هسته معاملاتی دیروز نیز مشکل داشت و از ابتدای صبح صدای سهامداران را درآورد. یکی از کاربران فضای مجازی که از لحن توییتش معلوم بود عصبانی است و به خاطر اختلال به وجود آمده نمیتواند معامله کند، نوشت: «دیگه اگه هسته درست کار کنه باید تعجب کنیم. 6 دفعه اُردر (درخواست) عوض کردم زیرقیمت بازار. انگار نه انگار. معلوم نیست این کیه که داره شبندر و شگویا درو میکنه. ما چرا اُردرهامون انجام نمیشه؟» عظیم ثابت، یکی دیگر از کارشناسان بازار سرمایه بود که به اختلال هسته معاملاتی واکنش نشان داد و نوشت: «الان یکی از ریسکهای اصلی بازار همین هسته خسته است؛ واقعا همه ارکان بازار از شورای بورس گرفته تا بقیه، باید با تمام توانمون تلاش کنیم این مشکل را برطرف کنیم تا بازار نرخهای واقعی را در لحظه نشان بدهد.»
ملانصرالدین بازار سرمایه
«ایرانیان خارجنشین وارد بورس میشوند»؛ این خبری بود که دیروز معاون اقتصادی وزیر امور خارجه داد. او گفت مطمئن است ایرانیان خارج از کشور به شدت به کشورشان علاقمند هستند و میتوانند در این مقطع حساس اقتصادی و به ویژه در سال جهش تولید در این نهضت مشارکت داشته باشند. یکی از سهامداران در واکنش به این اتفاق، حکایت ملانصرالدین را نقل کرد و نوشت: «حکایت ملانصرالدین شده، از یک طرف آنلاینها دسترسی خارج از ایران را مسدود کردن از طرف دیگه ایرانیهای خارج از ایران را دعوت به سرمایهگذاری در بورس میکنن.»
کنفرانسهای بیخاصیت
یکی از سوژههای پربحث دیروز توییتر، کنفرانس پتروشیمی نوری و رمپنا بود. آنطور که کاربران میگویند این دو شرکت به سوالات سهامداران خود پاسخ سر بالا دادند. یکی از کاربران از کنفرانس پتروشیمی نوری با عنوان «اتفاق زشت» یاد کرد و نوشت: «این شرکت در کنفرانس خود و در جواب سوالات پرسیده شده، اکثر پاسخها را به سایت کدال ارجاع داده است. به نظر میرسد پاسخدهندگان قصد تمسخر سرمایهگذاران را داشتهاند یا درگیر دعوای خانوادگی و شخصی بودهاند که اینقدر با بیمسوولیتی به سوالات پاسخ دادهاند.»
بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه هم به کنفرانس رمپنا انتقاد کرد و گفت جوابهای آنان همان «خودت بمال» وزیر سابق بهداشت است: «جواب رمپنا به سوالات کنفرانس مصداق همان «خودت بمال» وزیر سابق بهداشت است. اگر قرار بود خودمان همه اطلاعات را در کدال بررسی کنیم پس چرا کنفرانس برگزار شده؟» این پست صمدی هم بسیار لایک خورد و هم بسیار بازتاب داشت. یکی از کاربران زیر پست انتقادی صمدی نوشت: «این کار را نوری هم انجام داد، شبندر هم انجام داد. کلا داره باب میشه. من توییت کردم، دوستانی آمدن گفتن که سوالات تکراری است، در کدال هست برید نگاه کنید. اگر سازمان بورس جلوی این کار رو نگیره، کلا کنفرانس همه شرکتها به این سمت حرکت میکنه.» یکی دیگر از کاربران توییتر نیز در همین باره نوشت: «از شبندر پرسیدن ارزش جایگزینی پالایشگاه چند دلار است و ایشان در پاسخ فرمودند: تاکنون اقدامی برای محاسبه ارزش جایگزینی انجام نشده است. بندگان خدا حتی به خودشون زحمت ندادند سرچ کنند و پاسخ دهند. البته مطمئنم که جواب سوال را بهطور دقیق میدانند. شفافیت در پاسخدهی ما را کشته است.»
رحمان بابازاده، مدیرعامل کارگزاری فارابی: با تغییرات و قوانین جدید، تقریبا سالانه 10 هزار میلیارد تومان تزریق منابع به صندوق توسعه بازار سرمایه از صنعت کارگزاری خواهیم داشت: دلیلی بااهمیت برای استمرار خوشبینی به رونق بازار سرمایه.
شاهین چراغی، عضو شورای بورس: بهعنوان نماینده سهامداران در شورای بورس موافق کاهش هزینه معاملات برای مردم هستم، به سازمان بورس درخصوص ارتقای هسته معاملات و به کارگزاران در ایجاد OMS و پلتفرمهای معاملاتی توصیه توسعه و سرمایهگذاری در زیرساختهای الکترونیک را دارم، مردم حق دارند خدمات باکیفیت دریافت کنند.
علی سعدوندی، مشاور سرمایهگذاری و تامین مالی: شما کارگزاران بورس از منافع رشد نقدینگی که مردم را مستأصل کرده بهرهمند باشید، سازمان بورس هم 14 سال است مجوز کارگزاری نمیدهد، در مجوزهای سرمایهگذاری، مشاوره، تامین سرمایه، سبدگردانی و هلدینگ سختگیری میکند تا آرامش شما عزیزان خدشهدار نشود.
حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران: پای رمالان به پیشبینی وضعیت شاخص بورس و سیگنالفروشی باز شده است. البته چنانکه میدانیم و میبینیم بلاهت جرم نیست و نمیتوان آن را ممنوع کرد. اما پایداری و خلق ارزش بازارسرمایه در گرو ارتقای بینش و دانش مشارکتکنندگان است طبق معمول جنبه فرهنگی توسعه را از قلم انداختهایم!
بهراد ابراهیمی، مدیر معاملات کارگزاری آگاه: ممنون از تمام کسانی که در این مدت رزومههاشون رو برای من ایمیل کردن، به محض پایدار شدن سیستمهامون و رفع مشکلات اونها پس از بررسی باهاتون تماس خواهیم گرفت.
رضا خانکی، تحلیلگر بازار سرمایه: روزی شاید 10 نفر میبینم که میان میگن پاقدم من بوده که بازار بورس منفی بوده. تو خیلی موضوعات دیگه هم این دست جملات رو میبینم. این نگاه مرکز جهان محور که تو پس ذهن خیلی از ماها هست بهنظرم منشا خیلی از مشکلات ماست. اینکه تمام دنیا و اتفاقاتش رو نسبت به خودمون میسنجیم!
مهدی رباطی، تحلیلگر بازار سرمایه: در اینکه روند در سال جاری پایدار است و شاخص بورس اعداد بالاتری را رویت خواهد کرد شکی ندارم، ولی برایم سوال است چرا حتی وقتی یک روز بازار منفی میشود اغلب بهدنبال این هستند که در سهام رنج مثبت زده شود و فکر میکنند بازار صعودی یعنی هر روز مثبت. رشد ملایم و پایدار به نفع همه است.
بهنام صمدی، کارشناس بازار سرمایه: ارزش فروش شستا برای کسایی که روز عرضه اولیه خریدند به 9 میلیون و 321 هزار تومان رسید به عبارتی 3 برابر شد! یادمان نرفته که چقدر عدهای از داخل و بیرون بازار مرثیه خواندند که نخرید دولت میخواهد سر شما کلاه بگذارد! دقیقا سر کسانی که نخریدند کلاه رفت!