ماهان شبکه ایرانیان

راز سفر جرد کوشنر به قطر و عربستان

خبرگزاری مهر: رای الیوم در مطلبی با اشاره به سفر اخیر جرد کوشنر داماد و مشاور دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عربستان و قطر، آورده است: هنوز اطلاعات درباره نتایج سفر اخیر جرد کوشنر به ریاض و دوحه اندک است و این به علت سانسور شدید درباره اهداف پشت پرده این سفر است آنهم در زمانی که تنش در منطقه پس از ترور محسن فخری زاده دانشمند هسته‌ای ایران تشدید شده است

این رسانه می‌نویسد: هدف اعلام شده این سفر میانجی گری میان قطر و عربستان برای حل اختلافات و گشودن حریم هوایی سعودی به سوی هواپیما‌های قطری و نیز گشودن مرز‌های زمینی آن به منظور محروم کردن ایران از 100 میلیون دلار در سال از عبور هواپیما‌های قطری از حریم هوایی ایران که در حال حاضر انجام می‌شود، است؛ اما مطالب دیگر به بیرون درز پیدا کرده، از اهداف دیگری به ویژه با توجه به حضور دو پایگاه نظامی بزرگ آمریکا در این کشور یعنی العدید در قطر و شاهزاده سلطان در عربستان، حکایت دارد.

رای الیوم آورده است: نکته قابل توجه این است که خبر دیدار شیخ تمیم بن حمد چهارشنبه شب مخابره شد و بیانیه مشترک یا اظهار نظر رسمی نشد و خبر دیدار در خبرگزاری رسمی قطر منتشر شد و هیات آمریکایی بدون تشریح جزییات مذاکرات یا آشتی احتمالی یا مقصد داماد ترامپ و اینکه شهر نیوم سعودی بوده است یا واشنگتن، رفت.

این رسانه نوشت: آنگونه که خبرگزاری بلومبرگ و روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرده اند درباره آشتی میان ریاض و دوحه توافق اولیه حاصل شده است تا اختلافات میان دو پایان داده شود و مرز‌ها و حریم هوایی باز و جنگ رسانه‌ای متوقف شود.

رای الیوم می‌نویسد:
ما نشانه و شواهدی مبنی بر گشودن مرز‌های زمینی با حریم هوایی تا به این لحظه رصد نکرده ایم، اما آتش بس رسانه در شبکه‌های تلویزیونی، روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری دو کشور را متوجه شده ایم
ما نشانه و شواهدی مبنی بر گشودن مرز‌های زمینی با حریم هوایی تا به این لحظه رصد نکرده ایم، اما آتش بس رسانه در شبکه‌های تلویزیونی، روزنامه‌ها و پایگاه‌های خبری دو کشور را متوجه شده ایم به ویژه شبکه الجزیره که سکوت اختیار کرده است و روزنامه‌های قطری از اخبار و گزارش‌هایی درباره عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد سعودی مشابه ماه‌ها و سالیان گذشته از عمر بحران، خودداری می‌کنند.

این رسانه آورده است: اگر روایت بلومبرگ درباره آشتی درست باشد مفهومش نادیده گرفتن مصر، امارات و بحرین و وجود اختلافات میان این سه کشور و عربستان است و اینکه ریاض تصمیم گرفته است که به تنهایی عمل کند و روابطش با ترکیه و قطر را از سر بگیرد.

رای الیوم گزارش داد: به احتمالات آشتی قطر و عربستان برگردیم و بپرسیم که امتیازدهی‌های متقابلی که داده شده یا داده خواهد شد تا اختلافات رفع شود کدامند؟ آیا قطر 13 شرط چهار کشور تحریم کننده از جمله بستن الجزیره و نیز قطع ارتباط با اخوان المسلمین و معارضان در کشور‌های حوزه خلیج فارس را پذیرفته است و ضمن بستن رسانه‌ها و مراکز پژوهشی و شبکه‌های تلویزیونی معارضان آن‌ها را تحویل خواهد داد یا این شروط کم خواهد شد؟ در این صورت چه مواردی حذف شده است؟ در مقابل عربستان چه امتیازی به قطر غیر از گشودن مرز‌های زمینی و حریم هوایی داده است؟ درباره ایران آیا عربستان ادامه ائتلاف میان قطر و ایران را خواهد پذیرفت؟

این رسانه می‌نویسد: تصور نمی‌کنیم که دولت کنونی آمریکا مایل به این آشتی آنهم پنج هفته قبل از خروجش از قدرت باشد
تصور نمی‌کنیم که دولت کنونی آمریکا مایل به این آشتی آنهم پنج هفته قبل از خروجش از قدرت باشد. انجام مصالحه میان قطر و عربستان و محروم کردن ایران از 100 میلیون دلار سالانه از عواید ناشی از عبور هواپیما‌های قطری نمی‌تواند باشد و تضور هم نمی‌کنیم که عربستان روابط راهبردی خود با مصر و امارات و بحرین را فدا کند و با قطر مصالحه کند آنهم به خاطر این اهداف حاشیه‌ای اعلام شده؛ پس باید موضوع مهمی در پس پرده باشد که رابطه مستقیم با ایران دارد و شاید هم به عادی سازی روابط با اسرائیل مربوط باشد. هر دو موضوع به هم ارتباط دارند به ویژه که اسرائیل طرف اصلی در آنهاست.

رای الیوم در پایان نوشت: ما نمی‌خواهیم پیش داوری کنیم و نتیجه گیری کنیم، اما سفر تقریبا محرمانه کوشنر از حیث زمان آن با توجه به حضور دو فرد آمریکایی-صهیونیستی در هیات آمریکایی، سئوال برانگیز است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان