جهانبخش محبینیا در گفتوگو با ایسنا با اشاره به برخی انتقادات به لایحه بودجه سال آینده، گفت: اگر در اواخر جنگ که ما نمیتوانستیم بجنگیم کسی بیانیه میداد که ما توان جنگ نداریم، این به معنی سقوط نظام بود. نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق هم با درک واقعیات، کلیات لایحه بودجه سال آینده را در کمیسیون به تصویب رساندند، اما به جای اینکه آنها را تشویق کنند که به دشمن علامت مثبتی نشان ندادند اسامی موافقان کلیات را به عنوان خائن در سایتها منتشر کردند.
وی با بیان این که کمیسیون تلفیق حتما نسبت به واقعی کردن درآمدها در بودجه اقدام خواهد کرد، بیان کرد: آیا اگر ما در این اوضاع کلیات بودجه را رد میکردیم کار درستی بود؟ آیا این موجب افزایش یاس و ناامیدی نمیشد؟ ما به جای این که بگوییم از تصویب بودجه عاجز هستیم کلیات بودجه را تصویب کردیم و میگوییم که باید منابع و مصارف را واقعی کنیم.
نماینده مردم میاندوآب، شاهیندژ و تکاب در مجلس با طرح این سوال که آیا باید سرنوشت بودجه در نمازجمعه تهران و مشهد بسته شود؟ تاکید کرد: بودجه یک امر فنی است؛ هر چند پیامد سیاسی و فرهنگی دارد. ما باید تمام اعداد و ارقام آن را مورد بررسی قرار دهیم. آقای نوبخت به هیچ وجه نگفت که رئیس جمهور میخواهد استعفا کند؛ بلکه ایشان برای نمایندگان حرمتی قائل شد و یکسری واقعیتهای داخلی و بینالمللی را که البته امیدوار کننده بود در اختیار نمایندگان قرار داد.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه 99 دربارهی وضعیت درآمدهای مالیاتی در بودجه، تصریح کرد: در لایحه بودجه سال آینده 190 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی پیش بینی شده که پرداخت آن به سادگی صورت نمیگیرد. کسانی که شعار جدایی نفت از بودجه را سر دادند باید پایههای مالیاتی را گسترش دهند و این به معنی حذف معافیتهاست. ما ظرفیت لازم را برای افزایش نرخ مالیات نداریم و از پزشکان و سلبریتیها گرفته تا همه دستگاهها و نهادها و آستانها باید تن به پرداخت مالیات بدهند.
محبینیا اضافه کرد: مجلس در این باره اراده لازم را دارد، اما متاسفانه جرات این کار را نداریم و تا زمانی که چنین شرایطی حاکم باشد جدایی نفت از بودجه شعاری بیش نیست؛ چرا که همه ما بوی نفت میدهیم.