به گزارش ایسنا، مهدی شیرزاد صبح امروز در نشست خبری که به منظور تشریح فراخوان انتخاب مدیران محلههای تهران برگزار شد، گفت: یکی از اقدامات مهم معاونت فرهنگی و اجتماعی و همچنین مدیریت محلات، برگزاری انتخابات شورایاری است که کار مشترک شورای شهر و مجموعه معاونتهای مختلف شهرداری از جمله معاونت فرهنگی بود که اجرای انتخابات را به صورت الکترونیک برعهده داشت که بعد از برگزاری انتخابات شورایاران در دوره پنجم آنها در محلات مستقر شدند و هیات رییسهها شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در کنار شورایاری، مدیران محلات را داریم، اظهار کرد: در سطح خرد محلات برای پیشبرد اهداف و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نهادی به نام مدیران محله تشکیل شد که هیات امنای آنها متشکل از شورایاران و نمایندگان برخی از ارگانها است.
رییس ستاد مدیریت محله افزود: در گذشته معمولا مدیران محلات توسط شهردار ناحیه به ستاد مدیریت محله معرفی و بعد از انجام مصاحبه از بین چند نفر مدیر محله انتخاب میشد، اما امسال سعی داریم در راستای مردمی کردن اقدامات محلات، مدیران محلات را از طریق فراخوان انتخاب کنیم، چرا که نباید اینگونه باشد که افراد به دلیل رفاقت با برخی در شهرداری شانس مدیر محله شدن را پیدا کنند و باید بیشتر به سمتی حرکت کنیم که کارها به خود مردم سپرده شود.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران به سمت محله و ناحیهمحوری پیش میرود، گفت: برنامههای توسعه در برش محلات تدوین شده و حتی نظام بودجهریزی شهری نیز مبتنی بر محلات تنظیم شده است تا بتوانیم برخی مشکلات را در سطح محلات رفع کنیم.
رییس ستاد مدیریت محله با بیان اینکه سعی شده سراهای محلات به دور از نظام بروکراسی اداره شوند و محلی برای پاتوقهای مردمی، سمنها و غیره باشند، اظهار کرد: ما موظف هستیم از همه ظرفیتهای اجتماعی سطح شهر و محلات استفاده کنیم.
شیرزاد با تاکید بر اینکه سرای محلات رقیب هیچ نهاد دیگری همچون بسیج، مسجد و غیره نیست، ادامه داد: دقت داشته باشید که ما در فرآیند انتخاب مدیر محله به دنبال استخدام افراد در شهرداری نیستیم و اینگونه تصور نکنند که اگر مدیر محله انتخاب میشوند، استخدام شهرداری شدهاند.
وی با بیان اینکه مدت زمان فعالیت مدیران محلات دو سال است و آنها به عنوان کارمند شهرداری و یا رابطه استخدامی با شهرداری ندارند، گفت: مدیران محلات باید بین 22 تا 65 سال سن داشته باشند و در منطقه ساکن باشند و همچنین مدارک تحصیلی آنها در ارزیابی امتیاز دارد.
رییس ستاد مدیریت محله با بیان اینکه ایده محلهمحوری هنوز خام است و نیازمند کار کارشناسی بیشتر است، اظهار کرد: ما در نظام برنامهریزی شهری، برنامهریزی پایین به بالا و مبتنی بر نیاز و خواسته مردم را در نظر میگیریم و در ساختار بودجهریزی نیز این موضوعات ملاک عمل خواهد بود.
وی با بیان اینکه نه شهر و نه شهرداری توان مالی برای انجام مگاپروژههایی از جنس پل صدر و امام علی (ع) را ندارند و باید به سمت تعریف پروژههای کوچکتر در محلات باشیم، ادامه داد: ما نگاه اجتماعی به موضوعات داریم و به همین دلیل در ناحیه محوری و محلهمحوری سعی داریم دغدغههای مردم پاسخ داده شود.
شیرزاد در مورد بیانضباطیهای مالی در سراهای محلات با بیان اینکه این موضوع یک دغدغه است، گفت: البته سناریوهای حقوقی متفاوتی در مورد سراهای محلات تدوین شده و پیشنهادات خود را مطرح کردهایم که البته تصمیمگیری در سطح شورای شهر و شهردار تهران است، اما در این چند ماهی سعی کردیم سازوکار مالی در سراهای محلات را منضبط کنیم و حتی در نظر داریم سامانه با کمک سازمان فناوری شهرداری، سامانه جامع محلات راهاندازی کنیم که یکی از آنها سامانه مالی است و تراکنشهای مالی را رصد میکنیم و این در حالی است که ما به موضوع خودگردانی سراهای محلات وفادار هستیم اما ارزیابیها باید شفاف باشد و تا آخر سال این سامانه راهاندازی میشود.
رییس ستاد مدیریت محله در مورد سطح اختیارات مدیران محلات افزود: اختیارات آنها در چارچوب سیاستگذاری معاونت فرهنگی است.
وی در مورد فعالیت شورایاریها با بیان اینکه برخیها با هیاهو سعی دارند که فعالیت شورایاریها را کمرمق و کمرونق نشان دهند، اظهار کرد: البته دلیل این است که در اصلاح اساسنامه شورایاریها مداخله مالی و اجتماعی از شورایاران سلب شد و عدهای که تعدادشان کم است، اما صدایشان بلند است سعی دارند که شورایاری را کمرونق جلوه دهند، اما نفس داشتن شورایاری به عنوان یک نهاد دموکراتیک برای مدیریت شهری یک موفقیت است.
شیرزاد در ادامه در مورد فعالیت سراهای محله با بیان اینکه بسیاری از فعالیت سراهای محلات مطلوب و قابل قبول ما نیست، اظهار کرد: با مدیرکل بهزیستی تهران جلسه داشتیم تا تمام خانههای کودک سراهای محلات مجوز بهزیستی بگیرند، اما باید بگویم که تحمیل سیاست خودگردانی به سراهای محلات سبب شده که فعالیت آنها به جای آنکه فرهنگی باشد به سمت فعالیت تجاری سوق داده شود.
رییس ستاد مدیریت محله ادامه داد: البته بحث اصلاحیه دستورالعملهای سراهای محلات مطرح است که در این زمینه پیشنویس و پیشنهادهایی ارائه شد که در جلسه ستاد راهبری که با ریاست شهردار تهران برگزار شد این موضوع مطرح شد، اما اعضای شورا نقطهنظراتی داشتند که باید این نظرات احصاء شود و به نظر میرسد در آینده نزدیک در مورد اداره سراهای محلات تصمیمات جدی گرفته شود.