باشگاه خبرنگاران: رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: مقرر شد از ابتدای آذر ماه امسال به مدت دو سال صید ترال متوقف شود.
سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به ممنوع شدن صید ترال فانوس ماهیان گفت: این موضوع در 10 سال اخیر مردم را به ویژه صیادان سنتی دچار مشکل کرده است. در نوار ساحلی جنوب کشور ایران نزدیک به 53 هزار صیاد داریم که مستقیماً از دریا ارتزاق میکنند؛ بنابراین توجه به صیادان باید یکی از اولویتهای مهم کشور باشد.
او ادامه داد: در سالهای اخیر و مخصوصاً سال گذشته با ترال فانوس ماهیان سبد صید صیادان سنتی خالی شد و این اتفاق ناگواری است؛ چراکه علاوه بر بعد اقتصادی، زندگی اجتماعی آنها با چالش رو به رو شد و مسائل امنیتی هم به وجود آورد.
رفیعی با طرح این سوال که چرا باید هویت و حریت شغلی صیادان به علت یک اقدام کاملاً مخرب از بین برود؟ اظهار کرد: پیش از اقدام مجلس در راستای ممنوعیت ترال، قوه قضائیه ورود قابل تقدیر و بسیار خوبی به این موضوع داشت، همچنین نیروی دریایی سپاه با جامعیت این تخریب را متوقف کرد و از فعالیت کشتیهای ترال جلوگیری به عمل آورد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تأکید کرد: خاستگاه مقابله با این نوع صید مجلس است، زیرا برخی برخی تکالیف قانونی اجازه فعالیت کشتیهای ترال را مجاز دانسته بود و مسئله مذکور باید در مجلس به صورت ریشهای حل و فصل میشد. اگر هم برخورد لازم صورت نمیگرفت اقدامهای بازدارنده هم کوتاه مدت نتیجه بخش بود.
او بیان کرد: در اولین جلسه فراکسیون محیط زیست موضوع ترال را اولویت کار قرار دادیم و با جدیت و کارشناسی به بررسی مسئله پرداختیم. در این راستا مسئولان سازمان شیلات را دعوت کردیم و با منطق علمی به دور از هیاهوی سیاسی با أنها گفتگو داشتیم.
رفیعی گفت: پس از جلسات متعدد و طولانی مدت به نتایجی رسیدیم که به گفته سازمان شیلات این صید باید هرچه سریعتر متوقف شود و تداوم هر روزه این صید، تخریب بیشتر را به دنبال خواهد داشت.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: سازمان شیلات، نماینده وزیر جهاد کشاورزی و دیگر متولیان به عنوان صادر کنندگان مجوز ترال، مصوبه ممنوعیت ترال را امضا کردند و متعهد به رعایت این مسئله هستند.
او یادآور شد: مقرر شد از ابتدای آذر ماه امسال به مدت دو سال صید ترال متوقف شود؛ علت تعیین این زمان فرصت دهی به دریاست و تداوم این ممنوعیت و توقف صید به تحقیقاتی است که طی دو سال معین انجام خواهد شد و امکان دارد ادامه داشته باشد.
رفیعی با بیان اینکه گزارش این تحقیقها به صورت ماهیانه در اختیار فراکسیون محیط زیست قرار خواهد گرفت، گفت: در این فراکسیون کارگروه صید از بهترینهای محیط زیست ایران بهره میگیرد و گزارشها به صورت کارشناسی بررسی خواهد شد. در نتیجه اگر مخرب بودن تداوم صید ترال ماهی تأیید شود، برای همیشه جلوی این فعالیت گرفته خواهد شد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد: در پارلمان باید تکالیف قانونی معین سازمان شیلات و مؤسسه تحقیقات شیلات در برنامه ششم توسعه به صحن علنی بیاید، راجع آن تصمیم گیری انجام گیرد تا تکالیفشان در زمینه صید ترال فانوس ماهیان متوقف شود.
او یادآور شد: در این باره با ریاست مجلس و جمعی از نمایندگان مجلس صحبت کردیم که آنها آمادگی لازم و قطعی خود را برای تصویب موضوع در صحن علنی اعلام کردند.
رفیعی تصریح کرد: این توقف صید تا به حال سابقه نداشته است و موضوع یک تکلیف به شمار میرود. به علاوه از قوانینی که باعث این تخلف میشوند، جلوگیری خواهد شد.