به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سیدمجید تفرشی معاون بینالملل ستاد حقوق بشر، اظهار کرد: کشورهای غربی در چارچوب الفاظ زیبا هر چیزی را به جامعه بینالمللی تحمیل میکنند، اما رکن اصلی اعلامیه حقوق بشر اسلامی، کرامت انسانی و ارزشهای والای بشری است.
سیدمجید تفرشی بیان کرد: کشورهایی که بانی جنگهای متعدد بوده اند، برای دستیابی به نسخ انسان دوستانه، متونی را به عنوان حقوق بشر تدارک دیدند تا خود را بانی حقوق بشر معرفی کنند؛ اما کشورهای جهان سوم که غالبا اسلامی هستند، در این زمینه تعلل داشته و منویات واقعی جهان اسلام را در آن اعلامیه جایابی نکردند.
وی مفاد اعلامیه را خوب، ولی در اجرا دارای نقصانهایی دانست و افزود: این اعلامیه ادعا دارد انسان کسی است که به دنیا میآید، اما اعلامیه حقوق بشر اسلامی انسان را آفریده خداوند دانسته که با دین گره خورده است.
تفرشی اعلامیه منسوب به قاهره را همراستا با منویات اسلام دانست و گفت: این اعلامیه با آیهای از قرآن کریم شروع میشود و کشورهای اسلامی مبنای کار را آیه وحی قرار داده و آخرت را در تمدن جهانی دخیل میداند.
وی ظلم ستیزی و امت اسلامی را مفاهیم دیده نشده در حقوق بشر غربی برشمرد و اضافه کرد: اعلامیه حقوق بشر اسلامی خانواده را اصل اساسی میداند درحالی که این مفاهیم در غرب از بین رفته است. ازطرفی اعلامیه جهانی حقوق بشر در خصوص حقوق زنان و کودکان و مردم عادی سکوت اختیار کرده و تفکیکی را قائل نشده است.
معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر ضمن انتقاد نسبت به حمله کشورهای غربی به این اعلامیه والای بشری، گفت: پس از انتشار اعلامیه حقوق بشر غربی، جهان فقط 20 روز جنگ را به خود ندید و بزرگترین زرادخانهها و سلاحهای کوچک و سبک منشأ غربی داشت. از طرفی این اعلامیه میان زن و کودک و مردم تفکیک قائل نیست.
وی با طرح این سوال که چگونه میتوان از حقوق بشر صیانت کرد و در عین حال بانی ایجاد سلاحهای ضد بشری بود، خاطرنشان کرد: علی رغم ظاهر فریبنده این اعلامیه، هیچ کدام از مفاد آن رعایت نمیشود.
تفرشی با اشاره به اینکه مفاد اعلامیه جهانی حقوق بشر بر اساس انسان محوری (اومانیسم) تنظیم شده، افزود: فراموش نکنیم به عنوان مثال ایران در جنگ 8 ساله هیچگاه از بمبهای غیر متعارف علیه دشمن خود استفاده نکرد، زیرا مبنا را حقوق بشر اسلامی قرار داد و میدانست باید به تعهدات اخلاقی پایبند باشد، در حالی که در طول جنگهای اول و دوم جهانی همواره شاهد اعمال سیاست Tit for Tat یا سیاست تلافی جویانه و مقابله به مثل توسط دول اروپایی و غربی بوده ایم.
وی رفتار با اسرای عراقی را کاملا بر اساس موازین اسلامی توصیف کرد و ادامه داد: آن روزها مردم با شعار "موشک جواب موشک" بمباران شهرهای عراق را خواستار بودند، ولی مقام معظم رهبری که در شورای دفاع، نماینده حضرت امام (ره) بودند، تاکید داشتند: «این بر خلاف قانون و اسلام است.»
معاون امور بینالملل ستاد حقوق بشر گفت: کشورهای غربی در چارچوب الفاظ زیبا هر چیزی را به جامعه بین المللی تحمیل میکنند. اما اعلامیه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسان در مقدمه و مفاد خود اصول مترقیانه اسلام و شریعت اسلامی را مبنا قرار داده و موکدا خواستار لحاظ جایگاه خداوند و خالق هستی به عنوان بخش غیرقابل اغماض و تفکیک ناپذیر با ارزشهای حقوق بشری در میدان اقدام و عمل است.
بیشتر بخوانید