در ابتدای این نشست عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه سال جاری آخرین سال مهندسی و سخت افزاری دریاچه ارومیه است، اظهار کرد:پروژهای احیای دریاچه ارومیه تنها پروژه ای در جهان است که دریاچه مرده را دوباره به مسیر احیا بازگرداننده که عملیات مهندسی احیای دریاچه در بهمن ماه سال جاری به اتمام خواهد رسید.
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه بیان کرد: در دی ماه سال 92 مسئولیت این کار بر عهده سازمان محیط زیست قرار گرفت و در ظرف مدت 6 ماه عملیات برنامه ریزی در دریاچه برای احیای آن آغاز شد.
کلانتری با بیان اینکه هیچ مهندسی مشابهی در داخل کشور نیست که بتواند از پس این کار بر آید، افزود: با همکاری 13 دانشگاه بزرگ کشور در زمینههای مختلف این برنامهها تدوین شد؛ برنامه ریزی که اگر هم در حین اجرا به مشکل میخورد باید اصلاح میشد.
او ادامه داد: خوشبختانه احیای دریاچه ارومیه اولین برنامه ریزی جامع کشور بود که طبق زمان بندی پیش بینی شده انجام شد؛ یک سال و نیم این برنامه به تعویق افتاد که آن نیز به دلیل ایجاد مشکلاتی از سوی مدیران دولتی منطقه بود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره با اینکه عملیات مهندسی تا پایان سال جاری به اتمام خواهد رسید، گفت: 11 هزار میلیارد تومان برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شد که کمتر از 5 هزار میلیارد تومان به بخش برنامه ریزی اختصاص داده شده است.
او با تاکید بر اینکه تمامی تالابهای کشور باید به وضعیت خوبی برسند عنوان کرد: در احیای بعضی از تالابها همچون تالاب گاوخونی مشکلات جدی وجود دارد؛ اما به طور کلی تالابهای کشور به تدریج به وضعیت خوبی میرسند.
کلانتری با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست توانست آب موجود در دریاچه ارومیه را در پیکر دریاچه حفظ کند مطرح کرد: عدهای میگویند که بارش باران سبب احیای دریاچه ارومیه شده است، اما این باران در سنوات گذشته و در دهه 80 بوده است، اما شاهد بودیم که هر سال 40 سانتی متر از عمق آب دریاچه ارومیه کاهش پیدا میکرد.
بیشتر بخوانید
هزینه 11 هزار میلیاردی احیای دریاچه ارومیه/ محیط بانان مروج محیط زیست و ضابط قضایی هستند