به گزارشایسنا،علیرضا قزوه دبیر اولین جشنواره شعر فجر،شامگاه چهارشنبه در خانه عامریهای کاشان اظهارکرد: درخت این جشنواره 11 سال پیش کاشته شد و کم کم دارد میوه میدهد و درخت تنومندی شده است و خیالمان راحت است که کسی نمیتواند ریشه این درخت را قطع کند.
وی افزود: انتخاب محمدکاظم کاظمی شاعر، منتقد و ادیب سرزمین افغانستان به عنوان دبیر علمی یازدهمین جشنواره شعر فجر انتخاب شایستهای بود هرچند جا داشت زودتر این کار انجام شود.در سرزمینهای دیگر هم مثل تاجیکستان، پاکستان، هندوستان، بخشی حوزه ماورالنهر، شبه قاره و آن سوی شبه قاره، شبه جزایر بالکان و حتی آسیای صغیر هنوز اندک کسانی هستند که جرقههای از شعر فارسی را روشن میکنند و باید آنها را تقویت کنیم.
باید به تمام طیفهای حلقههای ادبی میدان داد
هم چنین،عبدالجبار کاکایی دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر گفت: مولوی شعری دارد که در آن میگوید ماهی در تمام عمرش از دریا متحیر است اما این دریاست که از ماهی متحیراست که چگونه ماهی به این بزرگی در من است. حکایت شعر انقلاب که در جشنوارهها و بزرگداشتها بالنده شد حکایت نهنگی است که کم کم بزرگتر از دریای سرکشنده نظام گفتمان ایدئولوژیک انقلاب میشود. این نهنگ باشکوه، آماده اعجاب و بیان زیبایی خودش است. در امید افق جشنواره شعر فجر که آرزو، آرمان و توانش را در بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان میبینم باید با سیاستگذاری، به تمام طیفهای حلقههای ادبی میدان داد تا نهنگ شعر انقلاب در دریای فراخ ترو اقیانوس بیکرانتر خود را نشان دهد.
صاحبان قدرت از شاعران بیاموزند
اسماعیل امینی دبیر علمی نهمین و دهمین دوره جشنواره شعر فجر نیز گفت: در جامعه ما اینگونه بوده است که شعرا، معلمان جامعه و الگوی رفتاری، اندیشهای، احساسی، آموزشی و فلسفی دیگران بودهاند.با آنکه امروز صدای شعر در هیاهوی حوزههای مختلف به خوبی شنیده نشده است ولی باز هم شعر و شاعران میتوانند معلم جامعه باشند. درعالم قدرت دو نفر که از یک حزب هستند نمیتوانند باهم کنار بیایند چه برسد افرادی از سرزمین و شهرهای مختلف با سلایق متفاوت ادبی در کنار هم مینشینند و علی رغم اختلاف نظری که در شعر و سیاست دارند دوستی و برادری خودشان را حفظ میکنند.
امینی با بیان اینکه 10 درویش در گلیمی بخسبند و دو پادشاه در اقلیمی نگنجند، افزود: جشنواره شعر فجر به جامعه و حاکمان و صاحبان قدرت میآموزند که آدمها میتوانند اختلاف نظر و سلیقه داشته باشند اما در کنار هم بنشینند و با هم دوست باشند و پیام آور دوستی ومعنویت باشند چنانچه که انقلاب و رهنمونها و اندیشههای امام راحل هم این بوده است.
این شاعر معاصر کشور خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) جملهای دارد که چکیده حکمت است بدین مضمون که اگر تمام اولیاء و انبیاء یکجا باشند هیچ دعوایی بین آنها نیست ولی اگر دو نفر اهل دنیا باشند نمیتوانند همدیگر را تحمل کنند. با نگاه به این جمله میتوان فهمید که چه کسی به دنیا و چه کسی به معنویت و دین تعلق دارد.
امینی گفت: انتخاب محمدکاظم کاظمی که از بزرگان شعر قلمرو فارسی و از سرآمدان شعر افغانستان هستند باعث سرافرازی است.
در افتتاحیه یازدهمین جشنواره شعر فجر که به میزبانی شهر کاشان برگزار شد، محمدعلی بهمنی، عبدالجبار کاکایی، اسماعیل امینی، علیرضا قزوه، پرویز بیگی حبیبآبادی و محمود اکرامیفر به عنوان دبیران علمی ادوار پیشین و محمد کاظم کاظمی دبیرعلمی جشنواره امسال به همراه چند شاعر کاشانی و افغانستانی اشعاری خواندند.