ماهان شبکه ایرانیان

توضیح وزیر اقتصاد درباره ۲ میلیارد دلار گم شده!/آخرین خبر از سهمیه بندی بنزین

به گزارش مهر: عبدالناصر همتی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به طرح گواهی اعتبار مولد (گام)، گفت: ما دنبال این هستیم راهکار‌هایی پیدا کنیم که بدون افزایش نقدینگی بخشی از مشکلات واحد‌های تولیدی مرتفع شود.

وی افزود: این گام اعطای گواهی‌های اعتباری است که بانک‌ها برای تامین زنجیره تولیدی صادر خواهند کرد و در واقع واحد‌های تولیدی که به مواد اولیه نیاز دارند می‌توانند از این اوراق استفاده کنند بدون آنکه به نقدینگی اضافه شود.

رئیس کل بانک مرکزی متذکر شد: کلیات طرح گواهی اعتبار مولد (گام) در جلسه شب گذشته شورای پول و اعتبار تصویب شد و اگر دو هفته دیگر جزییات آن تصویب شود آن را عملیاتی می‌کنیم تا مشکلات تولیدکنندگان از طریق اوراقی که بانک‌ها تامین می‌کنند حل شود و یک نکته مورد توجه دیگر آنکه این اوراق در بازار بورس هم قابل خرید و فروش است.

همتی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه هزینه‌های رمز دوم یک بار مصرف تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟، گفت: استفاده از این رمز‌ها یکی از کار‌های ضروری است چراکه تعداد بسیار زیادی از شکایت‌هایی که به پلیس فتا می‌شود، درباره سوءاستفاده‌هایی است که از تراکنش‌های بانکی افراد زمانی که بدون کارت اقداماتی را انجام می‌دهند صورت می‌گیرد.

وی گفت: ما از ابتدا هم گفته بودیم هیچ کس نباید در این باره از مردم هزینه‌ای دریافت کند و بانک‌ها باید خودشان این رمز‌ها را برای مردم تامین کنند چرا که بخشی از اقدامات بانک‌ها برای مشتریان شان است و نباید هزینه‌ای از این بابت به آن‌ها تحمیل شود.

فراخوان ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در استان تهران تا آذر اعلام می‌شود

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ثبت‌نام طرح ملی اقدام مسکن در استان تهران در اولویت سوم قرار دارد گفت: فراخوان ثبت نام آن تا آذرماه اعلام می‌شود.

به گزارش فارس، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در حاشیه جلسه هیأت دولت صبح امروز (چهارشنبه 22 آبان) درباره طرح اقدام ملی مسکن در استان تهران گفت: اراضی دولتی که قابلیت برنامه‌ریزی برای آغاز طرح ملی اقدام مسکن داشتند را در این طرح مد نظر قرار دادیم.

وی افزود: تقریبا 50 درصد بافت تهران بازسازی و نوسازی شده و بقیه آن باقی مانده است که البته این موضوع هم در دستور کار قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی گفت: از ظرفیت شهر‌های جدید هم در قالب طرح جدید اقدام ملی مسکن استفاده کرده و پروژه‌های آن مناطق نیز شروع شده است.

اسلامی افزود:، چون باید مقدمات اجرای طرح اقدام مسکن در استان تهران به صورت کامل فراهم شود و همه اراضی شناسایی شده و تکمیل شود ثبت‌نام این طرح ملی را در اولویت سوم قرار دادیم و بر همین اساس فراخوان ثبت نام آن را اعلام خواهیم کرد.

وی گفت: ثبت نام طرح ملی اقدام مسکن در استان تهران حداکثر تا پایان آذر است؛ هر چند که باید طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تمام ثبت‌نام‌ها در قالب این طرح تا پایان آذر ماه صورت گیرد.

واعظی: مبارزه با فساد برای همه دستگاه‌ها باشد، نه فقط برای دولت

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران گفت: هر دستگاهی می‌خواهد مبارزه با فساد کند مورد نظر دولت و با استقبال رییس جمهور همراه است؛ این نمی‌شود که مبارزه با فساد فقط برای دولت باشد و باید برای همه دستگاه‌ها باشد.

وی در پاسخ با واکنش‌ها در مورد اظهارات روحانی در یزد تصریح کرد: چیز خاصی گفته نشده که برخی را بر آشفته کرده؛ همان کسانی که این حرف‌ها را می‌زنند دو قطبی می‌کنند و موضوع را به برادر رییس جمهور ربط می‌دهند.

واعظی در برخورد با یکی از نزدیکان رئیس سابق قوه قضائیه خاطرنشان کرد: می‌گویند آقای طبری 16، 17 سال فساد کرده و او را بازداشت کرده‌اند، اما هیچ چیزی در مورد پرونده‌اش مشخص نیست. باید در این شرایط همه با هم با فساد مبارزه کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری بیان کرد: سخنان رئیس جمهوری کاملا روشن است و تاکید دارند که مبارزه با فساد مورد قبول است و از آن استقبال می‌کنیم، اما باید این روند باید برای همه باشد تا موجب رضایتمندی جامعه و مردم شود.

وی با تاکید بر اینکه در مبارزه با فساد نباید خط و خطوط بشناسیم، تصریح کرد: مبارزه با فاسد نباید فقط در یک قوه و سازمان و ارگان باشد، ما فکر می‌کردیم قوه قضاییه حتما از سخنان رئیس جمهوری استقبال می‌کند، زیرا این سخنان در راستای سخنان و اقدامات رئیس دستگاه قضا است.

واعظی خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری سخن خاصی بیان نکردند که عده‌ای این گونه برآشفته شدند و این موضوع را به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی ربط می‌دهند و یا می‌گویند «دولت می‌خواهد فضا را دو قطبی کنند»؛ اتفاقا همان کسانی که این حرف‌ها را می‌زدنند دوقطبی‌سازی جامعه را دنبال می‌کنند.

وی با انتقاد از عده‌ای که مواضع رئیس جمهوری را به برادر وی مرتبط می‌کنند گفت: اگر رئیس جمهوری می‌خواست در باره برادرش صحبت کند پیش از این، حرف می‌زد، نه حالا که همه چیز تمام شده است.
ادامه دارد.

رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اظهار داشت: به نظر می‌رسد که آقای روحانی به‌عنوان رئیس جمهوری که باید حافظ قانون اساسی باشد و براساس قانون اساسی صحبتی کرده‌اند و فضایی که مخالفین به‌راه انداخته‌اند هیچ مبنایی ندارد و باید در این شرایط همه با هم با فساد مبارزه کنیم، نه اینکه بگوییم اگر مبارزه با فساد اگر از زبان شخصی بیرون بیاید درست است و اگر از زبان شخص دیگری بیرون بیاید معنی دیگری دارد.

واعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره واکنش دولت به ادعای سه کشور اروپایی درباره فاصله گرفتن ایران با تعهدات برجامی با برداشتن گام چهارم بیان کرد: ما حتما با گام چهارم از تعهدات برجامی خودمان فاصله گرفتیم، و این اقدام را آگاهانه انجام دادیم. این گام‌هایی را که ما برمی‌داریم به این شکل است که هر گامی که به پیش می‌رویم جدی‌تر خواهد بود.

وی ادامه داد: ما این اقدامات را عمدا انجام می‌دهیم که آن‌ها بدانند اگر قرار است به تعهدات عمل کنیم، باید همه به این تعهدات عمل کنند. یعنی هم باید 1+4 و هم ایران باید به تعهدات خود عمل کند. اگر اروپائیان به تعهدات خود عمل نکنند نباید انتظار داشته باشند که ایران به تعهدات برجامی خودش عمل کند.
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری تاکید کرد: البته مجددا اعلام می‌کنیم که ما به‌دنبال این نیستیم که از برجام خارج بشوم و به دنبال این هم نیستیم که شرایط برجام بر هم بخورد. این‌ها هشدار‌هایی است که ما به طرف‌های خودمان و 1+4 می‌دهیم که بدانند که ما به گونه‌ای عمل می‌کنیم که اگر شما به تعهدات خود عمل کردیم، ما هم حاضریم هر 4 گام را به عقب برگردیم.

واعظی درباره نامه ایران به سران کشور‌های خلیج‌فارس درباره طرح ابتکار صلح هرمز عنوان داشت: ما برای اینکه آن فضایی و شرایطی که آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی در منطقه علیه جمهوری اسلامی حاکم کرده بودند که ایران مخل امنیت در منطقه عنوان کرده است، ما این نامه را علنی هم به همسایگان خود نوشتیم آقای رئیس جمهوری هم در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد و هم در ملاقات‌هایی که با رهبران کشور‌های مختلف داشت، اجزا و اهداف طرح ابتکار صلح هرمز را اینگونه اعلام کردند و ما به دنبال صلح و ثبات در منطقه هستیم.

وی بیان داشت: خوشبختانه این موضوع جای خود را باز می‌کند؛ و ما شاهد این هستیم که مسئولین مختلف هم در منطقه و هم در خارج از منطقه استقبال می‌کنند و به نظر می‌رسد این حداقل کاری بوده که آن توطئه‌ای که علیه ایران بود را خنثی کرده و ما از نظر تبلیغاتی به اهداف خود رسیده‌ایم، ولی ما به دنبال کار تبلیغاتی نیستیم و به دنبال اقدام عملی هستیم که با کشور‌های همسایه امنیت منطقه را خودمان تامین کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری همچنین درباره منابع مالی بسته حمایتی دولت از 18میلیون خانوار ایرانی، اظهار داشت: رئیس جمهوری در سفر به یزد و کرمان این مژده را به مردم دادند که به حدود 18 میلیون خانوار که با توجه گران شدن اجناس به کمک نیازمند هستند، بسته‌های حمایتی اعطا می‌شود. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید فهرست این 18 میلیون خانوار را مشخص کند و همچنین سازمان برنامه و بودجه نیز جدای از این که این بسته‌ها را در بودجه لحاظ می‌کند باید از منابع انرژی و یا بخش‌های دیگر با یک تغییراتی، بودجه‌ای برای این موضع کنار بگذارد.

ربیعی تصریح کرد: گروهی که بر روی بسته حمایتی دولت کار می‌کنند یکی از راه‌های تامین منابع آن را بحث انرژی مانند: گاز، گازوئیل، نفت خام و پتروشیمی در نظر گرفته اند، اکنون در حال بررسی هستند، قطعا هر کالایی که قیمت آن افزایش پیدا کند همه آن‌ها در اختیار 18 میلیون خانوار مورد هدف، قرار می‌گیرد.

واکنش وزیر دفاع به تحریم فرماندهان نیرو‌های مسلح

سرتیپ حاتمی به تحریم تعدادی از فرماندهان نیرو‌های مسلح ایران از سوی دولت آمریکا واکنش نشان داد.

به گزارش فارس، امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: نیرو‌های مسلح ما همواره به عنوان خار چشم دشمنان مورد هدف آمریکایی‌ها بوده و این بار هم تعدادی از فرماندهان عزیز ما را مورد تحریم قرار دادند که هیچ اثری نخواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: در واقع امروز از منظر نیرو‌های مسلح کسی که تحت تحریم آمریکایی‌ها قرار بگیرد مانند کسی است که مورد اصابت گلوله دشمن قرار می‌گیرد و در چشم نیرو‌های مسلح مثل یک جانباز در جنگ با دشمن به او نگاه می‌شود و آن‌ها موجب افتخار مردم و نیرو‌های مسلح هستند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه تحریم برخی از فرماندهان تأثیری در اداره نیرو‌های مسلح هم نخواهد داشت، گفت: ما اصولاً نیرو‌های مسلح را به شکل خودکفا و متکی به توانمندی‌های داخل اداره می‌کنیم که این نوع حرکات اثری بر اداره نیرو‌های مسلح نخواهد داشت.

ربیعی: هفته آینده در مورد سهمیه بندی بنزین صحبت می‌کنم

سخنگوی دولت در مورد سهمیه بندی بنزین گفت: سناریو‌های مختلفی وجود دارد که در نشست خبری هفته آینده درباره سهمیه بندی بنزین توضیحات بیشتری را ارائه خواهم کرد.

به گزارش مهر، علی ربیعی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در مورد افزایش مبلغ یارانه‌ها گفت: رئیس جمهور و اینجانب پیش از این در مورد افزایش مبلغ یارانه صحبت کرده بودیم. چگونگی خانوار‌هایی که باید مشمول شوند و چگونگی شیوه اعتراض و موارد مختلف دیگر و تأمین منابع، امروز در جلسه بیش از سه ساعته هیئت دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مشمولین دریافت حمایت‌های اجتماعی و معیشتی به 60 میلیون نفر می‌رسد

وی ادامه داد: همان طور که بیان شده بود پرداخت یارانه‌ها بیش از 18 میلیون خانوار را در بر خواهد گرفت. با درگاهی که وزارت رفاه مشخص خواهد کرد که این درگاه در دو سازمان حمایتی ما مستقر خواهد شد، افراد جامانده نیز می‌توانند ثبت نام کنند که مشمولین دریافت حمایت‌های اجتماعی و معیشتی شاید به حدود 60 میلیون نفر برسند.

سخنگوی دولت تصریح کرد: امروز در مورد شیوه انتخاب بیش از 18 میلیون خانوار بحث شد، ترکیبی از درآمد و شاخص‌های برخورداری جزو شاخص‌های انتخاب هستند. برخی از مناطق کشور دارای محرومیت هستند که شامل یارانه خواهند شد. مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، زنان سرپرست خانوار، کارگران و بازنشستگان، مشمول دریافت این یارانه‌ها خواهند شد.

وی افزود: این شمولیت نه تنها طبقات پایین، بلکه طبقات متوسط به پایین را نیز دربرخواهد گرفت و دهک‌هایی که درآمد بالایی دارند حذف خواهند شد. راهکار اعتراض باز است و امروز تصمیم گرفته شد هر زمانی که اعتراض پذیرفته شود، این پول برای فرد معترضی که اعتراضش مورد قبول واقع باشد، ذخیره خواهد شد.

ربیعی تأکید کرد: با دقت همه فرمانداران، بخشداران، ستاد اجرایی وزارت کار و رفاه اجتماعی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به سرعت این رسیدگی‌ها را انجام خواهند داد.

سخنگوی دولت گفت: بحث اصلی دولت، افزایش قدرت خرید این طبقات است. قدرت خرید این طبقات برای خرید کالا‌های اساسی افزایش خواهد یافت. مبلغ هم در همان کارت‌ها خواهد بود، کارت‌های موجود و یا کارت‌های جایگزینی که بانک مرکزی اعلام می‌کند. پول به این کارت‌ها واریز خواهد شد، به تعبیری شارژ خواهد شد.

وی تأکید کرد: کار‌ها نهایی شده، سناریو‌های مختلفی در این زمینه مطرح است که ما بتوانیم رقم قابل توجهی را به مردم اختصاص دهیم که بتواند کمک معیشتی و حمایت برای اقشار خاص باشد.

طرح حمایت‌های اجتماعی و معیشتی قطعا آثار تورمی ندارد

ربیعی گفت: ابعاد اقتصادی این طرح تورم زا نبودن آن و تأمین منابع مالی آن مورد بحث جدی است، بانک مرکزی آثار تورمی سناریو‌های مختلف را مورد بررسی قرار داده است. ملاحظاتی خواهیم داشت که آثار تورمی با توجه به شیوه پرداخت و نحوه هزینه کرد به حداقل برسد. برخی معتقدند اگر این طرح اجرا نشود، ممکن است به خاطر ورود نقدینگی آثار تورمی بیشتری را شاهد باشیم. این طرح با کمترین آثار تورمی قطعا اجرا خواهد شد.

ربیعی گفت: از امشب دستگاه‌های مجری در رادیو تلویزیون حاضر خواهند شد و ابعاد مختلف موضوع را تشریح خواهند کرد.

سخنگوی دولت اظهارداشت: در جلسه هیئت دولت 100 میلیارد تومان برای آبگیری سدی در منطقه گرگان رود برای جلوگیری از سیل اختصاص یافت.

تلاش می‌کنیم در مناطق زلزله زده مردم ظرف دو سه روز آینده ساماندهی شوند

وی با اشاره به بررسی وضعیت زلزله زدگان آذربایجان گفت: رئیس جمهور تأکید داشت که باید مشکلات گرمایشی مردم حل شود، چون سرما در این مناطق افزایش خواهد یافت. همه تلاش بر این خواهد بود که مردم ظرف دو سه روز آینده ساماندهی شوند.

سخنگوی دولت ادامه داد: یکی از بهترین روش‌ها این بود که پولی در اختیار این افراد قرار گیرد تا بتوانند مسکن روستایی را در همان مناطق اجاره کنند. مقرر شد توسط استاندار و بنیاد مسکن، ساخت خانه‌های 15 الی 20 متری آغاز شود و پول نقد در اختیار این افراد قرار گیرد تا به طور موقت از سرما در امان باشند.

ربیعی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اظهارات رئیس جمهور در یزد مبنی بر اینکه قبلا دو میلیارد و 700 میلیون تومان اوراق خریداری شده است و آمریکا مسدود کرده است و همچنین ادعا‌هایی در مورد گم شدن چندین میلیارد دلار پول داشته است، گفت: امروز در دولت تأکید شد که همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذیربط اطلاعیه مشروحی در این زمینه بدهند، بنده هم پیگیر هستم که اطلاع رسانی کامل در این زمینه انجام شود.

وی اظهارداشت: سؤال مشخص شما در مورد دو میلیارد دلار بود، باید توضیح دهم که این مبلغ 1.8 میلیارد دلار اوراق خریداری شده بوده است که در دولت بعد از آقای خاتمی خریداری شده تا سرمایه گذاری کنند. اخطار کردند که پول را ببرید و بر اساس این اخطار پول در زمان خودش برداشت نشده است.

ربیعی ادامه داد: اینکه این تصمیم چگونه اتخاذ شده و چرا پول در زمان خودش برداشت نشده است، ابهامی بود که در نظر رئیس جمهور محترم بود که روشن شدن این موضوع ضروری است.

سخنگوی دولت گفت: یکی از این موضوعات مربوط به پول‌های بابک زنجانی بوده است که 800 میلیون دلار از بانک به دستور فردی گرفته شده، منهای مواردی که از فروش نفت درآمد داشته است که باید همه موضوعات پیگیری شود. موضوع ما نحوه پیگیری پرونده و بررسی راهکار‌های بازگشت پول‌ها است.

ربیعی گفت: در یکی از موارد تحت یک عنوان نفت از دولت گرفته شده و مشخص نیست پولش کجا رفته، به دولت برگشت داده نشده است، عدد قابل توجهی است که به نظر می‌رسد کالای دیگری خریداری شده است. ما اتهامی به کسی نمی‌زنیم بلکه به دنبال روشن شدن این ارقام و اعداد هستیم.

وی تصریح کرد: مبارزه با فساد برای مردم باید شفاف و اطمینان آور باشد و همه جناح‌ها را در بر بگیرد. در مواردی هم که ادعا شده است که از قبل این مفاسد گفته نشده است، مصوبه شورای عالی امنیت ملی در برخی از این موارد برای پیگیری موضوع ابلاغ خواهد شد. این موارد حتما اطلاع رسانی خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: افکار عمومی باید بدانند که اهتمام ما به فساد هیجانی، کوتاه مدت و یکسویه نیست، جامعه باید در این خصوص اطمینان پیدا کند. بار دیگر تأکید می‌کنم نظر دولت در مبارزه با فساد، فسادستیزی ساختارمند، بلندمدت است، باید نظارت مردم افزایش یابد.

وی اظهارداشت: در این راستا دولت از قوه قضائیه و مقننه حمایت کرده است.

ربیعی ادامه داد: تصمیمات اداری که برخی گرفته بودند و نه کسی پول برده بود و نه کسی پولی خورده بود، به منزله یک فساد بزرگ بار‌ها تکرار شد.

سخنگوی دولت اظهارداشت: رئیس کل بانک مرکزی در مورد 18 میلیارد دلار قرار بود اطلاعیه صادر کند که فکر می‌کنم صادر شده است. حتی در وزارت بهداشت هم افرادی که تخلفاتی را انجام داده بودند به دادگاه معرفی شده بودند و باید پول‌ها را پس بدهند.

وی افزود: یکی از اتهاماتی که به آقای روحانی می‌زنند این است که چرا فضا را دوقطبی کرده اید. آیا شیوه تبلیغات در مبارزه با فساد، دوقطبی کردن جامعه نبود؟ آیا جامعه احساس می‌کند شیوه مقابله با فساد همه گیر بوده است؟

ربیعی اظهارداشت: یک فرد را به خاطر پرونده دوران دانشگاه احضار کردند، به نوعی در اخبار اعلام شد که اصلا ربطی به مسئولیت دیگرش نداشت.

سخنگوی دولت گفت: حاشیه سازی‌هایی که انجام می‌شود، به مبارزه با فساد آسیب می‌زند، رئیس جمهور به خاطر رسالتی که در قانون اساسی دارد، عمل می‌کند.

ربیعی با اشاره به نتیجه استعلام‌های مردم درباره هزینه‌های ارزش افزوده تلفن‌های همراه که از آنان دریافت می‌شود، گفت: از جمع زیادی از مردم، پول‌هایی اخذ شده است که از آن بی اطلاع هستند و این مسئله جای تأسف دارد و ما نباید بدون اطلاع مردم از آنان پولی را دریافت کنیم.

سخنگوی دولت اظهار داشت: تعداد محدودی از شرکت ها، ناآگاهانه مردم را عضو برخی از خدمات کرده اند که ممکن است آنان تمایلی نداشته باشند که این اتفاق به هیچ وجه خوب نبود.

وی افزود: باید پول‌هایی که بدون اطلاع از مردم دریافت شده است، به آن‌ها برگردانده شود و بنده از وزیر ارتباطات می‌خواهم بیشتر در این باره به مردم توضیح دهد.

مباحث رئیس جمهور در یزد ربطی به انتخابات ندارد

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی افراد می‌گویند صحبت‌های رئیس جمهور در یزد، جنبه انتخاباتی داشت، تصریح کرد: رئیس جمهور دغدغه‌های ملی و شعار‌های دولت را مطرح کرد و معتقد به مبارزه با فساد است و این مسئله هیچ ربطی به انتخابات ندارد.

سخنگوی دولت ادامه داد: البته متأسفانه بنده دیدم که بیانیه‌ای صادر شده مبنی بر اینکه استانداران خطی هستند، در حالی که نقد‌هایی از این سمت به دولت می‌شود که استانداران بدون گرایش خطی و از همه مشرب‌های سیاسی هستند و این جفای بزرگی بود که به دولت نسبت داده شد و نباید دولت را متهم به این مسئله کرد.

وی اظهار داشت: دولت هیچ مداخله‌ای در انتخابات به جز ایجاد امنیت، ظرفیت برای حضور مردم و افزایش مشارکت آنان نخواهدداشت و به شدت اظهاراتی مبنی بر اینکه دولت مداخله دیگر را دارد، تکذیب می‌کنم و همچنین وزیر کشور و همکاران وی نیز افرادی اعتدالی هستند و از نظر اخلاقی، شرعی و تعهدی خواستار قانون اساسی هستند و نه تنها به دنبال مداخله در انتخابات نخواهند بود، بلکه جلوی مداخله افراد در انتخابات را نیز می‌گیرند.

هفته آینده در مورد سهمیه بندی بنزین توضیح می‌دهم

ربیعی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت تصمیم جدیدی درمورد سهمیه بندی بنزین اتخاذ کرده است؟ ادامه داد: سناریو‌های مختلفی وجود دارد که تأمین منابع از کجا صورت گیرد و ما هنوز به نظر مشترکی نرسیده ایم و نباید قضاوت زودرسی در این قضیه صورت گیرد. در نشست خبری هفته آینده در این باره توضیحات بیشتری را ارائه خواهم کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اظهارات رئیس جمهور در یزد به ویژه پیرامون موضوع مبارزه با فساد، دو قطبی سازی نبود؟ تصریح کرد: در وهله اول در پاسخ به سوال کسانی که می‌گویند چرا دولت در این باره 6 سال سکوت کرده بود، پاسخ مشروح و مکتوب خواهم داد، چرا که مصوبات و نامه‌های آن موجود است.

به دنبال متهم کردن قوه قضائیه نیستم

وی خاطرنشان کرد: بنده به دنبال متهم کردن قوه قضائیه نیستم و همه ما از هر حرکتی برای مبارزه با فساد حمایت می‌کنیم بلکه بحث ما این بود که آیا آن چه تا به حال به خصوص در مورد بازتاب دادن برخورد با فساد رخ داده است، دو قطبی سازی بوده یا خیر؟

ربیعی بیان کرد: بنده حداقل می‌توانم این موضوع را مطرح کنم آیا تبعیض در اطلاع رسانی در مبارزه با فساد و انگاره سازی دولت فاسد صورت نگرفته است؟ آیا طرح این مباحث به نفع جامعه بوده است؟ این اتفاقات رخ می‌داد و به نظرم دو قطبی سازی پیش از این آغاز شده بود و قطعاً چنین اتفاقاتی در تصمیم مردم برای رأی دادن اثری نخواهد گذاشت و مردم به صورت هیجانی در انتخابات تصمیم گیری نمی‌کنند.

سخنگوی دولت گفت: در این زمینه دولت و دستگاه‌های مختلف بیانیه خواهند داد و کمک خواهند کرد همه قوا در کنار هم بتوانند به مردم آرامش روانی دهند و ملت اطمینان پیدا کنند و نباید رفتار‌ها به گونه‌ای باشد که در جامعه این گونه استنباط شود که عده‌ای در سایه نشسته اند وکاری نمی‌کنند.

ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت در 6 سال گذشته شکایت حقوقی و قضایی از دستگاهی کرده است؟ خاطرنشان کرد: بله؛ این شکوائیه‌ها را منتشر خواهیم کرد و شکی در این زمینه نداشته باشید.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا طرف مقابل اقدامی برای رسیدگی به شکایت‌های شما داشته است؟ گفت: اگر بود، تاکنون اعلام می‌شد.

وی تصریح کرد: دولت داوطلبانه اجزای لوایح سه گانه مبارزه با فساد را خودش اجرایی خواهد کرد و آرای اجزای دولت درباره تصمیم گیری‌ها آشکار خواهد شد و در حال بررسی در این باره هستیم و همچنین به دنبال راه اندازی سامانه‌ای هستیم تا از مردم در این زمینه گزارش گیری کنیم و به سرعت هم به مردم پاسخ سوالات شان را خواهیم داد.

ربیعی توضیح داد: خواهش بنده این است مباحثی که مطرح می‌شود، تقابل قوا تلقی نشود بلکه ما به دنبال آن هستیم که اشکالات موجود را برطرف کرده و قوا در کنار یکدیگر بهتر کار کنند.

ربیعی با بیان اینکه برخی انتقاد می‌کنند که میزان واردات کالا افزایش پیدا کرده، اما میزان واردات نسبت به دوره مشابه 30 میلیون دلار بوده است، اظهار داشت: من به شما می‌گویم آیا می‌شود ارز 4200 تومان را از دارو برداشت؟ آیا می‌شود از اقلام وزارت جهاد کشاورزی، این ارز را برداشت. اگر امسال نیز ارز 4200 تومانی را برای برخی از گروه‌های کالا تخصیص دادیم، برای آن است که بتوانیم تعادل را به وجود بیاوریم.

ربیعی ادامه داد: بسیاری از تصمیمات است که باید در دوره زمانی خودش، مورد ارزیابی قرار گیرد، اما متأسفانه از آن دوره زمانی که می‌گذرد، برخی از آن تصمیم انتقاد می‌کنند. منتقدانی که امروز از ارز 4200 تومانی انتقاد می‌کنند، در زمانی که این پایه ارزی انتخاب شد، می‌گفتند که چرا ارز 3800 تومانی نباشد؟

سخنگوی دولت در خصوص تأثیرگذار بودن ارز 4200 تومانی در بازار اظهار داشت: مگر می‌شود شما اقدامی برای تعادل بازار داشته باشید، ولی تأثیرگذار نباشد؟ شما باید در دوره تاریخی خودش این موضوع را بررسی کنید و ببینید به چه میزان تأثیرگذار بوده است.

وی درباره شب‌نامه‌ای که در مجلس منتشر شده، صحبت‌های رئیس کمیسیون امنیت ملی پیرامون آنکه پیگیر برکناری رئیس‌جمهور هستند و واکنش دولت به این سخنان گفت: هر چیزی در مجلس مطرح می‌شود، باید به تائید هیئت رئیسه برسد. این سنت شب‌نامه هم چیز جدیدی بوده که در مجلس پخش شده است. من فکر می‌کنم این‌گونه اقدامات به آرامش جامعه کمکی نمی‌کند.

ربیعی ادامه داد: اینکه بگوییم می‌خواهیم رئیس‌جمهور را پایین بیاوریم، استیضاح کنیم و تشابه‌سازی‌هایی که می‌کنند، کار خوبی نیست و متأسفانه حدود اختیارات ما نیز محدود است. البته بدمان نمی‌آید که از ما انتقاد شود، اما اگر به نحوی پیش بروند که زیر دل مردم خالی شود و احساس عدم اطمینان به سیستم پیدا کنند، کار خوبی نیست و ما رسیدگی به آن را به مجلس واگذار کردیم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: ارزیابی هر تصمیم باید با بررسی زمینه و زمان آن تصمیم باشد. برای بررسی تأثیرگذاری ارز 4200 تومانی باید ببینیم که در آن زمان چه اتفاقی افتاده است. خوشحالیم که امروز کشور از التهاب ارزی خارج شده است.

ربیعی خاطر نشان کرد: ماه‌های پایانی سال 96 و نیمه اول سال 97 ما در حوزه ارزی التهاباتی داشتیم، اما امروز مجدداً به یک ثبات نسبی در بازار ارز رسیده‌ایم که در طول چهار سال 92 تا 96 نیز به آن دست یافته بودیم. طبعاً عوامل سیاسی داخلی و خارجی مانند پدیده ترامپیسم، موجب التهاب بازار ارز می‌شود.

واکنش رحمانی به انتشار اسنادی درباره فساد در وزارت صمت: کذب است

واکنش رحمانی به انتشار اسنادی درباره فساد در وزارت صمت: کذب است
رضا رحمانی در دولت

وزیر صنعت، معدن و تجارت در واکنش به انتشار اسنادی در فضای مجازی در خصوص وقوع فساد در این وزارتخانه اظهار کرد: مطالب مطرح شده همه دروغ و کذب است و اگر هر کسی هر مدرکی در این خصوص دارد برای من آن‌ها را ارسال کند.

به گزارش ایسنا، رضا رحمانی در حاشیه جلسه امروز هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره صحت برخی اسناد منتشر شده در فضای مجازی در خصوص فساد در این وزارتخانه اظهار کرد: همه‌اش دروغ و کذب است. هرکسی هر مدرکی در این خصوص دارد برای من ارسال کند؛ من بیشتر و تندتر از همه با این موضوع برخورد خواهم کرد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اعلام نظر وزارت اطلاعات در خصوص همکاری شرکت فیلیپ موریس با ایران اظهار کرد: این‌ها خیلی مطالب مهمی نیست. نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت، طی‌کردن مراحل قانونی است. زمانی همکاری با این شرکت را تایید نکرده بودند، ما هم اقدام نکردیم الان نیز اگر این همکاری را تایید کنند، اقدام لازم انجام خواهد شد و هیچ مشکلی در این خصوص وجود ندارد. ما تابع قانون هستیم.

رحمانی در ادامه با بیان اینکه دغدغه جدی ما تامین منابع مالی واحد‌های تولیدی است و دنبال شیوه‌های جدیدی غیر از منابع بانکی هستیم، تصریح کرد: بازار سرمایه را جدی گرفتیم و از اوراق هم استفاده کرده ایم. مردم فشار‌های ناشی از افزایش قیمت ارز را در گرانی کالا‌ها تحمل کرده‌اند و ما اکنون یک فرصت استثنایی داریم و باید افزایش قیمت ارز به نفع تولیدکننده وصادرکننده باشد و در واقع از اثرات مثبت افزایش نرخ ارز استفاده کرده و تولید و صادرات را افزایش دهیم. البته باید برای این هدف نقدینگی ایجاد شود که تا الان این کار انجام نشده است. ما پیگیر هستیم تا منابع مالی را تامین کنیم. از هر راه ممکن استفاده می‌کنیم.

وزیر صمت درباره همکاری‌های تجاری ایران با کشور‌های همسایه گفت: همکاری‌ها وسرمایه‌گذار‌های خوبی با کشور‌های همسایه انجام شده است بخصوص که کشور‌های همسایه و غیرهمسایه در بخش صنعت و معدن آماده سرمایه‌گذاری هستند، ولی به دلایل تحریم‌ها آن‌ها مایل نیستند این اقدامات رسانه‌ای شود.

توضیحات وزیر اقتصاد در مورد فساد 2 میلیارد دلاری

وزیر اقتصاد گفت: من راجع به آن دو میلیارد دلار توضیح دادم که در دولت یازدهم این مدارک به قوه قضائیه فرستاده شد.

فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در گفتگو بافارس در مورد اظهارات اخیر رییس جمهور در یزد اظهار داشت: من راجع به آن دو میلیارد دلار توضیح دادم که در دولت یازدهم این مدارک (به قوه قضائیه) فرستاده شد.

به گزارش فارس، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در جمع مردم استان یزد گفت: قوه قضائیه درباره فساد 2 میلیارد دلاری توضیح دهد.

وی گفته بود: از قوه قضائیه می‌خواهم حالا که با فساد‌های میلیونی و میلیارد تومانی برخورد می‌کند، مبارزه با فساد میلیارد دلاری را نیز برای مردم توضیح دهند. این که هنوز بعد از چند سال برای ما روشن نیست آقای که دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول این مردم را خورده و او را دستگیر و حکم اعدام برای او صادر کردند و الان نیز این فرد در زندان است، آن پول کجا رفته است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان