ناصر صالح مربی و پیشکسوت فوتسال در گفتوگو با ایسنا، در مورد وضعیت تیم ملی بزرگسالان گفت: آن چیزی که به نظرم در کمیتهفنی که تیم ملی هم یکی از شاخصههای آن هست مرسوم است اینکه سرمربی تیم ملی برنامه بازیهای تدارکاتی را به کمیته فنی ارائه میدهد یا خودش حضور پیدا میکند و سعی میکند با دلیل و منطق بتواند اعضای کمیته فنی را مجاب کند که این بازیها را تائید کنند تا مسئولین زمینه برگزاری آنها را فراهم کنند اما به نظر من فدراسیون در یک شرایط اقتصادی هست که برایش مقدور نیست بخواهد بازی با تیمهای اروپایی را در دستور کارش قرار دهد و هزینه کند. از سوی دیگر برنامههای این تیمها از قبل برنامه ریزی شده و شاید امکان بازی با آنها نباشد. ضعف کمیته فنی فوتسال مسبب شکستهای آینده تیم ملی فوتسال خواهد بود. زمانی که ناظم الشریعه در کمیته فنی مطرح کرده که با تیم های آسیایی بازی نمیکنم و باید با تیمهای اروپایی بازی تدارکاتی برگزار کنیم، اعضای کمیته فنی باید ایشان را متقاعد می کردند که مگر شما در دو تورنمنت کاسپین در روسیه و در مشهد با تیم های اروپایی بازی نکردید؟ مگر با روسیه بازی نکردید و 9 گل از این تیم نخوردید؟ مگر با بلاروس بازی نکردید و شکست نخوردید؟ این ضعف دفاعی سالهاست که گریبانگیر فوتسال ماست و باید ایشان را متقاعد میکردند که وقتی در بازی با تیمهای اروپایی ضعف را متوجه شدید، برای برطرف کردن آن باید با تیم های درجه دو و سه بازی کنیم و مشکلات را برطرف کنیم و این اصول کار هست.
این مدرس فوتسال ادامه داد: اینکه در شان ما نیست با تیم های آسیایی بازی کنیم هم قابل قبول نیست. ناظم الشریعه فردی است که اگر با اصول و منطق با او صحبت کنیم متقاعد میشود. تیم ملی باید نگرش خود را به فوتسال مدرن دنیا نزدیک کند. اولین فاکتور موفقیت تیم های خوب دنیا، تاکتیک های دفاعی است. فوتسال ملی ما بیشتر علاقه به تهاجم دارد تا کارهای دفاعی و حتی خود ناظم الشریعه هم واقف هست که تیم ایران بیشتر علاقهاش حمله است تا دفاع و این ضعف بزرگی است و اگر این ضعف را برطرف نکنیم در آینده به مشکل می خوریم. در جام جهانی2016، برزیل که این همه بازیکن خلاق و خوب دارد به ایران باخت. در تمام دنیا همیشه گل نخوردن در اولویت هست اما برزیل با این همه بزرگیاش به خاطر اینکه در دفاع ضعف داشت به ایران باخت. کمیته فنی ما یکی از وظایفش این هست که این موارد را گوشزد کند. یک مربی دانا و باتجربه میتواند با برنامههای تاکتیکیاش با بهترین بازیکنان تکنیکی مقابله کند. پس ما نباید فقط و فقط متکی باشیم به خلاقیت بازیکنان و اینکه ستاره ها مشکلات تیم را برطرف کنند. ایران باید به فوتسال روز دنیا بیشتر توجه کند. آقای ناظم الشریعه و همکارانش باید بیشتر تفکر کنند و تابع خلاقیت نباشند و تاکتیک در نظر بگیرند.
صالح در مورد حضورش در اردوی تیم زیر20 سال و وضعیت این تیم گفت: در رابطه با آقای صانعی همیشه این را در صبحت هایم داشتم که مربیگری تیم های ملی فوتسال متعلق به همه مربیان کشور هست و صانعی هم از این قاعده مستثنی نیست و سرمایه این کشور هستند و زمانی که به عنوان مربی تیم 20 ساله ها مسئولیت را قبول کردند، بهترین کار این بود که فقط همین سمت را انتخاب کردند و وارد تیم های بانوان یا بزرگسالان نشدند و از صدمهای که در گذشته خوردند جلوگیری کردند. فدراسیون فوتبال باید این مسئولیت ها را بین مربیان جوان کشور تقسیم کند. من وقتی برای کاری به کمیته فوتسال رفتم، همراه با آقای پرهیزکار به تمرینات تیم امید رفتیم و قرار نیست سمتی در این تیم داشته باشم.
این مربی و مدرس فوتسال اضافه کرد: در تمام دنیا در تیمهای بزرگ اروپایی یک فرد با تجربه که دانش بالایی دارد را به عنوان مدیرفنی انتخاب میکنند و از او میخواهند که زیر مجموعه شان را با تفکر و دیدگاه خودش انتخاب کند و به فدراسیون یا باشگاه مربوطه معرفی کند. آنجاست که میشود یک تعامل خوب را مشاهده کرد. در کمیته فوتسال یا کمیته فنی ما، ابتدا یک مربی جوان را انتخاب میکنند و بعد از آن میخواهند که خودش یک مدیرفنی را انتخاب کند و همین باعث میشود که بین دیدگاههای مدیرفنی با دیدگاههای مربی اختلاف نظر و سلیقه باشد. مربیان نگران هستند که نکند مدیرفنی بیاید جای آنها در حالی که مدیرفنی با تجربه آنقدر افتخار و تجربه دارد که نیازی به این کارها نیست.