باشگاه خبرنگاران جوان: ویروس کرونا، ویروسی که این روزها در بیشتر کشورهای دنیا در حال پخش است.
روزانه آمار قربانیان آن در کشورهای مختلف در حال افزایش است و طبق اعلام کمیسیون بهداشت چین از یکشنبه 13 بهمن ماه سال جاری تا کنون بیش از 304 نفر بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند.
این در حالی است که یک مقام سازمان بهداشت جهانی به کشورهای جهان هشدار داده است که خود را برای مقابله با شیوع این ویروس در داخل مرزهایشان آماده کنند.
با شیوع این بیماری در بین انسانها خبرهایی از انتقال این بیماری در بین حیوانات، پرندگان نیز در حال انتشار است.
در خصوص همین موضوع شهاب الدین منتظمی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره انتقال ویروس کرونا به حیوانات و پرندگان اظهار کرد: این ویروس طبق آزمایشهای انجام شده از خفاش و حیوانات وحشی گرفته شده است، درخصوص انتقال این ویروس به حیات وحش این موضوع در حال بررسی از سوی سازمان محیط زیست و وزارت بهداشت است.
او در ادامه بیان کرد: در روزهای آتی در خصوص انتقال این ویروس به حیات وحش نمونه برداریها و مراقبتها مورد بحث قرار خواهد گرفت و قطعا درباره این موضوع وزارت بهداشت صاحب نظر است.
درباره انتقال این بیماری در میان حیات وحش نیز محمدرضا محبوب فر کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ویروس آنفولانزای مرغی، ویروس آنفولانزای خوک، برخی از بیماریهای تنفسی و اکنون ویروس کرونا و ... بیماریهایی بوده اند که طی دهههای اخیر از حیوانات به انسان منتقل شده است، همچنین عامل بیشتر بیماریهای عفونی جدید، حیوانات وحشی هستند.
او درباره ویروس کرونا افزود: این ویروس که در ابتدا از یک فروشگاه موادغذایی دریایی در یکی از شهرهای چین آغاز و در پی آن تجارت حیات وحش در رستورانها و فروشگاههای چین ممنوع اعلام شد.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه تاکنون نزدیک به 310 نفر در چین بر اثر این ویروس از بین رفته اند، گفت: جامعه حیات وحش مستقر در آمریکا و نیویورک طی انتشار ویروس کرونا، خواستار پایان بخشیدن به بازار حیات وحش در همه نقاط جهان از جمله چین شدند.
محبوب فر با اشاره به تغییرات محیط زیستی که امروز به صورت تغییرات اقلیمی در جهان خود را به نمایش گذاشته است، بیان کرد: این تغییرات محل زیست حیوانات وحشی را به مناطق شهری منتقل کرده است.
او درباره انتقال این بیماری به حیات وحش و خطرات احتمالی اش برای محیط زیست، گفت: این بیماریهای عفونی جدید از جمله کرونا در جامعه حیوانی نیز ممکن است بروز و شیوع پیدا کند و حتی ممکن است در آینده تکامل بیشتری هم یابد.
این کارشناس افزود: با شیوع این بیماری به حیات وحش ممکن است این بیماری در بین جامعه انسانی نیز با سرعت بیشتری انتشار پیدا کند.
محبوب فر گفت: این ویروس ممکن است به سایر حیوانات دیگر از جمله سگ، حیوانات اهلی همچون شتر نیز منتقل شود.
این کارشناس با تاکید بر اینکه انسانها نباید با این دسته از حیوانات در ارتباط باشند، توصیه کرد: در این مدت افراد باید از مصرف شیر و گوشت شتر پرهیز کنند و در نزدیکی به حیوانات وحشی هم قرار نگیرند.
حالا که این بیماری در اکثر کشورها در حال انتشار است، انتظار میرود علاوه بر نظارتهای سازمان محیط زیست، دامپزشکی، وزرات بهداشت و... افراد نیز برای کاهش این بیماری حداکثر توجه را داشته باشند.