خبرگزاری تسنیم: وجود 300 چاه نفت در بخش غیزانیه اهواز این منطقه را به یکی از مناطق نفتخیز خوزستان و کشور مبدل کرده است. وجود هزاران لوله انتقال نفت کنار خانه و کاشانه اهالی غیزانیه شکلی از همزیستی صنعتی و سنتی را به نمایش گذاشته است.
بخش غیزانیه یکی از سه بخش تابع و بزرگترین بخش شهرستان اهواز است که در بخش شرقی در مسیرهای اهواز به ماهشهر، رامشیر، رامهرمز و هفتکل واقع شده است. ٨٣ روستا در این بخش واقع شده و بیش از 25 هزار نفر جمعیت در آن ساکن هستند. شغل اکثر ساکنان کشاورزی و دامپروری است.
مشکل بیآبی مردم منطقه سبب شده است در سالهای گذشته همواره شاهد اعتراضهای بحق مردم این ناحیه باشیم. در روزهای اخیر نیز مردم منطقه با بستن جاده مهم اهواز ــ امیدیه، تردد در این جاده ترانزیتی را متوقف کردند.
عادل حرباوی قائممقام آبفای خوزستان در گفتگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: یکی از اقدامات ویژه برای آبرسانی به غیزانیه اصلاح شبکه است. 70 درصد آب ارسالی به منطقه غیزانیه بهدلیل پوسیدگی شبکه در طول مسیر هدر میرود.
وی درباره اقدامات اساسی در تصفیهخانه شهید الماسی شیبان گفت: این مجموعه از سال 86 وارد مدار شده و تاکنون اقدامات تعمیراتی اساسی صورت نگرفته است. در حال انجام تعمیرات اساسی هستیم و بهزودی به اتمام میرسد.
معارضین زمین و وجود موانع طبیعی روند انتقال آب را کند کرده است
حرباوی بیان داشت: مسیر 25 کیلومتری انتقال آب انجام شده و تنها 200 متر باقی مانده است که بهزودی به پایان میرسد.
وی تصریح کرد: با اقدامات صورتگرفته ظرف سه هفته آینده بهطور قطعی آب به این منطقه میرسد.
قائممقام آبفای خوزستان در باره علت کندی پروژه انتقال آب اظهار داشت: وجود موانع طبیعی مانند نحر ماله و لولههای نفت و گاز و همچنین معارضین از عواملی است که پیشرفت پروژه را کم کرده است.
سرپرست شرکت آبفای روستایی خوزستان بیان داشت: برای حل موقت مشکل مردم منطقه غیزانیه بهطور روزانه 12 تانکر آبرسانی شبانهروز در حال انتقال آب هستند.
آمادگی جهادگران برای آبرسانی به مردم منطقه غیزانیه
مجمع جهادگران استان خوزستان در واکنش مشکلاب بیآبی در غیزانیه طی بیانیهای آمادگی گروههای جهادی برای آبرسانی به مردم محروم این منطقه را اعلام داشت.
جهادگران خوزستانی طی این بیانیه اظهار داشتند: گروههای جهادی بحرانهایی مانند کمآبی، آبگرفتگی، سیل، زلزله و... در خوزستان را با همت و تفکر انقلابی و نگاه انساندوستانه و خداپسندانه با موفقیت پشتسر گذاشتند و کارایی لازم الوجود بودن و اثربخشی تشکیلات اجرایی جهادی در سطوح کلان مدیریتی را به اثبات و اذعان همگان رساندند. هرچند اسناد بالادستی آن بهوضوح در سخنان و اوامر مقام معظم رهبری (مد ظله) خطاب به جهادگران و مسئولین با کثرث و تعدد موجود میباشد.
چند روزی است که صدای العطش مردم انقلابی، غیور و مستضعف غیزانیه در شرق اهواز بلند شده است، منطقهای با وجود 83 روستا و بالغ بر 30 هزار نفر جمعیت، غوغایی که از سال 95 تاکنون با تحمل رنجها و سختیهای ناشی از بیآبی با وعده و وعیدهای کت و شلواریهای سیاسی و عکسهای یادگاریشان با اهالی تا کنون مسکوت مانده است، قطعاً مردم خوزستان بانجابتترین مردم دنیا هستند تحمل این قضیه که روستایی در 30 کیلومتری پرآبترین رودخانه کشور از ابتداییترین نیاز انسانی بیبهره باشد آن هم در گرمای بالای 60 درجه تابستان، دل هر انسان آزادهای را به درد میآورد.
جهاد کشاورزی مسئول تأمین آب احشام است نه آبفار
انصاف داشته باشید و یک لحظه خود و خانوادهتان را بهجای مردم غیزانیه فرض کنید، آقایان لیبرال، آقایانی که از مدیریت کشور فقط سودای آن را در سر دارید، اگر امکان اجرای آبرسانی به این منطقه برایتان سهمگین است و برایتان میسر نمیباشد درصورت اعلان رسمی، گروههای جهادی خوزستان با آمادگی کامل فنی، نقشهبرداری و اجرایی مهیای انجام این پروژه بهراحتی هرچه تمامتر هستند.
به گزارش تسنیم، مسئولان آبفار عدم همکاری سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در تأمین آب مورد نیاز احشام و دامهای غیزانیه را از علل اصلی افت فشار و قطعی آب در این منطقه میدانند. این مسئولان با یادآوری اینکه این منطقه یک منطقه کشاورزی و دامداری است و مردم آب مورد نیاز دامها را نیز از آب شرب برداشت میکنند متذکر شد که این امر سبب فشار به شبکه انتقال آب به روستاهای پاییندست میشود.