به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، محققان در تلاش برای خنک کردن آبهای اطراف صخرههای مرجانی به دنبال ایجاد ابرهایی هستند که نور خورشید را به خوبی منعکس کنند. همچنین از یک پنکه نصب شده روی قایق سواری استفاده کردهاند تا کریستالهای نمک را به هوا بپاشد و موجب تابیدن نور بیشتری بر آب شود.
"دنیل هریسون" دانشمند ارشد این پروژه گفت که نتایج این آزمایش واقعاً بسیار دلگرم کننده بوده است.
وی گفت: همه تحقیقات ما نظری است. بنابراین این یک جهان جدید است که ابتدا باید سعی کنید آب دریا را بگیرید و آن را به این هستههای میعانات ابری تبدیل کنید.
هریسون تأکید کرد که با وجود موفقیت در این آزمایش، حداقل چهار سال برای انجام تحقیقات بعدی و اثبات این تئوری نیاز است.
گرم شدن آب دریاها ناشی از تغییرات آب و هوایی باعث آسیب به سد بزرگ مرجانی استرالیا که بزرگترین سامانه مرجانی جهان است، شده است.
سد بزرگ مرجانی(به انگلیسی: Great Barrier Reef) به مجموعهی بسیار بزرگی از آبسنگهای مرجانی گفته میشود که در شرق کشور استرالیا و در اقیانوس آرام قرار گرفتهاند. «دیواره بزرگ مرجانی» بزرگترین مجموعهی صخرههای مرجانی در دنیا به شمار میآید.
این آزمایش در اواخر ماه گذشته توسط دانشگاه و انستیتوی علوم دریایی سیدنی، درست قبل از اینکه یک بررسی جامع علمی نشان دهد که صخرههای مرجانی متحمل بیشترین آسیب گسترده و سفید شدن شدهاند، انجام شد.
سفید شدن وقتی اتفاق میافتد که مرجانهای سالم با تغییر دمای اقیانوس دچار استرس و باعث بیرون راندن جلبکها میشوند که آنها را از رنگهای پر جنب و جوش خود تخلیه میکند.
این سومین رویداد سفید شدن انبوه در پنج سال گذشته است و این نگرانی را ایجاد کرده است که بیشتر مرجانها میتوانند به طور دائمی آسیب ببیند.
"هریسون" گفت: برای اینکه تدبیر ما تأثیر مهمی بر صخرهها بگذارد، یک آزمایش 10 برابر بزرگتر باید انجام شود که شامل استفاده از چندین توربین بزرگ قابل حمل خواهد بود.
وی افزود: اگر روش ما به خوبی عمل کند، ممکن است بتوانیم استرس و سفید شدن مرجانها را تا 70 درصد کاهش دهیم و به طور بالقوه تقریباً تمام مرگ و میر آنها را متوقف کنیم.
دانشمند ارشد این پروژه همچنین گفت که با گرم شدن بیشتر اقیانوس، اثربخشی روش روشن سازی ابر کاهش چشمگیری خواهد یافت.
وی هشدار داد: اگر به همین منوال به انتشار آلاینده ها و گرم کردن کره زمین ادامه دهیم، با این فناوری حداکثر میتوانیم قبل از اینکه شاهد نابودی کامل صخره های مرجانی باشیم، فقط چند دهه دیگر زمان بخریم.