ماهان شبکه ایرانیان

مقام آمریکایی: خروج از برجام پایه‌گذار توافقات صلح با اسرائیل بود

خبرگزاری فارس: «رابرت اوبرایان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید امروز چهارشنبه گفت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا با خروج از برجام، زمینه‌های توافقات سازش میان کشورهای عربی و اسرائیل را فراهم آورده است.

اوبرایان که در جلسه‌ای در اندیشکده هادسون، درباره توافقات سازش کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی گفت: «رئیس‌جمهور زمینه‌های این توافق را فراهم کرد. خروج از برجام و ایستادگی در برابر ایران بخش زیادی از ماجرا بود.»

وی اضافه کرد: «بنابراین، اماراتی‌ها، سعودی‌ها و دیگران با این تعهدات امنیتی احساس ایمنی کردند. اسرائیل هم احساس امنیت کرد.»

رابرت او برایان در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران توانسته اقتصاد ایران را به زانو در بیاورد.

وی گفت: «کارزار فشار حداکثری رئیس‌جمهور، اقتصاد ایران را به زانو درآورده. او 150 میلیارد دلار پول ناشی از رفع تحریم‌ها، که ایران آنها را برای جنگ‌افروزی و تفرقه‌افروزی در منطقه هزینه می‌کرد و صرف مردم این کشور نمی‌شد، قطع کرده است.»

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از 2 سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ به خصوص در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است.

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

تمرکز اصلی دولت ترامپ در ماه‌های اخیر روی تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران و پس از آن بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران قرار گرفته است. هر دوی این تلاش‌ها با مخالفت اعضای شورای امنیت روبه‌رو شد.

آمریکا ابتدا روز 25 مرداد قطعنامه‌ای را به رأی گذاشت که خواستار جلوگیری از انقضای این محدودیت‌ها علیه ایران بود. آن قطعنامه 11 رأی ممتنع، 2 رأی موافق (آمریکا و جمهوری دومینیکن) و 2 رأی مخالف (روسیه و چین) رد شد.

واشنگتن چند روز بعد (روز30 مرداد) با ارائه ابلاغیه‌ای به رئیس وقت شورای امنیت اعلام کرد که قصد دارد با استفاده از مفاد قطعنامه 2231 شورای امنیت تمامی تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را بازگرداند.

با این حال، تلاش آمریکا از همان آغاز با مخالفت‌های جدی روبرو شد و خبرگزاری رویترز 1 شهریورماه گزارش داد 13 عضو شورای امنیت با نگارش نامه‌هایی مخالفت خودشان را با خواست آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران اعلام کرده‌اند.

دو رئیس دوره‌ای شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد نیز با توجه به مخالفت اکثر اعضای شورا اعلام کردند که قادر به انجام اقدامات بیشتر در زمینه خواست آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران نیستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان