خبرگزاری ایسنا: عباس چمنیان، پیشکسوت فوتبال مشهد در گفتوگو با ایسنا درباره انتخاب مهدی رحمتی به عنوان سرمربی شهرخودرو و نتایج اخیر این تیم گفت: ملاک و معیار انتخاب سرمربی در ایران با کل دنیا متفاوت است. ما قبل از رحمتی هم چنین انتخابهایی داشتیم و بعد از او هم اگر با همین فرمان جلو برویم خواهیم داشت. لزوما بازیکنان بزرگ نمیتوانند مربیان خوبی شوند، چه برسد به آن که مراحل ترقی را پلکانی و طبق اصول رعایت نکنند.
او ادامه داد: فضای مربیگری و بازیکن بودن متفاوت است. ممکن است حتی یک بازیکن بزرگ، در آینده مربی بزرگی شود اما چون روند و مسیری که انتخاب میکند درست نیست، ممکن است باعث شود که سرمایه بسوزد یا حتی ممکن است تا زمانی که به پختگی کامل میرسد، تیمهای زیادی را فدای تجربههای خود کند. این چالش برای رحمتی وجود دارد و این که یک نفر بدون این که در هیچ کلاس مربیگری شرکت کرده باشد، در تیم سطح پایینتری مربیگری نکرده باشد و از همه مهمتر طبق روال، سرمربی نشده باشد، قطعا میتواند به وجهه او ضربه بزند. بسیاری از بازیکنان بزرگ که مربی شدند، یا پلکان مربیگری را طی کردهاند یا دستیار مربیان در تیمهای مختلف بودهاند. بدون تردید باختی که شهرخودرو داشت، تا حد زیادی به دلیل تجربه کم رحمتی است و نیاز است مدیران ما معیارهای خود را با شاخصههای انتخاب یک سرمربی در دنیا تطبیق دهند.
چمنیان درباره وضعیت این فصل شهرخودرو و تغییرات متعدد کادر فنی گفت: خصوصی بودن شهرخودرو و فوتبالی بودن حمیداوی میتواند برای شهرخودرو هم تهدید باشد و هم فرصت. این که حمیداوی فوتبال را میشناسد باعث شده با شناخت کامل وارد عرصه مدیریت در فوتبال شود و جلوتر از کادر فنی و خارج از حیطه وظایف خود درباره مسائل فنی نظر دهد. در زمان گلمحمدی و به دلیل تجربه این مربی، نتایج شهرخودرو خوب بود و نیاز به تذکر نبود. فراز و نشیب شهرخودرو بعد از نیمفصل زیاد بود و این برای نماینده مشهد خطرناک است.
او افزود: این که سرآسیایی گفته در کار او توسط مدیریت باشگاه دخالت شده، هم به دلیل فوتبالی بودن حمیداوی و هم به دلیل کمتجربه بودن این مربی بوده است. اگر مربی با سابقهای برای شهرخودرو انتخاب میشد، حمیداوی به خود اجازه مداخله نمیداد. این حتی در انتخاب سهراب بختیاریزاده هم مشهود بود و در موضوع درگیری او و مهدی رحمتی، وقتی حمیداوی طرف دروازهبان خود را گرفت و حتی او را جانشین بختیاریزاده کرد نشان میدهد که انتخاب مربیان کمتجربه، این فضا و فرصت را به مدیریت باشگاه داده است که در مسائل فنی و خارج از حیطهای خود دخالت کنند. این رفتار در دنیا منسوخ شده است و مدیریت یک تیم هر چقدر هم فوتبالی باشد، نباید به استقلال یک مربی لطمه بزند.
این پیشکسوت فوتبال درباره قانون منع جذب بازیکنان و مربیان خارجی گفت: این تصمیم خلق الساعه بدون این که بررسی فراوانی روی آن شده باشد، شاید سودهایی داشته باشد اما قطعا ضررهای آن بیشتر است. در سالیان اخیر شاید مربیان و بازیکنان بیکیفیت باعث شدهاند تا پولهای زیادی از مملکت خارج شود اما این که این تصمیم به صورت ناگهانی گرفته شده است، باعث شده بازیکنان و مربیان بیکیفیت طلب پول بیشتری کنند و چون اکثر تیمها دولتی هستند و از منابع مالی استفاده میکنند، چه در قالب دلار ریخت و پاش شود و چه در قالب ریال، کیفیتی اضافه نمیشود و در بازیهای بینالمللی که اکنون برگزار میشود شاهد اثرات آن هستیم. این تصمیم تنها باعث شده ارز از کشور خارج نشود و ریختوپاش تیمهای دولتی همچنان ادامه دارد و تنها به جای دلار و یورو، به صورت ریالی است.
وی در پایان گفت: بهتر بود به جای این تصمیم ناگهانی، سقف قراردادی برای خارجیها در نظر گرفته میشد. آرزوی من این است که کسانی که مدیران باشگاهها را انتخاب میکنند، مدیران متعهد و متخصصی را انتخاب کنند، چرخه انتخابها در فوتبال ایران درست خواهد شد زیرا مدیر خوب، مربی خوب انتخاب میکند و مربی خوب هم بازیکن با کیفیت را برای تیمش جذب میکند و دست واسطهها و دلالهایی که در نقل و انتقالات فوتبال ایران، اکثر پولها به جیب آنها میرود، از فوتبال ایران کوتاه میشود.