ماهان شبکه ایرانیان

آمریکا برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران دلیل‌تراشی می‌کند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «هوا چان‌یینگ»، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس خبری جمعه بار دیگر از تلاش‌های آمریکا به رهبری وزیر خارجه این کشور، «مایک پامپئو» برای پیشبرد قطعنامه خود جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران انتقاد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی چین گفت: «پامپئو فقط برای پیشبرد قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران دلیل‌تراشی می‌کند.»

چان‌یینگ با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام در اردیبهشت‌ماه سال 1397 گفت: «آمریکا با خروج از برجام خلاف قطعنامه 2231 شورای امنیت عمل کرد. حالا شواهد بیشتری وجود دارد که این کشور به تعهداتش اعتنایی نمی‌کند.»

وی اضافه کرد: «امیدوارم آمریکا به برجام بازگردد و حرمت شورای امنیت سازمان ملل متحد را حفظ کند.»

تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران طبق مفاد برجام 18 اکتبر سال جاری میلادی به پایان می‌رسد اما دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» تلاشی را برای جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها آغاز کرده است.

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده که خواستار جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

یک قطعنامه برای تصویب در شورای امنیت نیازمند موافقت دست‌کم 9 عضو، بدون وتو از سوی هر یک از 5 عضو دائم شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) است. 

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار منع فروش، عرضه یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط از سوی ایران است. این قطعنامه همچنین کشورها را از فروش، عرضه، یا انتقال سلاح یا اقلام مرتبط به ایران، مگر در صورت موافقت کمیته‌ای در شورای امنیت منع می‌کند. 

پیش‌نویس آمریکا علاوه بر این از کشورها می‌خواهد چنانچه دلایل متقنی در دست دارند مبنی بر اینکه محموله‌ای در خاک آنها ممکن است حاوی اقلام ممنوعه از ایران باشد اقدام به بازرسی آن کنند.  این قطعنامه همچنین از کشورها خواسته با توجیه مشابه اقدام به بازرسی کشتی‌ها در آب‌های آزاد کنند.

چندی پیش دیپلمات‌های غربی به فارن‌پالیسی گفتند این قطعنامه از شانسی برای تصویب برخوردار نیست.

 واشنگتن گفته در صورتی که این تلاش به سرانجام نرسد با توسل به یکی از بندهای توافق هسته‌ای برجام به دنبال بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان