ماهان شبکه ایرانیان

رئیسی: زمین خواری در البرز حادتر است

خبرگزاری تسنیم: به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت‎الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه پیگیری اجرای مصوبات سفر‌های استانی خود به البرز و یزد، بر اجرای کامل طرح پایش زندانیان در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: باید وضعیت تک‎تک زندانیان به دقت بازنگری شود تا کسی بدون دلیل در زندان نماند و حتی یک مورد هم نباید از قلم بیفتد.
رئیس قوه قضاییه تأکید کرد: اگر طرح غربالگری زندانیان به طور دقیق و همه‎جانبه اجرا شود، اتفاق مبارکی خواهد افتاد و آثار فراوانی در کاهش جمعیت کیفری کشور و بازاجتماعی شدن زندانیان خواهد داشت.

آیت‎الله رئیسی همچنین با تقدیر از اقدامات مسئولان قضایی استان‎های البرز و یزد برای رفع موانع تولید به عنوان یکی از مأموریت‎های اصلی دستگاه قضا، اظهار داشت: قاچاق کالا از موانع رونق و جهش تولید است و برخورد با این مسأله باید در سطح کشور با حساسیت پیگیری شود.

در این جلسه رئیس کل دادگستری استان البرز در ارتباطی تصویری با ارائه گزارش عملکرد بخش‎های قضایی استان در اجرای دستورات پنج گانه ابلاغی در سفر استانی سال گذشته رئیس دستگاه قضا، از تهیه کارنامه قضایی فعالان اقتصادی برای رفع موانع تولید در این استان خبر داد.

دکتر فاضلی گفت که با پیگیری‎های صورت گرفته و هماهنگی با مسئولان اجرایی استان البرز، گندم مورد نیاز برای شرکت آرد داران تأمین شده و این شرکت که در آستانه تعدیل نیرو قرار داشت، در حال حاضر به‎صورت کامل در سه شیفت کاری مشغول کار است.

وی همچنین از تشکیل شورای حل اختلاف ویژه فعالین اقتصادی استان خبر داد و اعلام کرد از مجموع 2 هزار و 279 فقره دعاوی ارجاعی به این شورا، حدود 300 مورد تنازعات منتهی به صلح و سازش شده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به شناسایی 8 هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان از مسدود شدن 350 حلقه از این چاه‎ها طی یک‎سال گذشته خبر داد و متذکر شد: تعیین تکلیف هزار و 500 حلقه چاه‎ غیرمجاز حفاری شده در محدوده ویلا‌های غیرمجاز نیز در دستور کار مراجع قضایی استان قرار گرفته است.

فاضلی در ادامه از تشکیل قرارگاه صیانت از بیت‎المال برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان البرز خبر داد و گفت: در 6 ماه نخست امسال 2 هزار و 200 هکتار اراضی کشاورزی رفع تصرف و آزادسازی شده که ارزش مالی آن‌ها 6 هزار میلیارد تومان است.

وی در پایان سخنانش با اشاره به کمبود قاضی و کارمند دادگستری استان البرز نسبت به حجم مشکلات قضایی استان به دلیل مجاورت با پایتخت، خواستار دستور ویژه آیت‎الله رئیسی برای تأمین اعتبارات و نیروی انسانی مورد نیاز این مجموعه شد.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از اقدامات دادگستری استان البرز در اشتغالزایی و رفع موانع تولید، رسیدگی به پرونده‎های قضایی و کاهش جمعیت کیفری زندان‎های استان و صیانت از اراضی ملّی و حل اختلافات، معاون منابع انسانی قوه قضاییه را موظف کرد هفته آینده برای بررسی و رفع مشکلات و نیاز‌های مجموعه قضایی استان به البرز سفر کند.

آیت‎الله رئیسی گفت: استان البرز جاذبه‎های زیادی دارد که برخی به طمع بیفتند و بخواهند با دست‎اندازی به اراضی ملّی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی اقدام به ویلاسازی و ایجاد مراکز تفریحی کنند.

رئیس قوه قضاییه با بیان این که زمین خواری در همه جای کشور وجود دارد و تغییر کاربری اراضی یکی از معضلات فراگیر است، اما وضعیت در البرز حادتر است، تأکید کرد: اقداماتی که برای رفع تصرف اراضی و جلوگیری از تغییر کاربری‌ها انجام شده، باید با قاطعیت پیگیری شود.

آیت‎الله رئیسی گفت: جلوی تخلف را باید از سرچشمه گرفت. هر قانون‎شکنی و جرم یک قانون‎شکنی و جرم دیگر را در پی دارد. وقتی اراضی کشاورزی با تخلف تغییر کاربری داده می‌شوند، حفر چاه‎های غیرمجاز هم در این اراضی انجام می‌شود.

رئیس قوه قضاییه وزارت جهاد کشاورزی را مسئول حفظ ذخایر ملی و منابع کشاورزی دانست و تأکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی باید با جدیت وارد میدان شود و اجازه ندهد افراد سودجو کاربری اراضی کشاورزی را تغییر دهند.

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی دستگاه قضا نیز با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر پیگیری وضعیت واگذاری شرکت تراورس در حاشیه سفر به استان البرز، از قطعی شدن حکم شعبه 21 دادگاه حقوقی تهران برای ابطال قرارداد واگذاری «شرکت تراورس» در استان البرز به شرکت امیرمنصور آریا در روز‌های اخیر خبر داد و گفت که این شرکت با با پیگیری‌های قوه قضاییه به بیت‎المال بازگردانده شده است.

در ادامه جلسه، رئیس کل دادگستری استان یزد در ارتباطی تصویری با رئیس قوه قضاییه نیز با اشاره به دستور رئیس قوه قضائیه مبنی بر پیگیری وضعیت واگذاری شرکت «فولاد میبد» در جریان سفر به استان یزد، اعلام کرد که با پیگیری دادگستری استان، در هفته‌های گذشته قرارداد واگذاری این شرکت ابطال شده است تا این شرکت از یک رکود نزدیک به سه ساله خارج شود.

آقای دهشیری همچنین از کاهش 11 درصدی ورودی پرونده‎ها در این استان در یک‎سال اخیر خبر داد و گفت که عملکرد شعب دادگستری در رسیدگی به پرونده‎ها رشدی 80 درصدی داشته است.
وی از کاهش 75 درصدی پرونده‎های معوقه خبر داد و اعلام کرد «پس از سفر آیت‎الله رئیسی به یزد و تأکید بر سیاست حبس زدایی و کاهش جمعیت زندان ها، تعداد احکام جایگزین حبس از 185 مورد به 285 فقره افزایش یافته است.

وی همچنین از افزایش اتاق‌های دادرسی الکترونیک استان از 10 اتاق به 70 اتاق ظرف یک ماه اخیر خبر داد و گفت که از این تعداد اتاق یک اتاق برای رسیدگی به دعاوی صنعتگران و یک اتاق نیز برای رسیدگی به دعاوی پزشکان اختصاص داده شده است.

رئیس کل دادگستری استان یزد در ادامه گزارش خود اعلام کرد: 12 هزار فقره پرونده فساد اقتصادی در این استان با عناوین مختلفی، چون ارتشاء، اخلال در نظام اقتصادی و احتکار، پولشویی و دلالی و تصرفات غیرقانونی مورد رسیدگی قرار گرفته که ارزش مالی آن‌ها جمعاً 14 هزار و 475 میلیارد و 400 میلیون تومان بوده است.

دهشیری همچنین گفت که در 8 ماه اخیر 416 هکتار اراضی ملی استان رفع تصرف شده که ارزش مالی آن‌ها پنج هزار و 381 میلیارد ریال بوده است.
«10 هزار ملاقات مردمی در راستای اجرای بخشنامه حفظ کرامت انسانی، 13 هزار و 919 مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی که منجر به جلوگیری از تشکیل 13 هزار فقره پرونده قضایی شد و اشتغالزایی برای زندانیان و کسب درآمد 7 میلیاردی از محل فروش 15 هزار اثر تولیدی آنها» از دیگر اقدامات دادگستری یزد در یک ‎سال اخیر بوده است.

رئیس دادگستری کل استان یزد در پایان گفت که ستاد اقتصاد مقاومتی این دادگستری در رسیدگی به 90 درخواست از 130 درخواست فعالان اقتصادی و با 80 مصوبه برای تأمین امنیت سرمایه‎گذاری در استان موجب جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و رفع مشکل 5 هزار کارگر شده است.

آیت‎الله رئیسی با تقدیر از اقدامات دادگستری استان یزد، اشتغالزایی برای زندانیان را گامی مهم برای بازاجتماعی شدن زندانیان و تأمین معیشت خانوده‎های آن‌ها دانست و بر لزوم تداوم این برنامه برای رسیدن به استاندارد 50 درصدی تعیین شده در مرحله اول اجرای طرح اشتغالزایی برای زندانیان تأکید کرد.

رئیس قوه قضاییه با ابراز رضایت از روند رسیدگی به پرونده‎های معوقه در دادگستری استان یزد، تأکید کرد: کرونا نباید مانع از رسیدگی عادلانه و سریع به پرونده‎های قضایی شود و پرونده‎های معوقه باید تا پایان سال جاری در سراسر کشور تمام شوند و اگر پرونده‎ای باقی ماند، تأخیر و تعویق در رسیدگی به آن حتماً باید توجیه داشته باشد.

آیت‎الله رئیسی از استان یزد به عنوان یکی از استان‎های صنعتی یاد کرد و با تقدیر از اقدامات صورت گرفته برای رفع مشکلات تولیدگران و موانع تولید در این استان بر لزوم تداوم این روند تأکید کرد.

رئیس دستگاه قضا با بیان این که سفر‌های استانی بدون پیگیری و اجرای به موقع مصوبات بلااثر است، متذکر شد: همه همکاران دستگاه قضا باید با اجرای مصوبات سفر‌های استانی در جهت تحول قضایی حرکت کنند تا مردم طعم شیرین عدالت و خدمت را بچشند.

آیت‎الله رئیسی بر لزوم اولویت‎بندی برنامه‎ها و اقدامات دستگاه قضایی تأکید کرد و گفت: امنیت عمومی از مهم‌ترین اولویت‎ها برای مردم است و باید همه ظرفیت‎ها برای تأمین امنیت عمومی به کار گرفته شود.

رئیس قوه قضاییه از اقدامات دادگستری استان یزد در حفظ کرامت نیز تقدیر کرد و گفت: توجه به حفظ کرامت یک توصیه اخلاقی نیست بلکه یک الزام برای همه همکاران قضایی است و همه باید احساس کنند مجموعه دستگاه عدلیه و دادگستری‌ها در حال حرکت و پویایی است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی