ماهان شبکه ایرانیان

مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی چه گفتند؟

خبرگزاری تسنیم: دومین جلسه حضوری نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شرایط بحران کرونا، به ریاست مسعود پزشکیان و در غیاب علی لاریجانی، با حضور 190 تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

همچنین در ابتدای جلسه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی دستور کار جلسه علنی امروز را به‌شرح زیر قرائت کرد؛

**رسیدگی به برنامه‌ها و صلاحیت کاظم خاوازی گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی.

**گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از روند اجرای برجام از 26 تیر 96 تا 26 تیر 97

**ادامه بررسی جزییات لایحه مالیات بر ارزش افزوده

**بررسی لایحه کمک به ساماندهی پسماند‌های عادی با اولویت استان‌های ساحلی و کلان‌شهر‌ها با مشارکت بخش غیردولتی

**رسیدگی به طرح اصلاح مواد 1 و 10 قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی.

به گزارش تسنیم، این جلسه نیز مانند جلسه روز گذشته پارلمان، به دلیل شیوع بیماری کرونا بدون حضور خبرنگاران رسانه‌ها برگزار شد.

حضور جهانگیری در مجلس
معاون اول رئیس جمهور در صحن علنی مجلس حاضر شد.

به گزارش تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، صبح امروز به جهت دفاع از وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی در جلسه علنی مجلس حضور یافت.

مخالفان و موافقان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی مشخص شد
عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را اعلام کرد.

به گزارش تسنیم، علی اصغر یوسف نژاد عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه 20 فروردین) قوه مقننه اسامی مخالفین و موافقان برنامه‌های وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی را به شرح زیر اعلام کرد:

موافقان

جلال میرزایی نماینده ایلام، علیمحمد مرادی نماینده قروه

مخالفان:

محمود صادقی نماینده تهران و حسین مقصودی نماینده سبزوار

کدام نمایندگان با تاخیر به جلسه امروز مجلس آمدند؟
عضو هیئت رئیسه مجلس اسامی 18 نماینده‌ای که را با تاخیر به جلسه علنی پارلمان آمدند، قرائت کرد.

به گزارش تسنیم، محمد علی وکیلی عضو هیئت رئیسه مجلس در ابتدای جلسه علنی امروز قوه مقننه اسامی غائبان را به شرح زیر اعلام کرد:

بهروز بنیادی

سید قاسم جاسمی

محمد حسن نژاد

هدایت الله خادمی

کارن خانلری

محمد دامادی

احمد علیرضا بیگی

فرهاد فلاحتی

علی کرد

حمدالله کریمی

سهراب گیلانی

جهانبخش محبی نیا

اقبال محمدیان

الهیار ملکشاهی

هزار جریبی

محمد وحدتی

علی وقفچی

یوسفیان ملا
 

صادقی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی:برنامه‌های «خاوازی» شعاری است/ تجربه اجرایی کمی دارد

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: برنامه‌های پیشنهادی وزیر جهاد کشاورزی تئوری پردازی و شعارگونه است و از سوی دیگر وی تجربه اجرایی بسیار کمی دارد.

به گزارش مهر، محمود صادقی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی صلاحیت «کاظم خاوازی» برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی، گفت: در وهله اول لازم است بگویم که این روز‌ها مجلس از گردونه نظام تصمیم گیری و حکمرانی خارج شده و خوب بود که خاوازی هم از همان ساز و کار‌های فوق العاده عبور می‌دادید و نیازی به رأی اعتماد نداشت.

وی افزود: حکم حکومتی و اختیارات رهبری ظرفیتی بسیار ارزشمند، راهگشا و بن بست گشا است، اما نباید این ظرفیت مهم را در اموری که از طریق سازوکار عادی قابل انجام است، هزینه کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فرآیند پرایراد تصویب بودجه 99 جای بحث دارد و همچنین برداشت از منابع صندوق توسعه ملی نیاز به تصویب مجلس دارد.

در ادامه جلسه، مسعود پزشکیان که ریاست جلسه را به عهده داشت از این نماینده درخواست کرد که درباره موضوع صحبت کند.

صادقی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، گفت: در وهله اول باید بگویم که به نظر می‌رسد درباره رزومه خاوازی اغراق شده است چرا که بعید است وی توانسته باشد در طول دوره کاری خود چنین اقداماتی را به مرحله اجرا رسانده باشد.

وی افزود: برای مثال در رزومه وزیر پیشنهادی وزیر کشاورزی آمده که وی مجری 100 طرح کشاورزی بوده و 150 مقاله چاپ کرده که مبالغه آمیز و نامحتمل است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در برنامه‌های خاوازی تأکید شده که سیاست‌های برنامه ششم توسعه عملیاتی می‌شود، اظهار داشت: اهداف بسیار کلی در برنامه ششم توسعه وجود دارد که «خاوازی» در این مدت یک سال و نیم نمی‌تواند آن را عملیاتی کند.

صادقی با بیان اینکه «خاوازی» در برنامه خود بر ضرورت خوداتکایی در تولید برخی محصولات کشاورزی اشاره کرده است، تصریح کرد: خوداتکایی در تولید محصولات اساسی خوب است، اما در برنامه‌های وزیر پیشنهادی کشاورزی، راهکار عملی شفاف و روشنی برای رسیدن به این هدف ارائه نشده است.

وی یادآور شد: این شعار‌ها عالی است، اما مهم این است که وزیر آینده در یک سال آتی بگوید چه برنامه‌های مشخصی دارد، اما برنامه‌های این وزیر پیشنهادی حالت تئوریک دارد.

این نماینده مجلس گفت: خاوازی راهکار‌هایی را برای تحقق برنامه ششم توسعه مطرح کرده که در این مدت یک سال و نیم که از عمر دولت باقی مانده است، فرصت کمی برای تحقق این برنامه‌ها است و این برنامه‌ها سال‌ها وقت و انرژی لازم دارد و امکان تحقق بسیاری از این اهداف در یک سال آینده وجود ندارد.

صادقی اظهار داشت: همه می‌دانیم متصدی تصمیمات صادرات و واردات محصولات کشاورزی، وزارت صمت است و سیاست گذاری در بخش تولید بر عهده وزارت کشاورزی است که این مسئله یکی از معضلات بزرگ است، اما وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی راهکار مشخصی را برای برون رفت از این تعارض ارائه نکرده است.

وی بیان کرد: بنده از همکاران دانشگاهی خود برای اظهار نظر کارشناسی درباره برنامه‌های خاوازی دعوت کرده ام که نشان می‌دهد جامعه علمی و دانشگاهی این فرد را برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی شایسته نمی‌دانند و مسئله حائز اهمیت دیگر آن است که خاوازی تجربه اجرایی کمی دارد و این تجربه کوتاه برای وزارتخانه‌ای به این گستردگی کافی نیست.

عضو فراکسیون امید مجلس متذکر شد: بنده به عملکرد حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی نقد داشتم و جز امضا کنندگان استیضاح وی بودم چرا که در عملکرد وی مشکلاتی وجودداشت، اما خاوازی هم برنامه مشخصی برای برون رفت از این مشکلات ارائه نکرده است و با این شرایط قطعاً وی هم دچار گلوگاه‌های فساد و غیرشفاف در بخش کشاورزی خواهد شد.

صادقی با اشاره به اینکه شما در برنامه خود به احیا و توسعه و بهره برداری از منابع طبیعی اشاره کردید در حالی که مجلس قانونی در این باره به تصویب رساند، اما دولت حتی آئین نامه اجرایی آن را تدوین نکرد؟ گفت: البته در برنامه‌های خاوازی تأکید زیادی بر تولید داخلی شده است، اما این برنامه بیشتر حالت شعار گونه دارد.

وکیلی در دفاع از وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: «خاوازی» می‌تواند در وزارت جهاد کشاورزی تحول ایجاد کند

‌عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: «خاوازی» می‌تواند آرزوی تحول بزرگ در وزارت جهاد کشاورزی در راستای حرکت از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را محقق کند.

‌به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رأی اعتماد به «کاظم خاوازی» وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، محمدعلی وکیلی عضو فراکسیون امید در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، گفت: پُر بودن قفسه‌های سوپرمارکت‌ها را در شرایط فعلی مدیونحجتی و تیم او هستیم.

وی افزود: در اقتصاد کلان امن‌ترین بخش که کمترین آسیب را از کرونا دید بخش کشاورزی است چرا که همه بخش‌های اقتصادی متکی به ارز هستند و از شرایط کرونایی اقتصاد آسیب زیادی دیدند، این امر نشان می‌دهد بخش کشاورزی نقطه امنیت ما در بحران هاست.

عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرد:، اما همین بخش که می‌تواند اقتدار جمهوری اسلامی را به نمایش بگذارد با ظرفیت‌های واقعی اش فاصله زیادی دارد، ما شعار‌های زیادی درباره استقلال کشاورزی می‌دهیم، اما بزرگترین مشکل این بخش مدیریت سنتی آن است.

وکیلی با بیان اینکه مدیریت‌های قبلی وزارت جهاد کشاورزی رویکرد جهادی داشتند، اما توجهی به اقدامات عملی و دانش بنیان برای مدیریت بخش کشاورزی نداشتند، گفت: «خاوازی» مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی بود که این مرکز نزدیک به سه هزار عضو هیئت علمی دارد.

وی با اشاره به انتقادات محمود صادقی درباره عدم سابقه اجرایی خاوازی در بخش کشاورزی نیز، گفت: سابقه اجرایی به این معناست که فرد بیل و کلنگ به دست بگیرد؟ رهاورد کشاورزی متکی به بیل و کلنگ هدر رفت؛ مشکل اصلی بخش کشاورزی ما مدیریت سنتی آن است. کشاورزی ما همچنان به روش بیل و کلنگی اداره می‌شود.

عضو فراکسیون امید تصریح کرد: خاوازی تک درختی در کویر است که بدون تکیه بر آقازادگی، برند‌های سیاسی و احزاب پیشرفت کرده است و می‌تواند آرزوی تحول بزرگ در وزارت جهاد کشاورزی در راستای حرکت از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را محقق کند.

وکیلی تاکید کرد: دغدغه مبارزه با مافیا، حذف پست‌های رانتی و زائد، حذف قوانین مزاحم، حذف امضا‌های طلایی از طریق هوشمندسازی ساختار خدمات در این وزارتخانه از انتظارات مهم ماست.

وی توجه به اقتصاد و معیشت کشاورزان را به عنوان موتور اقتصاد کشور، مهم خواند و گفت: با ارتقا توانمندی‌های بخش کشاورزی می‌توان نشاط را به این بخش برگرداند. اگر بخش کشاورزی جاذبه لازم را پیدا کند مهاجرت از روستا‌ها کاهش یافته و روستا‌ها می‌توانند کمک خوبی به شهر‌ها برای بهبود زندگی مردم کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه برنامه‌های وزرا عمدتاً ویترینی است، گفت: همیشه فاصله زیادی بین برنامه‌ها و عملکرد وزرا وجود دارد، اما در برنامه‌های خاوازی به اقدامات عملی اشاره شده است و برنامه‌های وی شعاری نیست.

وکیلی بخش پایانی اظهارات خود را به بیان مباحث سیاسی پیرامون مجلس دهم و دولت دوازدهم اختصاص داد و تصریح کرد: مجلس حدود یک ماه فرصت دارد اگر کرونا اجازه بدهد از هفتم خرداد ماه مجلس یازدهم شروع به کار خواهد کرد. تعدادی از همکاران ما در مجلس آینده حضور دارند، فرصت مفید دولت دوازدهم حدود یک سال است.

وی تاکید کرد: از مجلس آینده می‌خواهم اجازه دهند در یک سال آینده دولت در فضای آرام برای مقابله با بحران‌ها اقدام کند، ان شا الله ملت در سال 1400 هم تصمیم درستی خواهند گرفت.

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: مجلس دهم هر عملکردی داشت در ثانیه‌های پایانی عمر خود به سر می‌برند، هر چه خواستند به مردم گفتند تا مجلس را از چشم ملت بیندازند...
 
مقصودی در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: حال وزارت جهاد کشاورزی وخیم است/ «خاوازی» برنامه ارائه دهد

نماینده مردم سبزوار در مجلس گفت: وزیر آتی جهاد کشاورزی باید برنامه مدونی برای حذف سودجویان و دلالان این وزارتخانه داشته باشد.

‌به گزارش مهر، حسین مقصودی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی مشکلات گوناگونی، چون انحصار در واردات و صادرات محصولات کشاورزی و حذف برخی از محصولات کشاورزی از سفره مردم را دارد و باید وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی برنامه مشخصی برای حل این مشکلات داشته باشد.

وی افزود: بخش کشاورزی یارانه زیادی را جهت تأمین معیشت مردم دریافت می‌کند، اما سهم کشاورزان و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی از دسترنج خود معمولاً قابل توجه نیست.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با خیل عظیمی از کشاورزان و دامداران در ارتباط است، اما به این مسئله توجه ندارد که کشاورزان و دامداران مشکلات عدیده‌ای دارند و دلالان و سودجویان جای این افراد را گرفته‌اند و خاوازی باید توضیح دهد که چه برنامه‌ای برای حذف سودجویان و دلالان این وزارتخانه دارد.

مقصودی افزود: همچنین وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی باید بگوید که چه برنامه‌ای برای استفاده کشاورزان واقعی از بانک کشاورزی دارد چرا که بانک کشاورزی به نام کشاورزان است، اما معمولاً دلالان و سودجویان از آن منتفع می‌شوند.

وی با بیان اینکه دولت با واردات بی‌رویه عملاً رقیب کشاورزان واقعی کشور شده است، گفت: یکی از مشکلات اساسی کشاورزی و دامداری در کشورمان، سرکوب کشاورز و دامدار در تولید است که باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد و راهکار‌هایی برای حل آن اندیشیده شود.

نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه‌های قبلی در طول 40 سال گذشته برای مدیریت این وزارتخانه منسوخ است، افزود: امروز شاهد نوسانات بسیار زیاد در قیمت محصولات کشاورزی هستیم که این وضعیت باعث شده کشاورز و دامدار ندانند که چه محصولی را کشت کنند و باید با حمایت از کشاورزان و دامداران، فضایی ایجاد شود تا آنان به ادامه فعالیت خود ترغیب شوند.

مقصودی گفت: حال و روز وزارت جهاد کشاورزی وخیم است و حجتی وزیر سابق جهاد کشاورزی نتوانست در هیئت دولت، حق کشاورز و دامدار را بگیرد و عملاً لابی‌گر خوبی برای آنان در هیئت دولت نبود که باید وزیر بعدی جهاد کشاورزی حمایت‌های بیشتری از کشاورزان و دامداران داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: امور بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل شده و این مسئله آسیب بسیار زیادی به کشاورزان و دامداران زده است که وزیر آتی جهاد کشاورزی باید برنامه عملی و واقعی برای حل این معضل و همچنین نوسازی قنوات تخریب شده و باغ‌های فرسوده داشته باشد.
 
مرادی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به خرد جمعی اهمیت می‌دهد

نماینده مردم قروه در مجلس گفت: «خاوازی» از روحیه کار تیمی و خرد جمعی برخوردار است و با همه توان در مسیر خدمتگزاری به جامعه کشاورزان حرکت می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رأی اعتماد به «کاظم خاوازی» وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، علی‌محمد مرادی نماینده مردم قروه در موافقت با وزیر پیشنهادی، گفت: خاوازی فرد مناسبی برای این پست است و توانایی این مسئولیت را دارد. وی انسانی فرهیخته، مدیری توانمند، شایسته و دلسوز است که بدون هر گونه حب و بغض سیاسی و جناحی برای پیشرفت بخش کشاورزی اقدام خواهد کرد.

وی در خصوص سوابق مدیریتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: خاوازی از روحیه کار تیمی و خرد جمعی برخوردار است و با همه توان در مسیر خدمتگزاری به جامعه کشاورزان حرکت کرده و از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند.

این نماینده مجلس تصریح کرد: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی سلسله مراتب مدیریتی را مرحله به مرحله طی کرده است و رشد او در وزارت جهاد کشاورزی رشد سرطانی نبوده است.

مردادی، خاوازی را بنیانگذار نظام نوین ترویج خواند و گفت: وی فردی با تخصص، جوان و کارآمد است و انتخاب وی مبتنی بر شایسته سالاری است.
 
قوامی در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی: «خاوازی» می‌تواند برای صادرات محصولات کشاورزی اقدام کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی می‌تواند در راستای صادرات محصولات کشاورزی اقدامات مهمی انجام دهد.

به گزارش مهر، در ادامه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی کشاورزی، هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در موافقت با رأی اعتماد به خاوازی، گفت: نرخ رشد اقتصادی در سال 98 با احتساب نفت منفی 7.6 درصد و بدون احتساب نفت صفر بوده است.

وی افزود: سهم بخش کشاورزی در رشد اقتصادی 3.2 درصد مثبت بوده است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: این امر نشان می‌دهد علیرغم تحریم‌ها بخش کشاورزی نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور داشته است و نقطه قوت اقتصاد کشور است.

قوامی، مهمترین موضوع برای پیشرفت کشاورزی را توجه به «ترویج» خواند و گفت: به دلیل بهره وری پائین و خرده مالکی بخش کشاورزی از بهره وری بالایی برخوردار نیست. می‌توان با اجرای نظریه‌های وزیر کشاورزی در بحث ترویج، در راستای رشد بهره وری تلاش کرد.

وی اظهار داشت: حضور خاوازی در مرکز تحقیقات به معنای انتقال دانش به بخش کشاورزی است. هزینه کرد ارز محدود کشور به واردات محصولات کشاورزی، مشکلاتی را ایجاد کرده است و، اما وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی می‌تواند در راستای صادرات محصولات کشاورزی اقدامات مهمی انجام دهد.

این نماینده مجلس در عین حال افزود: فعال کردن پایانه‌های صادراتی مازندران اقدام مثبتی برای رشد صادرات است.

قوامی با بیان اینکه از سال 92 خط اعتباری برای تأمین ماشین آلات کشاورزی باز شد، اظهار داشت: همکاری وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان برای تأمین تراکتور و کمباین مورد نیاز کشور مهم است.

وی سلامت مالی مدیران را مهم خواند و تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های وزیر پیشنهادی سلامت مالی است امیدواریم او بتوانند در شورای عالی اقتصاد از کشاورزان حمایت کند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان