی و آثار شمس فصل‌های مختلف این کتاب هستند.

در نوشته پشت جلد کتاب می‌خوانیم: مهم‌ترین علت محبوبیت شمس تبریزی در چند دهه اخیر - علاوه بر عواملی دیگر - این است که هرکس که اندکی با حال و قال او آشنا می‌شود، درمی‌یابد که شمس در دو ساحت بیش از همه و همواره درگیر بوده است: نخست، پیچیدن و درپیچیدن با ذات آدمی و لایه‌های پنهان او - که غالب کسان جرأت فهم یا ابراز آن را ندارند - و دیگر، آویزش و ستیز با تابوهایی که در کشف جان و جهان، و مخصوصا ارتباط این و آن، همیشه و همواره ممنوع و حرام اعلام شده‌اند. شمس بی‌تردید قهرمان میدان این آمیزش و آویزش‌هاست؛ مسأله‌ای که به نظر می‌رسد مولانا، علی‌رغم همه شهرت و عظمتی که دارد، در میدان اول پیروزتر از شمس و در میان دوم بسیار کم‌فروغ‌تر از اوست.

مهدی محبتی (1344) نویسنده و پژوهشگر  است. از دیگر آثار او می‌توان به «سیمرغ در جستجوی قاف» (سیر تحولات عقلانیت در ادب فارسی)، «قصه و قصه‌گویی در اسلام»، «پیمانه‌های بی‌پایان»، «از معنا تا صورت»، «آینه‌های خندان»، «تصحیح ترجمه رساله قشریه»، «کارنامه مولوی‌پژوهی در ایران» و «زلف عالم‌آرا» اشاره کرد.

 همچنین کتاب «فرهنگ اگزیستانسیالیسم» نوشته استفن میشلمن با ترجمه ارسطو میرانی در 496 صفحه با شمارگان 700 نسخه و بهای 79500 تومان در نشر یادشده عرضه شده است.

در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: این فرهنگ «فلسفه اگزیستانس» آلمانی و فرانسوی را در دهه‌های 1920 و 1930 و تحول آن به صورت «اگزیستانسیالیسم» در دهه‌های 1940 و 1950 را به شکل مستند بررسی می‌کند. طیف گسترده‌ای از نویسندگان، اندیشمندان، آثار و هر آن‌چه به اگزیستانسیالیسم مربوط است، در این فرهنگ آمده و هر مدخل مخاطب را با سویه‌ای از این اندیشه در ادبیات، فلسفه، سیاست و تاریخ آشنا می‌کند.

«فرهنگ اگزیستانسیالیسم» کتابی آسان‌فهم برای همه علاقه‌مندان فلسفه و تاریخ مدرن است. همچنین موهبتی است برای غیرمتخصصانی که اگزیستانسیالیسم تدریس می‌کنند و جویای منبعی جامع و کامل هستند.

 استفن میشلمن کوهی از مطالب را زیرورو کرده است تا کتاب مرجعی فوق‌العاده ارزشمند پدید بیاورد. (سالنامه کتب مرجع آمریکا)

دیگر کتاب منتشرشده در بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه، «تاریخ فلسفه غرب» (فلسفه قرون وسطی) نوشته آنتونی کنی با ترجمه رضا یعقوبی است که در 478 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و بهای 75 هزار تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته است.

در نوشته پشت جلد کتاب عنوان شده است: این اثر اصیل آنتونی کنی که در چهار جلد تألیف شده، بهترین تاریخ فلسفه غرب تک‌مولف، بعد از تاریخ فلسفه فردریک کاپلستون است. نشریه فرست تینگز

ترجمه حاضر از تاریخ فلسفه غرب آنتونی کنی، از دو نظر حائز اهمیت است؛ اول، تدوین متن اصلی در زبان انگلیسی که برخلاف تصور خوانندگان، در زبان جهانگیر انگلیسی هم نظایر چندانی ندارد. آن‌چه در این زمینه مشهور است و به فارسی نیز ترجمه شده، یکی تاریخ فلسفه غرب اثر برتراند راسل، فیلسوف بزرگ قرن بیستم، است و دیگری که بسیار مفصل‌تر است و بیش از راسل نیز وارد مباحث ماهوی فلسفه می‌شود، تاریخ فلسفه فردریک کاپلستون است.

و دوم، ترجمه فارسی شیوا، دقیق و خوشخوان این کتاب است. بنده ‌که با آثار ترجمه‌شده فلسفی یا متون اصلی کم و بیش انس دارم، به واقع کتابی به این اطلاع‌بخشی و ترجمه‌ای به این معنابخشی، یعنی معنارسانی، کم دیده‌ام. با درود به مترجم کوشا و معناگرا و سختکوش این اثر، فرزند فرزانه فرهنگی‌ام، رضا یعقوبی. (بهاءالدین خرمشاهی)

همچنین «ابرقدرت‌های هوش مصنوعی: چین، سیلیکون ولی و نظم نوین جهانی» نوشته کای – فولی با ترجمه میرجواد سیدحسینی در 312 صفحه با شمارگان 1100 نسخه و بهای 47هزار تومان در نشر یادشده راهی بازار شده است.

در پشت جلد کتاب نوشته شده است: کای فولی در این کتاب تاریخ ظهور چین را به عنوان ابرقدرت هوش مصنوعی در مدت کوتاه دو دهه و در رقابت با ایالات متحده‌ای توضیح می‌دهد که برتری‌اش در این عرصه چالش‌ناپذیر می‌نمود. خواندن این کتاب برای کسانی که درباره هوش مصنوعی و آینده پیش‌ روی آن کنجکاوند، ضروری است. (راج ردی، استاد دانشگاه کارگی ملون، برنده جایزه تورینگ)

این اثر چشم‌اندازی جهانی و به همان اندازه خردمندانه ارائه می‌دهد که جامعه چگونه می‌تواند آینده‌ای را بسازد که در آن رفتار هوش مصنوعی انسانی شود؛ یعنی به عشق، خدمت و شفقت بیندیشد. (جفری لمان، معاون دانشگاه NYU شانگهای و رئیس سابق دانشگاه کورنل)

کای فولی در این کتاب تکان‌دهنده نقش چشمگیر چین را در ظهور ابرقدرت‌ها در عرصه جهانی تشریح می‌کند. او همچنین  چشم‌اندازی امیدبخش از آینده ترسیم می‌کند، جایی که مردم با کارکردن با سیستم‌های هوش مصنوعی، می‌توانند ابعاد متعدد کار و زندگی خود را ارتقا دهند. (دانیلا راس، استاد دانشگاه و مدیر بخش آزمایشگاه هوش مصنوعی و علوم کامپیوتر دانشگاه MIT)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان