ماهان شبکه ایرانیان

برای کاهش زیان‌های اقتصادی ناشی از کرونا

"تمدید" و "تقسیط" مالیات‌ به کمک مشاغل می‌آید

با توجه به شیوع ویروس کرونا و تاثیر منفی آن بر بخش‌های مختلف اقتصاد، سازمان امور مالیاتی برای جلوگیری از شیوع ویروس و مقابله با آسیب‌های اقتصادی آن، تمهیداتی همچون لغو جلسات هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی و موکول کردن آن به سال آینده، تمدید مهلت بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیاتی تا پایان خرداد سال آینده و تسهیلات و بخشودگی‌های مالیاتی در نظر گرفته است.

"تمدید" و "تقسیط" مالیات‌ به کمک مشاغل می‌آید

به گزارش ایسنا، از اولین روز اسفند با اعلام خبر رسمی ورود ویروس کرونا به کشور تاکنون، روند شیوع ابن ویروس صعودی بوده است؛ به گونه‌ای که با دستور رئیس جمهور هر یک از دستگاه‌های اجرایی به منظور جلوگیری از شیوع کرونا ملزم به اتخاذ تمهیدات و تصمیماتی در راستای رسیدن به این هدف شدند.

از آنجا که حضور در مکان‌های عمومی عامل انتقال این ویروس می‌شود، مسئولان کاهش حضور افراد در اماکن عمومی را مورد توجه قرار داده‌اند که با کاهش حضور مردم در اماکن عمومی، تعطیلی مشاغل دولتی، اعمال دورکاری و... کرونا نه تنها سلامت جسم و روان انسان‌ها را تحت تاثیر قرار دارد، بلکه به جان بدنه اقتصادی کشور افتاد و موجب شد بسیاری از مشاغل از جمله آژانس‌داران، هتل‌داران، رستوران‌ها، مراکز تفریحی و ورزشی، اصناف و به ویژه کسب‌وکارهای خرد که در ماه پایانی سال عمدتا روزهای پررونقی داشتند، آسیب ببیند یا تحت فشار مالی و درآمدی قرار بگیرند.

تمهیدات سازمان امور مالیاتی برای مقابله با کرونا

به همین منظور، دستگاه‌های اقتصادی کشور در ستادی که برای کنترل و مقابله با اثرات منفی کرونا بر اقتصاد کشور تشکیل شده است؛ هر یک پیشنهادات و تصمیماتی برای حمایت از فعالان اقتصادی آسیب دیده از این ویروس ارائه کردند. سازمان امور  مالیاتی هم در این زمینه به عنوان یکی از دستگاه‌های اجرایی کشور، اولین اقدامی که برای کاهش مراجعات حضوری و جلوگیری از گسترش کرونا انجام داد، لغو جلسات هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی و موکول کردن آن‌ها به سال آینده بود.

طبق گفته معاون درآمدهای مالیاتی این سازمان، جلسات هیئت‌های حل اختلاف مالیاتی برای مودیان مالیاتی مذکور در تمامی ادارات کل امور مالیاتی لغو و به سال 1399 موکول می‌شود.

علاوه براین، به تازگی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در بخشنامه‌ای مهلت بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیاتی اسفند ماه 1398 که پایان آن اسفندماه بود را تا پایان خرداد سال 1399 تمدید کرد.

طبق اعلام رئیس سازمان امور مالیاتی، مؤدیانی که بدهی قطعی شده خود را باید تا پایان خردادماه سال 1399 پرداخت کنند. به میزان بخشودگی جرایم قابل بخشش اسفندماه 1398 (90 درصد برای مؤدیان واحدهای تولیدی دارای پروانه بهره برداری و پروانه کسب تولیدی از مراجع ذیربط و 80 درصد برای سایر مؤدیان) از بخشودگی جرایم برخوردار خواهند بود.

علاوه براین، آن دسته از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که مالیات آن‌ها از اول مهر 1398 تا پایان سال جاری به قطعیت می‌رسد، در صورتیکه اصل مالیات و جرایم غیرقابل بخشش خود را حداکثر ظرف یک ماه بعد از ابلاغ برگ قطعی پرداخت کنند، معادل 100 درصد جرایم قابل بخشش آن‌ها بخشوده خواهد شد.

همچنین مسئولان بخش خصوصی اقتصاد کشور در نامه‌ای پیشنهاداتی برای حمایت از کسب‌و کارهای متضرر شده از کرونا همچون استمهال یا تخفیف مالیاتی برای عملکرد سال 98، استمهال حداقل هشت ماهه تقسیط پرداخت بدهی‌های قبلی به سازمان مالیاتی، استمهال پرداخت مالیات بر ارزش افزوده متعلقه از بهمن ماه تا پایان شهریور 98 و نیز استمهال پرداخت بدهی معوقه مالیات بر ارزش افزوده قبل از این تاریخ به مدت هشت ماه، به سازمان مالیاتی مطرح کردند.

جدیدترین تسهیلات مالیاتی تحت تاثیر کرونا

در این زمینه معاون درآمدهای مالیاتی، موضع و تمهیدات سازمان مالیاتی را به ایسنا توضیح داد که براساس توضیحات این مقام مسئول، بیشتر تسهیلات مالیاتی در این خصوص در قالب تمدید مهلت پرداخت‌های مالیاتی است و در بسته پیشنهادی امکان دریافت گواهی برای صاحبان مشمول برای اخذ مفاصا حساب مالیاتی به مدت سه ماه، امکان تقسیط مجدد برای مؤدیانی که مهلت قانونی آنها طی شده و همچنین لغو انجام عملیات اجرایی درنظر گرفته شده است.

افزایش درآمدهای مشمول مالیات

علاوه بر این، رئیس سازمان امور مالیاتی در جدیدترین توضیحات خود در این زمینه، از قطعی شدن تسهیلات به بنگاه‌های کوچک خبر داده و اعلام کرده که پرداخت تسهیلات به اشخاص حقیقی از 100 میلیون تومان به 200 میلیون تومان افزایش خواهد یافت و دیگر نیازی هم به استعلام مالیاتی نخواهد بود.

بر این اساس، برای اشخاص حقوقی هم میزان تسهیلات از 300 به 500 میلیون تومان افزایش خواهد یافت که این ارقام از امروز (1398/12/17) ابلاغ خواهد شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان