وبلاگ مشرق

اعتماد عمومی از پنجره شلیک نجفی یا تشییع حاج قاسم؟ / اصولگرایان مجلس یازدهم تندرو هستند چون از معیشت مردم می‌گویند!

آیا بیش از ۲۰۰ کشور دنیا که همگی بیش و پیش از ما درگیر ویروس کرونا شده‌اند هم "راهپیمایی ۲۲ بهمن و انتخابات مجلس" داشته‌اند که شاهد شیوع ویروس هستند!؟

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***  

اعتماد عمومی مردم ایران از پنجره شلیک نجفی یا تشییع حاج قاسم!؟

شهربانو امانی، فعال اصلاح‌طلب و عضو شورای شهر تهران طی یادداشتی در ویژه‌نامه نوروزی روزنامه سازندگی که با عنوان "سال سخت" منتشر شد، در اشاره به سال 98 نوشته است:

"شلیک به اعتماد عمومی و اخلاقیات جامعه: متأسفانه در همان بهار تلخ اتفاقی افتاد که در تاریخ این کشور بی‌سابقه بود. حادثه‌ای که برای دکتر نجفی رخ داد، اعتماد عمومی جامعه به مدیران عالی‌رتبه و پرورش یافته و 40 ساله کشور را نابود کرد و آن پرونده نه شلیک به یک زن جوان، بلکه شلیک به اخلاقیات جامعه بود.

*اصلاح‌طلبان طی چند سال گذشته و خاصّه پس از اغتشاشات آبان و نیز کاهش حضور مردم در انتخابات مجلس یازدهم، اصرار دارند که از هر قضیه‌ای (ولو رخ داده در گذشته و حتی بروز یافته در خانواده خود!) نتیجه شورش مردم و بی‌اعتمادی جامعه را اخذ کنند. (این در حالی است که هر دو رخداد مذکور به دلیل عملکرد بد خود این طیف سیاسی بروز یافته است)

این کار اولا در اخلاقیات سیاست به مثابه "خیانت" انگاشته می‌شود، ثانیا اصلاح‌طلبان هیچ سندی متقنی برای اثبات آن ندارند و مثلا نمی‌شود از یک پرونده قتل، نتیجه بی‌اعتمادی عمومی گرفت! و ثالثا نشانه‌هایی مثل تشییع میلیونی سردار سلیمانی توسط مردم و یا افزایش پرداختی‌های مردم به نهادهای خیریه حاکمیتی وجود دارد که اتفاقا نشان می‌دهد جامعه ایرانی در مسیر افزایش اعتماد مردم به نظام اسلامی قرار دارد.

در بحث پرونده آقای نجفی نیز باید دانست که این مسئله یک امر شخصی بود نه امر اجتماعی و آقای نجفی از جایگاه حقیقی اقدام به این کار غلط کرد نه از جایگاه حقوقی!

فلذا مشخص نیست که خانم امانی با چه منطقی از این رفتار و از این پرونده کاملا شخصی و خانوادگی، نتیجه عالمانه "نابودی اعتماد عمومی جامعه"! را گرفته‌اند؟

***

اصولگرایان مجلس یازدهم تندرو هستند چون از معیشت مردم می‌گویند!

عبدالرضا هاشم‌زایی، عضو فراکسیون امید مجلس دهم و از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا درباره نمایندگان اصولگرای مجلس یازدهم گفته است:

"دوستانی که وارد مجلس شده اند نوعا تفکرات تندروانه داشتند. مثلا مخالف FATF  و برجام بودند و شعارهایشان درباره معیشت مردم گوش فلک را کر کرده است. "[1]

*در همین صحبت‌های آقای هاشم‌زایی به روشنی می‌توان به استبدادی بودن گفتمان اصلاحات پی برد که چطور هرکس که نظری مخالف آنها داشته باشد؛ به سادگی "تندرو" خطاب می‌شود!

یعنی از نظر آقایان؛ برجام و FATF وحی منزل هستند و هرکس نظری خلاف آنها داشته باشد مرتکب ذنب لایغفر شده است...

جالب است که هاشم‌زایی در حالی هنوز از این دو مقوله با تقدیس یاد می‌کند که آغاز و انجام هر دو برای مردم ایران مشخص شده است و امروز دیگر در ایران کسی منتظر به ثمر نشستن گلابی‌های برجام و... نیست!

ما همچنین این قضاوت را به مخاطبان محترم واگذار می‌کنیم که چرا اگر رجلی یا نماینده‌ای شعار معیشت مردم را بدهد؛ باید با لفظ "تندرو" خطاب شود!؟

گفتنیست، فراکسیون امید اصلاح‌طلبان در مجلس دهم، یکی از ضعیف‌ترین فراکسیون‌های ادوار پارلمان در ایران بود که تنها کارکرد و صفت مشهور آن، ناکارآمدی و البته وکیل‌الدولگی به جای وکیل‌الملگی بود.

زمانی، ابوالفضل سروش، از اعضای فراکسیون امید در یک مصاحبه صراحتا گفته بود: "ما چون پوزیسیون دولت بودیم در مجلس کاملا هوای دولت را داشتیم! "[2]

بدیهیست که در پس این رخدادها، آنچه بروز میابد؛ صعبوت در معیشت مردم خواهد بود و اکنون نمایندگانی باید که دغدغه‌ای جز معیشت مردم نداشته باشند.

***

"کاسبان کرونا" چگونه انتقام فتنه 88 را می‌گیرند!؟

علی تاجرنیا، فعال چپ و از دستگیرشدگان فتنه 88 طی یادداشتی در شماره اخیر روزنامه اعتماد پیرامون ویروس کرونا نوشته است:

"با پیدایش کرونا در چین و متعاقب آن ورود این بیماری به کشور ما، شاهد دو اتفاق بسیار مهم در کشورمان بودیم؛ یکی راهپیمایی بیست‌ودو بهمن بود و دیگری انتخابات مجلس شورای اسلامی. طبیعتا این مساله باعث شد تا فرصتی طلایی برای مسائل مربوط به پیشگیری از این بیماری به نوعی از کشور گرفته شود و بحث‌های پیشگیری تحت‌الشعاع این فضا قرار بگیرد. اگر قرار بود ملاحظات سفت‌وسختی شکل بگیرد، بر فضای موجود تاثیر می‌گذاشت اما متاسفانه در آن شرایط، بدون آنکه تعمدی در کار باشد، ما را دچار نوعی ساده‌اندیشی نسبت به تبعات این ویروس کرد."[3]

*مقامات بهداشتی کشور طی روزهای اخیر، بارها و بارها گفته‌اند که صاحبان تریبون نباید در بحث کرونا، صحبت‌های غیر کارشناسی و من‌درآوردی را مطرح کنند.

آقای تاجرنیا باید توضیح بدهد که آیا بیش از 200 کشور دیگر دنیا که همگی بیش و پیش از ما درگیر ویروس کرونا شده‌اند هم راهپیمایی 22 بهمن و انتخابات مجلس داشته‌اند که شاهد شیوع ویروس هستند!؟

پاسخ این سؤال روشن است...

ضمن اینکه مقامات بهداشتی کشور، خیلی قبل‌تر از برگزاری 22 بهمن اعلام کردند که ایران هم شاهد ویروس کرونا خواهد بود و این خصلت "اپیدمی" است.

ما البته متوجه اغراض سیاسی آقای تاجرنیا در استفاده از بهانه ویروس کرونا هستیم اما بایستی متوجه بود که زمستان همچون فتنه بزرگ سال 88 می‌گذرد اما روسیاهی به زغال می‌ماند!

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-886420

2_ mshrgh.ir/1009438

3_ http://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/145103

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان