این روزها بورس تهران در حال نوسان و درجا زدن در کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی است و تاکنون چندباری نتوانسته این سقف را بکشند. این در حالی است که بعد از معروف شدن ارز ۴۲۰۰ تومانی، به دلار جهانگیری، اظهار نظر محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری در مورد اینکه مقاومت شاخص کل بورس در محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی قرار دارد، این روزها اهالی بازار سهام میگویند که شاخص کل توان عبور از مقاومت واعظی را ندارد.
به گزارش فرارو، دو ماهی است که شاهد فاصله گرفتن شاخص سهام از قله ۲ میلیون و ۷۸ هزار واحد و عقبگرد بیش از ۲۷درصدی این نماگر بودیم. در این میان برخی سهام حتی تا ۷۰ درصد افت قیمت داشتند. از اینرو به اعتقاد فعالان بازار اکنون بسیاری از سهمها در کفهای جذاب و زیر ارزش ذاتی خود در حال معامله هستند و بهترین زمان برای ورود به بازار محسوب میشود.
این روزها فعالان تالار شیشهای نیمنگاهی نیز به تحولات سیاسی آمریکا دارند. جایی که دو نامزد دموکرات و جمهوریخواه برای ریاستجمهوری آمریکا در حال رقابت بوده و کمتر از یک ماه آینده رئیس کاخسفید برگزیده میشود.
در این میان در صورت انتخاب جو بایدن نامزد دموکرات هر چند دلار کاهش خواهد یافت، اما به نظر میرسد خوشبینیهای سیاسی در کوتاهمدت میتواند رشد قیمت سهام را به دنبال داشته باشد و در میانمدت کاهش درآمد شرکتهای دلاری بازار (به دنبال کاهش نرخ دلار)، وضعیت عکسی را بر تالار شیشهای حاکم کند.
در صورت انتخاب مجدد ترامپ، رشد سهام در کوتاهمدت و میانمدت محتمل است. از این رو انتخابات آمریکا با هر نتیجهای در کوتاهمدت صعود نماگرهای سهام را به دنبال خواهد داشت.
حقوقیها از بازار نوسان میگیرند
حمید میر معینی کارشناس بازار سهام در گفتگو با فرارو با اشاره به اینکه دو عامل اصلی این روزها مانع از رشد بورس میشوند، اظهار داشت: اولین عامل عملکرد حقوقیهای بازار و سهام داران نهادی است، که مشغول نوسان گرفتن هستند، این در حالی است که آنها استراتژی معاملاتی درستی ندارند و اغلب هم زمانی که نوسان میگیرند، بعد از آن با ضرر وزیان روبرو میشوند، در صورتی که آنها باید بر اساس استراتژی معاملاتی میان مدت و بلند مدت در بازار فعالیت کنند، اما این ایام با دید کوتاه مدت در بورس به فعالیت میپردازند.
وی با تاکید بر اینکه حقوقیهای بازار با توجه به جایگاهی که دارند، نباید تنها به فکر کسب سود به هر قیمتی باشند، گفت: بر عملکرد این نهادیها هیچگونه نظارتی نمیشود، در صورتی که اگر آنها مورد بازخواست قرار میگرفتند، امروز وضعیت بازار این نبود، آنها همیشه طی این سالها هر کاری که دلشان خواسته انجام داده اند، بدون اینکه به جایی جواب بدهند، این در حالی است که این اواخر زیاد از طرف مسئولان بورس و برخی از کارشناسان نسبت به عملکرد سهام داران خُرد و حقیقی انتقاد شده و آنها را به خاطر دید کوتاه مدتی که داشته اند، مورد شماتت قرار داده اند.
میرمعینی افزود: اما در معاملات دو روز اخیر قدرت حقیقیهای خرد را مشاهده کردیم که هر قدر حقوقیها سهام عرضه کردند، در طرف تقاضا حقیقیها خریدار سهام بودند، این نیز طبیعی است، زیرا که بیشتر نمادها با افت بیش از ۵۰ درصدی روبرو بوده اند و واقعا برای سرمایه گذاری به دید میان مدت و حتی بلند مدت جذاب شده اند، اما متاسفانه با کاری که حقوقیها انجام میدهند، بازار را خراب کرده اند و با عرضه گاه و بی گاه سهام، روند بازار را تغییر میدهند و بورس قرمز پوش میشود.
این فعال بازار سهام با تاکید بر اینکه در حال حاضر قیمتها برای سرمایه گذاری بسیار جذاب است، بیان داشت: با توجه به این موضوع نیز شاهد هستیم به مرور نقدینگی در حال بازگشت به بورس است، اما در این بین شاهد برخی حرکات هستیم از جمله اقداماتی که حقوقیها انجام میدهند، از سوی دیگر در حال حاضر در مورد بازارهای مختلف از جمله بازار سرمایه راهبرد مشخص و بلند مدتی وجود ندارد و همه چیز در یک حالت بلاتکلیفی، ابهام و تعلیق قرار دارد، البته این موضوع نشات گرفته از فضای کلی اقتصادی کشور است که منتظر مشخص شدن تکلیف انتخابات آمریکا است.