ماهان شبکه ایرانیان

سرگرمی کودکان در قرنطینه

اولین و سخت‌ترین قدم این است که به بچه، حتی در سن بالاتر از دبستان بفهمانید خبری از تعطیلات نیست و هنوز باید هم درس بخواند هم مشق شب بنویسد هم به معلمش نشان دهد که شاگرد خوبی است.

کودکانِ در قرنطینه را چگونه سرگرم کنیم؟
 
شیوع کرونا و اعلام قرنطینه محدودیت‌های بی‌سابقه‌ای را در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله بریتانیا به وجود آورد؛ محدودیت‌هایی که در عمل سبک معمول زندگی بسیاری را دگرگون ساخت، بویژه خانواده‌هایی که فرزند مدرسه‌رو داشتند.

بچه‌ها ناگهان خانه‌نشین شدند. در بریتانیا کودکان از هشت و نیم صبح تا سه و نیم بعدازظهر در مدرسه هستند. یعنی هفت ساعت. حالا با تعطیلی مدارس وظیفه پر کردن این ساعت‌ها، سرگرم کردن و بخش بزرگی از آموزش به عهده والدین است؛ والدینی که خود باید یا از خانه کار کنند یا بیرون از خانه.

مدارس برنامه‌های درسی را از طریق پست، اپلیکیشن و وبسایت‌های آموزشی برای بچه‌ها می‌فرستند، معلم‌ها روز به روز تکالیف را در اپلیکیشن یا سایت مدرسه می‌گذارند و توقع دارند مادر و پدری که خود هزار کار دارند همه کار‌ها را رها کرده و فقط به درس و مشق فرزندشان بپردازند.
 
هر از چند گاهی هم نامه یا ای‌میلی مبنی براینکه شوخی در کار نیست و همه چیز اجباری است به دست والدین می‌رسد؛ درواقع این‌ها هنوز شاگرد مدرسه‌اند در حالی خبری از خود مدرسه نیست.

قدمی سخت؛ تعطیلات در کار نیست، خانه مدرسه است
اولین و سخت‌ترین قدم این است که به بچه، حتی در سن بالاتر از دبستان بفهمانید خبری از تعطیلات نیست و هنوز باید هم درس بخواند هم مشق شب بنویسد هم به معلمش نشان دهد که شاگرد خوبی است.

کودکانِ در قرنطینه را چگونه سرگرم کنیم؟
 
با شرایط جدید چه باید کرد؟
قبل از هر چیز یک جدول زمانی و یک برنامه روزانه تنظیم کنید. جدول را به دیوار بزنید و تلاش کنید همه چیز مطابق برنامه پیش برود. جدول نباید تنها به تکالیف مدرسه ختم شود. سعی کنید یادگیری را به تفریح تبدیل کنید. به همین خاطر آشپزی، نقاشی و رفتن به حیاط (البته اگر در آپارتمان زندگ نمی‌کنید) و باغبانی برای سرنرفتن حوصله از ضروریات است.
 
با بچه‌ها صحبت کنید و شرایط جدید را توضیح دهید و تاکید کنید این شرایط موقت است و برای عبور از آن همه باید به هم کمک کنیم. به او بگویید کار کردن در خانه برای شما هم سخت است و به کمک او احتیاج دارید؛ مثلا زمانی که در جلسه هستید خانه آرام باشد.

استفاده از تبلت، تلفن و تلویزیون را محدود کنی. نشستن طولانی مقابل صفحه مانیتور هم عوارض جسمانی دارد هم به سلامت ذهن "آسیب" می‌زند و می‌تواند خواب را هم "مختل" کند. کلید موفقیت در تنوع است. تمرین‌های ورزشی، خواندن یک کتاب خوب و یاد گرفتن مهارت جدید همگی راه‌های مناسبی برای جلوگیری از مدام جلوی تلویزیون و کامپیوتر بودن است.

شاید برای پدر و مادر‌هایی که این روز‌ها از شرایط موجود کلافه شده‌اند این حرف خنده‌دار باشد که از اینکه می‌توانید بیشتر با هم باشید لذت ببرید. اما بالاخره راه‌هایی هست. با هم کار‌های هنری انجام دهید. آشپزی کنید، شیرینی بپزید. پازل درست کنید. شعر بنویسید. قصه تخیلی بنویسید.
 
روزنامه دیواری درست کنید. از فرزندتان بخواهید خاطرات این روز‌ها را بنویسد و خودتان هم کمکش کنید. گُل‌کاری و باغبانی و گِل‌بازی را تقریبا همه بچه‌ها دوست دارند. با هم از طبیعت چیز‌های جدید یاد بگیرید.
 
کودکانِ در قرنطینه را چگونه سرگرم کنیم؟
جستجوی گنج در خانه
نقشه‌ای بکشید و چند شی جذاب را جایی از خانه پنهان کنید و از کودکتان بخواهید با کمک نقشه آن‌ها را پیدا کند. می‌توانید از کودک هم بخواهید دقیقا مثل شما نقشه‌ای بکشد و چیز‌هایی را در اتاقی پنهان کند تا شما پیدا کنید. برای جذاب شدن بازی می‌توانید لباس دزدان دریایی را هم به فرزندتان بپوشانید.

آزمایش‌های علمی
انجام آزمایش‌های ساده علمی در خانه یکی از راه‌های جذاب برای سرگرم کردن کودکان و خوراک خوبی برای حس کنجکاوی آن‌ها است. با بازی‌های علمی ساده به کودکتان اجازه دهید خلاقیت‌هایش را ابراز کند و از دنیای اطراف بیاموزد.
 
این آزمایش‌ها به مهارت‌های زبانی و برقراری رابطه هم کمک می‌کنند، به بچه‌ها پشتکار و اعتماد به نفس یاد می‌دهند و به آن‌ها می‌آموزند قرار نیست هر چیزی بار اول درست از آب درآید.

هنر و کاردستی
کودکان عاشق تجربه با حس لامسه و درهم و برهم ریختن هستند. کار هنری یکی از بهترین راه‌ها و ابزار برای بچه‌ها در هر سنی است که خودشان را بیان کنند و خلاق باشند. کار هنری به رشد مغز و سلامت روان کودکان هم کمک می‌کند.
 
با هم خمیر بازی کنید. تا می‌توانید با بچه‌ها نقاشی بکشید و لذت رنگ‌آمیزی را به آن‌ها بیاموزید. اجازه دهید سطوح مختلف و اشیای مختلف را رنگ کنند. تشویقشان کنید با اشیا به درد نخور کلاژ‌های جورواجور درست کنند.
 
کودکانِ در قرنطینه را چگونه سرگرم کنیم؟
کنج خلوت
همه ما به یاد داریم که در بچگی عاشق درست کردن اتاقی با پارچه و ملافه بودیم که در آن قایم شویم و یا خلوت کنیم. حالا وقت مناسبی است که با استفاده از بالش‌ها، کوسن‌ها و میز و صندلی‌ها درست کردن این کنج خلوت را به بچه‌هایمان هم یاد دهیم.

شیرینی‌پزی
یکی از هیجان‌انگیزترین راه‌های سرگرم کردن بچه‌ها شیرینی پزی است. چرا؟ چون تا می‌توانند همه چیز را مخلوط می‌کنند و آشپزخانه را به هم می‌ریزند و در آخر چیزی را که تولید می‌کنند با عشق و ولع می‌خورند. همه بچه‌ها عاشق شیرینی هستند و چه بهتر از این که به آن‌ها شیرینی‌پزی یاد بدهیم؟

شوی تلویزیونی بسازید
با عروسک و اسباب‌بازی‌های محبوب کودکتان یک شوی تلویزیونی بسازید. می‌توانید از خودتان فیلمبرداری کنید و بعد در تلویزیون پخش کنید و لذت ببرید. حتی می‌توانید از فرزندتان بخواهید شخصیت محبوبش را با چیز‌های ریز و درشت مثل جوراب و دکمه و مهره بسازد و با آن شو اجرا کند.
 
کودکانِ در قرنطینه را چگونه سرگرم کنیم؟

از کارتن خالی استفاده کنید
این روز‌ها خیلی از ما خریدهایمان را آنلاین انجام می‌دهیم. کارتون‌ها را دور نریزیم. کودکان می‌توانند از کارتون‌ها به عنوان قطار، ماشین، هواپیما و حتی کشتی دزدان دریایی استفاده کنند، آن‌ها را رنگ آمیزی کنند و ساعت‌ها سرگرم شوند.

اجرای موسیقی
قابلمه‌ها، ماهیتابه‌ها و ملاقه‌ها تنها برای آشپزی نیستند، می‌توانند دم و دستگاه عریض و طویلی برای اجرای یک کنسرت پرسر و صدای خانگی باشند. می‌توانید با هم آواز بخوانید و یا موسیقی هیجان‌انگیزی بگذارید. فقط با مواظبت از اعصاب همسایه‌ها.

وقتی محیط شاد و امنی برای فرزندتان فراهم کنید راحت‌تر می‌توانید او را برای انجام تکالیف مدرسه پشت میز بکشانید. بالاخره قرنطینه تمام خواهد شد و کودکان به مدرسه برمی‌گردند. هر چند این روز‌ها سخت است و سرکله زدن با بچه‌هایی که بمب انرژی هستند کار ساده‌ای نیست.
 
ولی شاید تنها فرصت برای بیشتر در کنار هم بودن هم باشد. پس سعی کنید تا می‌توانید با راه‌های خلاق هم خودتان لذت ببرید هم دنیای ترسناک این روز‌ها را برای کودکتان شاد کنید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی