به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نعمت اله فاضلی دبیر علمی اولین پیش همایش صلح و مدیریت شهری با تاکید بر این نکته موضوعی که ما به دنبال آن هستیم نقد علوم انسانی با معیار صلح است، گفت: پیش فرض ما این است موقعیت عینی تحت تاثیر دانشهای ما قرار میگیرد و باید بر این نکته تاکید که دانشهای امروزی مانند فیزیک، ریاضی و شیمی و ... معمار علم هستند.
او افزود: از این دیدگاه علوم انسانی اهمیت پیدا میکنند که مسیر استفاده از علوم را به جامعه و دانشمندان ارائه میدهند و با این پیش فرض که ما میخواهیم مفهوم صلح را برای سنجش موقعیت جامعه به کار بگیریم باید وارد تجزیه و تحلیل مسائل مربوط به علوم انسانی شویم.
دبیر علمی اولین پیش همایش صلح و مدیریت شهری با تاکید بر این نکته که شهرها باید از منظر صلح ارزیابی شوند،گفت: ما نمیخواهیم وضعیت شهرها را ارزیابی کنیم زیرا تلاش ما این است که دانش شهرها مورد ارزیابی قرار گیرد و اگر میخواهیم بدانیم تاریخ و جغرافیای یک کشور به چه شکل است باید به شهرهای آن نگاه کنیم و نباید مرجع ما کتابخانههای شهرها و کشورها باشد.
فاضلی با تاکید بر این نکته که برای ساختن شهرها نیاز به ارزیابی دانش داریم، گفت: شهر برای ما مفهوم است و صلح جاری در شهر نیز دارای مفهوم دیگری است که همه موارد و مفاهیم باید با معیار صلح بررسی شود و ما در مدیریت شهری بتوانیم موضوع را با حساسیت بیشتری بررسی کنیم.
بیشتربخوانید: بازآفرینی شهری افزایش صلح را در پیش دارد
او با اشاره به افقها و چشماندازهای مدیریت شهری گفت: ما باید از خود این پرسش را مطرح کنیم که در طراحی و برنامهریزی شهری ما چه چشم اندازی وجود دارد؟ روشهای رایج در مطالعات شهری ما موجب صلح میشود، یا خیر؟ چه پیامدهایی را به کار خواهیم برد و مطالعات شهری در دنیای امروز مفاهیم و دیدگاههای صلح را چگونه معنی میکنند.
دبیر علمی اولین پیش همایش صلح و مدیریت شهری در تعریف مفهوم صلح گفت: صلح زمانی مفهوم پیدا میکند که از نا صلح فاصله بگیریم و در مفهوم کلی میتوان گفت: صلح یعنی اینکه چقدر ما در شهر شناسی و توزیع و گسترش عدالت کمک کردهایم.
/