شناسه : ۲۰۹۴۶۸۹ - پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۱:۴۹
کاهش دوز ویروس کرونا با ماسک صورت
دانشمندان میگویند یافتههای آنها نشان میدهد ماسک بیش از آن چه قبلا تصور میشد اهمیت دارد چرا که هم دوز ویروس را کاهش میدهد (یعنی تعداد ویروسی که به صورت برخورد میکند) و هم بار ویروس را (یعنی درجه ابتلا به بیماری در بدن).
دانشمندان دریافتهاند پوشیدن ماسک صورت باعث ورود کمتر ویروس به بدن و در نتیجه مانع از جدی شدن بیماری کووید-19 میشود. بدین ترتیب، پوشیدن ماسک علاوه بر این که دیگران را در برابر بیماری محافظت میکند، باعث میشود اگر فرد دچار بیماری شد، بیماری وی خفیفتر باشد.
ماه گذشته در انگلستان پوشیدن ماسک در هنگام خرید در تمام روزها و در سایر اماکن سر پوشیده عمومی فقط در تعطیلات آخر هفته اجباری شد.
مونیکا گاندی، پزشک بیماریهای عفونی در دانشگاه کالیفرنیا، سن فرانسیسکو، میگوید زدن ماسک باعث کمتر شدن ورود ویروس به بدن میشود و سیستم ایمنی آسانتر میتواند با ویروسهای وارد شده مبارزه کند.
این نظریه تا به امروز فقط در حد احتمال بوده و ثابت نشده است. محققان برآورد کردهاند که حدود 40 درصد مبتلایان به ویروس کرونا هیچ علائمی از بیماری را بروز نمیدهند. اما وقتی مردم شروع به استفاده از ماسک کردهاند، درصدی از مبتلایان که فاقد نشانههای بیماری بودهاند به شدت بالا رفته است به طوری که در فقط یک مورد شیوع بیماری در یک کارخانه غذای دریایی در اوریگان، این میزان از 90 درصد فراتر رفته است.
به گزارش نیویورک تایمز، محققان چینی اوایل سال جاری این نظریه را روی موشهای آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار دادند. آنها با قرار دادن موشهای سالم در کنار موشهای متبلا به کرونا در قفسهای مجاور، تعدادی از آنها را به کمک ماسک جراحی از بقیه جدا کردند.
بسیاری از موشهایی که در قسمت جداشده با ماسک جراحی قرار داشتند دچار ویروس نشدند؛ و موشهایی که ویروس گرفتند کمتر از موشهای «بدون ماسک» در همسایگی بیمار شدند.
دانشمندان میگویند یافتههای آنها نشان میدهد ماسک بیش از آن چه قبلا تصور میشد اهمیت دارد چرا که هم دوز ویروس را کاهش میدهد (یعنی تعداد ویروسی که به صورت برخورد میکند) و هم بار ویروس را (یعنی درجه ابتلا به بیماری در بدن).
اگر سیستم ایمنی بدن فقط با اندکی ویروس مواجه شود، خودش میتواند به آسانی از عهده آنها برآید.
مطالعات جدی قبلی همه نشان دادند که پوشیدن ماسک باعث کاهش سرایت ویروس میشود. دکتر گاندی، که آخرین تحقیقش به زودی در مجله علمی پزشکی عمومی منتشر میشود، میگوید دادههایی که از کشتیهای مسافرتی به دست آمده، گواه بیشتری بر این نظریهاند.
به گفته این محقق، بیش از 80 درصد مسافران کشتی پرنسس دایموند ژاپن در ماه فوریه (پیش از آن که پوشیدن ماسک توصیه شود) با علائم بیماری از کشتی پیاده شدند.
اما در کشتی دیگری که در ماه مارس آرژانتین را ترک کرد، یکی از مسافران به علت تب از کشتی پیاده شد و بقیه مسافران با ماسک جراحی به سفر ادامه دادند. در این کشتی فقط 20 درصد مبتلایان به کرونا دارای علائم بیماری بودند.
کسانی که به حالت بیماری میافتند ممکن است در چند روز منتهی به بروز اولین نشانههای بیماری، در مسریترین حالت ممکن باشند. به گفته دکتر گاندی، برای خنثی کردن همهگیری، مردم باید طوری عمل کنند که گویی مبتلا شدهاند، «حتی اگر حالشان خیلی هم خوب باشد».
تسیون فایرو، پزشک بخش اورژانس دانشگاه کلمبیا که در این تحقیق شرکت داشت، به نیویورک تایمز گفت که پوشیدن ماسک «فقط برای حفاظت از خودمان نیست».
منبع: ایندیپندنت