عابد دهواری در گفتوگو با ایسنا با بیان این مطلب که وقوع سیلاب هایی مانند آنچه در دی ماه 98 در جنوب سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد، نرخ ورود رسوبات را افزایش داده و در نتیجه عمر مفید سدها را کوتاه تر میکند، افزود: امروزه گسترش تصاویر ماهوارهای به کارشناسان کمک میکند تا به عنوان چشم و ناظری از فضا نقش عوامل مختلف در بلایای طبیعی و بشر ساز را به دقت بررسی قرار دهند، بنابر این میطلبد مسئولان برای مقابله با پدیده سیلاب و پیشگیری از انباشت رسوب تدبیر کنند.
وی ادامه داد: در تصاویر ماهوارهای سیل سیستان و بلوچستان که از ترکیب سه باند طیفی ماهواره سنتینل 2 تهیه شده، اگر دقت شود غیر از سر ریز سدها، مسائل مربوط به تاثیر رسوبات در یک حوزه آبخیز به زیبایی دیده می شود.
دهواری تاکید کرد: به تفاوت رنگ آب در مخزن سدهای زیردان و پیشین و جریانهای بالادست و پایین دست اگر دقت شود این تفاوت رنگ بخاطر رسوباتی هست که در جریان های بالادست و پایین دست وجود دارند. بنابراین رسوبات پایین دست در اثر جریان سیل حرکت کرده و در قسمت پایین دشت ته نشین میگردند.
مدیر امور منابع آب خاش افزود: برای رسوب برداری سد مهران خاش اعتبارات میلیاردی نیاز است که بایستی در دولت اعتباراتی ویژه لایروبی سدها و ترمیم آنها پیشبینی شود تا در شرایط بحرانی به خوبی بتوان از وقوع خسارت به مردم پیشگیری نمود.
وی اظهار داشت: در بارشهای سال قبل و امسال بسیاری از سدها و بندهای خاکی و سنگی و ملاتی آبگیری شده و حجم بالایی از آب در پشت آنها جمع و قطعا در کنار حجم بالای آب رسوبات فراوانی انباشته میشوند که این رسوبات سبب تبخیر زودهنگام آب و عدم فرورفتن آب در دل زمین میشود.