ماهان شبکه ایرانیان

درآمد ۳۸۰۰میلیارد تومانی کارگزاری‌های بورس طی ۳ماه

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، چند ماهی است که بورس به یکی از داغ‌ترین و خبرسازترین بازارها در کشور تبدیل شده است. هجوم سرمایه گذاران برای ایجاد بستری برای افزایش سرمایه تمام رکوردهای بورس را جابجا کرده و این مساله البته مشکلاتی را نیز به وجود آورده است.

از حدود 6 ماه قبل که شاخص بورس روندی صعودی ادامه داری را شروع کرده است تا هم اکنون هم تعداد افرادی که وارد بورس شده اند و هم میزان سرمایه گذاری افراد در بورس به شدت رشد یافته است.

آمارها می گویند طی 3 ماه اول سال 99، روزانه حدود 10 هزار میلیارد تومان در بورس مبادله صورت گرفته است. حتی روز یک شنبه 8 تیرماه 99 بیش از 27 هزار میلیارد تومان مبادله در بورس صورت گرفته که تمام اعداد و ارقام قبلی را پشت سر گذاشته و رکورد جدیدی از این باب زده شد.

اما در این بین مشکلاتی در بورس وجود دارد که باید هرچه سریعتر برطرف شود. مشکلات بورس را می توان در 4 حوزه فنی، ساختار مالی، مدیریتی و نرم افزاری خلاصه کرد. به عنوان مثال در حوزه نرم افزاری مشکلاتی که از جانب کارگزاری ها برای سرمایه گذاران ایجاد می شود که این مساله به متضرر شدن آنها منجر شده و تا حدود زیادی نارضایتی را در پی داشته است.

مشکلات نرم افزاری که برای کارگزاری اگاه طی یک هفته گذشته ایجاد شد، این سوال را ایجاد کرد که دریافت کارمزد 1.4 درصدی از معاملات بورس خرج چه اموری می شود. کارگزاران، شرکت بورس، حق نظارت سازمان، شرکت سپرده گذاری، فناوری و مالیات هر کدام سهمی از این مبلغ می برند.

طی سه ماه اول سال 99 که 47 روز بورس باز بوده، حدود 492 هزار میلیارد تومان ارزش مبادلات انجام شده بوده است. اگر این عدد را در 0.014 درصد ضرب کنیم میزان کارمزد دریافتی از سرمایه گذارانی که در بازار سهام معامله داشته اند، بیش از 7200 میلیارد تومان می شود. سهم کارگزاری ها حدود 53 درصد مجموع کارمزد دریافتی یعنی معادل 3800 میلیارد تومان می شود.

سهم سازمان بورس بیش از 320 میلیارد تومان، سهم حق نظارت سازمان حدود 300 میلیارد تومان، سهم شرکت سپرده گذاری حدود 150 میلیارد تومان، سهم فناوری 125 میلیارد تومان و سهم مالیات هم 2500 میلیارد تومان بوده است.

حال باید دید کارگزاری‌ها با این درآمد هنگفت چرا فکری به حال سیستم‌های نرم افزاری خود برای کارآمدسازی آن و کاهش مشکلات سرمایه گذاران نمی کنند. سازمان بورس و بخش نظارت بر کارگزاران این سازمان می بایست به این مساله ورود کرده و علاوه بر شکستن انحصار فعلی که در اختیار تنها 108 شرکت کارگزاری است، علاوه بر ایجاد رقابت میان کارگزارن انها را وادار به بروزرسانی سیستم های سخت افزاری خود کند.

البته نباید از مشکلات هسته معاملات نیز گذشت. طی روزهای گذشته و هربار که بازار با رشد یا اصلاح مواجه بوده است، هسته معاملات توان پاسخگویی به سفارشات را نداشته و می توان گفت سازمان بورس نیز هنوز توانایی میزبانی از این همه سرمایه گذار را ندارد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان