ایسنا: منابع مذکور در گفتوگو با پایگاه خبری الخلیج الجدید تصریح کردند: کویت نقش اساسی در از سرگیری مذاکرات ایفا کرده و طی روزهای اخیر نشستهای ادامهداری میان مسؤولان کشورهای شورای همکاری در کویت و عمان برگزار شده است که در نتیجه آن، قطر و کشورهای محاصرهکننده به توافقی دست یافتهاند که به زودی در صورتی که در لحظات پایانی اتفاق غیر منتظرهای نیفتد، رسانهای خواهد شد.
پیشتر مذاکرات کشورهای محاصرهکننده با قطر که با میانجیگری کویت و دولت ایالات متحده امریکا برگزار شده بود، به نتایج قابل قبولی رسیده بود اما طبق گزارشها، امارات در لحظات پایانی عقبنشینی کرد که منجر به عدم دستیابی به توافق شد.
براساس گزارش میدل ایست نیوز، منابع یاد شده همچنین تاکید کردند در نشستهای جدید خواستههای 13 گانه معروف کشورهای محاصرهکننده از قطر کنار گذاشته شده است، خواستههایی که پیشتر از سوی کشورهای مذکور به عنوان پیششرط پایان بحران عنوان شده بود.
در همین رابطه، منبعی دیگر به الخلیج الجدید گفت: علت در پیش گرفتن موضعی ملایمتر از سوی کشورهای محاصرهکننده به نگرانیها از تبعات شکست «دونالد ترامپ» در برابر «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری امریکا باز میگردد چرا که کشورهای شورای همکاری مناسبات مستحکمی با بایدن در مقایسه با ترامپ ندارند همچنین وی دشمنی کمتری علیه ایران دارد و پیروزی وی میتواند به احیای دوباره توافق هستهای منجر شود، اقدامی که مستلزم تلاش عربستان برای بازگرداندن یکپارچگی به شورای همکاری است.
کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر از سال 2017 قطر را تحریم کرده و خواستار گردن نهادن این کشور به 13 شرط از جمله پایان دادن به حمایت از اخوان المسلمین و تروریسم و قطع روابط با ایران شدهاند.