گروه سیاست سایت فردا: حرف از استیضاح روحانی ماهها است که سر زبان افتاده است. این گمانه همان ابتدای کار مجلس یازدهم تقویت شده بود، اما مخالف بخشی از نمایندگان و هیات رئیسه، همچنین توصیه راهگشای رهبری درباره ضرورت ادامه فعالیت دولت تا روز آخر، این بحث را بست. البته کاملا نه چراکه شاهدیم طیفی از مخالفان دولت که شامل مجتبیذوالنوری و همفکرانش است همچنان به دنبال تحقق این هدف خود هستند. اینطور که گفته میشود آنان در مجلس همراهان زیادی ندارند.
مخالفتها در جریان اصولگرا با استیضاح روحانی، اما به همینجا ختم نمیشود. مثلا حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه «کیهان» امروز در مقالهای با عنوان «دولت بیسر» مینویسد: «دولت بیسر (HEADLESS GOVERMENT) نام پروژهای است که آمریکا و متحدانش با هدف تنشآفرینی و ایجاد ناامنی و بیثباتی برای سه کشور ایران، لبنان و عراق تهیه کرده و اجرای آن را از چند ماه قبل کلید زدهاند. بخش اصلی این پروژه (بخوانید طرح توطئه) حذف رئیس دولت در کشور هدف است. با این تفسیر که وقتی رئیس یک دولت کناره میگیرد و یا کنار گذاشته میشود، زمینه لازم برای تنشآفرینی و برهمزدن ثبات و امنیت در آن کشور فراهم میشود.»
وی همچنین مینویسد: «در این حالت انتخاب رئیس دولت جدید به آسانی ممکن نیست و معمولاً با اختلافنظرها و برخورد سلیقهها همراه خواهد بود و این دقیقاً همان بیثباتی ایدهآل و شرایط مطلوبی است که دشمن برای تنشآفرینی و ایجاد ناامنی به آن نیاز دارد.»
شریعتمداری در پایان نیز تاکید میکند: «اکنون و بالاخره سخنی برادرانه با طیف امیدآفرین نمایندگان متعهد و انقلابی مجلس شورای اسلامی در میان است و آن اینکه آیا تصور نکرده و یا لااقل احتمال نمیدهید که تصمیم اخیر شما عزیزان بزرگوار برای استیضاح رئیسجمهور آب ریختن ناخواسته به آسیاب توطئه «دولت بیسر» دشمن باشد؟! آیا برای پیشگیری از این نتیجه تلخ که خدای ناخواسته، حاصل کارتان به سبد دشمن ریخته شود نیز فکری کردهاید؟!»
برخی دیگر از اصولگرایان و نمایندگان مجلس نیز در روزهای اخیر تلاش کردهاند که دلایل خود برای نادرست بودن استیضاح را به اطلاع عموم برسانند. در همین راستا بود که مجتبی توانگر نماینده مجلس در صفحه شخصی توییتری خود نامه رهبرانقلاب به رییس مجلس درباره نهی استیضاح در ماههای پایانی دولت را منتشر کرد.
زهره الهیان، نماینده تهران در مجلس نیز با بیان اینکه استیضاح روحانی در شرایط فعلی ممکن است بهانه به دست برخی مسئولین بدهد که بگویند مجلس اجازه فعالیت را به قوه مجریه نداده است، گفت: «استفاده نابجا از اهرمهای نظارتی مجلس میتواند به عکس خود بدل شود.»
مالک شریعتی، دیگر نماینده مردم تهران در مجلس نیز با بیان اینکه استیضاح روحانی احتمال روی کار آمدن دولت غربگرای دیگر را زیاد میکند و عاقلانه نبوده و به صلاح کشور نیست، گفت: «اگر کشور بیثبات شده و بیدولت شویم قطعا خسارتها چند برابر خواهد بود.»
از این دست اظهارنظرها و مقالهها بسیار است و عقلای جریان اصولگرایی سعی دارند نادرستی کوبیدن بر طبل استیضاح روحانی را توضیح دهند. حال باید دید که هواداران استیضاح که بعضا دم از اعدام هم میزنند، از این سخنان پند گیرند یا ملال.