باشگاه خبرنگاران جوان: در ادامه آزمایشهای واکسن دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا فرد جدیدی دچار عوارض بیماری عصبی شد، اما شرکت آسترازنکا این ادعا را رد کرده و گفته است علت بروز این عارضه واکسن نیست.
تا کنون دو نفر از داوطلبان آزمایشهای مرحله سوم واکسن آسترازنکا دچار عوارض جانبی شدند. در هفته گذشته عوارض واکسن در یک خانم که با میلیت عرضی ( عارضهای که به دلیل التهاب در طناب نخاعی روی میدهد) مواجه شد باعث وقفهای در مطالعات بالینی واکسن آسترازنکا شد، اما پس از چند روز این واکسن آزمایشها خود را از سر گرفت.
در جدیدترین گزارش اعلام شده است که دومین زن داوطلب دریافت کننده واکسن پس از دریافت دوز واکسن دانشگاه آکسفورد دچار عوارض شد. اما باز هم آسترازنکا بیماری او را تأیید نکرد. یک منبع معتبر گفت که این نیز از نظر میلیت عرضی است.
شرکت آسترازنکا اعلام کرد: تاکنون 18 هزار نفر دوزهای این واکسن را دریافت کردند. از این تعداد تنها دو داوطلب بیمار شدند، اما هیچ شواهدی محکمی وجود ندارد که نشان دهد بیماری میلیت عرضی از عوارض این واکسن است.
میلیت عرضی، التهاب نادر نخاعی یک بیماری جدی و نادر است که میتواند باعث توقف آزمایشهای واکسن آسترازنکا شود. حال باید دید که آیا مشاهده عوارض در دو داوطلب واکسن دانشگاه آکسفورد باعث توقف و از رده خارج شدن این واکسن میشود یا خیر.
سازمان جهانی بهداشت در گزارشهای قبلی خود از واکسن آسترازنکا، یک شرکت انگلیسی- سوئدی که پنجمین شرکت بزرگ داروسازی جهان است، به عنوان یکی از گزینههای اصلی واکسن کرونا یاد کرده بود.