زهرا امام روانشناس و مشاور خانواده در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به عدم تمایل زوجین برای ارتباط با خانواده همسرشان اظهار کرد: گاهی زوجهای جوان تمایل رفت و آمد با خانواده همسر خود را ندارند.
امام بیان کرد: دلایل این عدم تمایل مختلف است، شاید یکی از زوجین احساس خوبی نسبت به خانواده همسر خود ندارد و یا رفت و آمدهای مکرر همسرش با خانوادهاش باعث این بی تمایلی برای رفت و آمد در او شده است.
وی ادامه داد: گاهی اوقات شاهد این هستیم که خانواده یکی از زوجین کنترل گری خاصی نسبت به داماد و یا عروس خود دارند و این مسئله باعث میشود که طرف مقابل تمایل برای معاشرت نداشته باشند.
این روانشناس گفت: برخی از خانوادهها داماد و یا عروس خود را با دیگر خانوادهها مقایسه میکنند و این مسئله علاوه بر ایجاد حسادت در فرد و کاهش اعتماد به نفس تمایل رفت و آمد را در آنها کم میکند.
امام با بیان اینکه عدم آگاهی از مهارتهای اجتماعی یکی از عوامل عدم تمایل زوجین برای اعتماد با خانواده همسر است افزود: همچنین هنگامی که یکی از طرفین وابستگی زیادی به خانواده خود دارد و همسرش اولویت اول در زندگی او نیست باعث میشود که طرف مقابل از برقراری رابطه با خانواده او اجتناب کند.
وی اضافه کرد: هنگامی که خانواده همسر به عروس یا داماد خود بی اعتنایی کند و مورد احترام قرار نمیگیرد، بنابراین شخص تمایلی برای ارتباط ندارد. همچنین گاهی مشکلات فردی مانند منزوی بودن، گوشه گیر بودن، افسردگی و عدم اعتماد به نفس باعث ممانعت از رفت و آمد با خانواده همسر میشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه زندگی مشترک اساس رسیدن به آرامش است، بیان کرد: ابتدا زوجین باید علت ممانعت همسرشان را برای برقراری با خانواده خود جویا شوند و بعد از آن بدون کنترل گری، اختلاف و با شفافیت در این رابطه با همسر خود صحبت کنند.
امام با بیان اینکه بستری را برای همدلی لازم با همسر خود ایجاد کنیم، بیان کرد: اگر سوء تفاهمی ایجاد شده که همسرمان تمایلی به ارتباط با خانواده ما ندارند آن را شناسایی و رفع کنیم تا پایههای زندگی خود را مستحکمتر کنیم.
وی خاطرنشان کرد اگر اختلافی بین همسرمان و خانواده مان وجود دارد در اسرع وقت آن را حل کنیم، چرا که ممکن است این عدم رفت و آمد عادت شود و دیگر نتوانیم آن را حل کنیم.