ماهان شبکه ایرانیان

رابطه دیابت و ناتوانی جنسی

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم، دیابت را به دونوع یک و دو تقسیم کرد و گفت: بیش‌ از ۹۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال که از دیابت رنج می‌برند، به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند.

رابطه دیابت و ناتوانی جنسی

دکتر حسین کریمی؛ فوق‌تخصص غدد

 

پی‌آمدهای بیماری‌های متابولیک بر فعالیت جنسی

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم، دیابت را به دونوع یک و دو تقسیم کرد و گفت: بیش‌ از 90 درصد افراد بالای 50 سال که از دیابت رنج می‌برند، به دیابت نوع دو مبتلا می‌شوند.

دکتر حسین کریمی با اعلام این‌که در دیابت نوع دو مساله ژنتیکی و محیطی نقش دارد گفت: معمولاً وقتی ژن دیابت وجود داشته باشد و فرد هم برنامه‌غذایی مناسب را رعایت نکند و فعالیت‌بدنی هم نداشته باشد، ژن دیابت شکوفا می‌شود.

وی با تاکید براین‌که بیشترین دلیل دیابت نوع دو مقاومت در برابر انسولین است گفت: هرچه‌قدر فرد چاق‌تر باشد، مقاومت به انسولین بیشتر می‌شود. 

علائم ابتلا به دیابت

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم با اشاره به این‌که بیشتر مبتلایان به دیابت هیچ علایمی را مشاهده نکرده و به‌صورت اتفاقی کشف می‌شوند گفت: دیابت در بیشتر موارد با عوارض چشمی، کلیوی، قلبی و نوروپاتی (درگیری رشته عصبی اندامها) کشف می‌شوند و مبتلایان به پزشک مراجعه می‌کنند. بنابر این شیوع دیابت بدون علامت بسیار بالاست.

وی با اعلام این‌که امکان دارد یک فرد 15 سال دیابت داشته باشد و متوجه نشود گفت:  دیابت بدون علامت نیست و مهم‌ترین علایم دیابت، پرادراری و پرنوشی است.

این افراد درطول شبانه روز بارها نیاز به دفع ادرار دارند یا دچار خشکی دهان می‌شوند و نیاز به نوشیدن آب دارند. کاهش وزن پیش رونده نیز یکی از علایم است.

اگر فردی دچار زخم اندام شود و به‌سادگی خوب نشود نیز می‌تواند دیگر علامت دیابت باشد.

افرادی با این علایم را باید مورد معاینه قرار داد. 

کاهش توان جنسی و دیابت

دکترکریمی یکی از عوارض دیابت را کاهش توان‌جنسی اعلام‌کرد وگفت: شایع‌ترین تأثیر دیابت، درگیر کردن قلب وعروق است و برجریان خون اثر منفی می‌گذارد.

وی با تاکید بر این‌که اگر دیابت کنترل نشود، باعث تنگی وگرفتگی عروق به‌مرور زمان می‌شود گفت: گرفتگی عروق در تمام ارگان‌های بدن می‌تواند اتفاق بیفتد و یکی از بخش‌هایی که درگیر می‌کند، درناحیه‌جنسی و آلت تناسلی مردان است.

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم با اعلام این‌که برای عمل جنسی خوب، نیاز به نعوظ مناسب است گفت: برای داشتن نعوظ خوب، باید خون به‌خوبی در رگ‌های‌آلت جریان داشته باشد.

بهبود توان جنسی در دیابتی‌ها

وی با تاکید براین‌که اگر قندخون کنترل نشده باشد، همان‌طور که بر رگ‌های‌قلب، چشم، کلیه و کبد می‌تواند اثر گرفتگی بگذارد، رگ‌های ناحیه آلت‌تناسلی نیز می‌تواند دچار انسداد یا تنگی بشود گفت: گرفتگی رگ‌های ‌خونی آلت باعث می‌شود هنگام اعمال جنسی، جریان‌خون به‌خوبی برقرار نشود و حالت نعوظ ایجاد نشود.

دکترکریمی از مبتلایان به دیابت خواست از این بابت نگران نباشند و گفت:  درمان برای بهبود نعوظ برای بیماران دیابتی وجود دارد.

برخی درمان‌ها و داروها باعث گشادشدن رگ‌های بخش آلت‌تناسلی می‌شود، اما اشکال این‌جاست که همان داروها نیز می‌تواند باعث عوارضی شود.

افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی هستند و داروهایی مانند نیتروگلسیرین مصرف می‌کنند، اگر داروهایی که باعث نعوظ می‌شود را مصرف کنند، می‌تواند بر قلب یا مغز آنان اثر منفی بگذارد.

وی با اعلام این‌که تداخل‌دارویی متاسفانه همواره وجود دارد گفت: یکی از داروهایی که برای نعوظ تجویز می‌شود، داروی سیتنامفیل است که باعث گشادشدن عروق آلت‌تناسلی می‌شود، اما همان قرص با نیتروگلیسرین تداخل دارویی دارد و مصرف همزمان آن‌ها می‌تواند باعث افت شدید فشارخون شود و عوارض قلبی به‌وجود بیاورد.

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم با تاکید بر این‌که ناتوانی جنسی برای بیماران دیابتی وجود دارد گفت: درمان ناتوانی‌جنسی بیماران دیابتی سخت است.

به ‌همین‌ دلیل برخی مواقع که نمی‌توانیم داروی خوراکی برای درمان ناتوانی‌جنسی بیماران دیابتی تجویز کنیم، آنان را به متخصصان اورولوژی معرفی می‌کنیم تا از وسایل مکانیکی برای رفع ناتوانی جنسی آنان استفاده شود.

وی با اعلام این‌که گاهی مواقع ناتوانی‌جنسی ارتباطی با دیابت ندارد گفت: موارد بسیاری را شاهد بودیم که ناتوانی ‌جنسی ربطی به دیابت نداشته است.

این درست نیست که اگر فرد مبتلا به دیابت، به‌دلیل ناتوانی ‌جنسی به متخصص غدد مراجعه می‌کند، به سرعت این دو بیماری را به ‌هم ربط بدهیم، بلکه باید بررسی‌های هورمونی انجام بدهیم.

دکترکریمی با تاکید بر این‌که فرد مبتلا به ناتوانی جنسی باید تستوسترون، پرولاکتین و دیگر هورمون‌های‌خاص داخل خون اندازه‌گیری شود گفت: اگر آن هورمون‌ها نرمال بود، آن‌گاه باید به سراغ دیابت برویم.

این درست نیست که از همان ابتدا دیابت را به‌عنوان عامل ناتوانی‌جنسی فرد شناسایی کنیم.

وی افزود: اگر هورمون‌های جنسی فرد مبتلا به ناتوانی جنسی پایین باشد، آن‌گاه باید بررسی‌های جدی انجام بدهیم.

در بسیاری از موارد ناتوانی جنسی ربطی به دیابت ندارد و بیضه‌های فرد مشکل دارد به نوعی که هورمون‌های بیضه به‌خوبی ترشح نمی‌شود که مشکل آفرین می‌شود.

در این موارد می‌توانیم با درمان هورمونی مشکل ناتوانی‌جنسی را درمان کنیم.

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم از افرادی که مبتلا به ناتوانی‌جنسی هستند خواست به متخصص غدد مراجعه کنند و گفت: متخصص غدد در اولین گام چکاپ کامل از این بیمار به عمل می‌آورد.

در مورد مبتلایان به دیابت نیز به محض آن‌که به متخصص غدد مراجعه می‌کنند، آزمایش‌های مربوط به عملکرد غدد را در همان گام اول تجویز می‌کنیم.

اگر این آزمایش‌ها نرمال باشد، مساله منتفی است اما اگر نرمال نباشد، به درمان هورمونی فرد اقدام می‌کنیم.

وی با اشاره به این‌که امکان دارد بیمار مبتلا به دیابت به متخصص غدد مراجعه کند و خبر ندارد که ناتوانی جنسی‌اش ناشی از دیابت هست یا نیست گفت: کاری به این نداریم و آزمایش هورمونی را انجام می‌دهیم تا این امکان را نیز بررسی کنیم.

دکتر کریمی با اعلام این‌که اگر فردی دیابت نداشته باشد، اما مبتلا به ناتوانی‌جنسی است، حتماً باید به متخصص غدد مراجعه کند گفت: ریشه ناتوانی‌جنسی در مشکلات‌هورمونی است که در تخصص‌غدد تعریف می‌شود.

وی با تاکید براین‌که امکان دارد فرد مبتلا به ناتوانی‌جنسی، مشکلات‌ساختاری بدنی داشته باشد گفت: این بیماران درمان‌های خاصی دارند و باید به متخصص دیگری مراجعه کنند.

اما بیش از 90 درصد کسانی‌که دیابت ندارند، اما از مشکلات ناتوانی‌جنسی رنج می‌برند، باید عملکرد غدد آنان و ترشح هورمون‌ها مورد بررسی قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید:

اختلال جنسی در مردان دیابتی

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان