شیرینی قطاب با اینکه در اصل یک شیرینی محلی و متعلق به استان یزد می باشد، به یک سوغاتی و شیرینی معروف تبدیل شده است. در این مطلب ما سعی داریم با آموزش طرز تهیه شیرینی قطاب شما را در پخت آن یاری نماییم.
طرز تهیه قطاب کمی زمان بر است و اما پخت این شیرینی خوشمزه در منزل قطعا ارزشش را دارد. قطاب را می توان از جمله شیرینی های محبوب در میان بسیاری از خانواده های ایرانی نام برد.
مواد لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- ماست:نصف لیوان
- کره:100 گرم
- آرد: 3 لیوان
- شکر: یک لیوان
- پودر نارگیل: نصف لیوان
- بکینگ پودر:یک قاشق چای خوری
- گردو خرد شده:نصف لیوان
- پودر هل: نصف قاشق چای خوری
- پودر دارچین: یک قاشق چای خوری
- پودر پسته و پودر قند: به منظور تزیین
طرز تهیه شیرینی قطاب خوشمزه
نصف لیوان شکر و کره را با هم مخلوط می کنید (توجه کنید کره باید تا حدی نرم شده باشد تا با شکر مخلوط شود). تخم مرغ و ماست را به آن اضافه کنید و برای یکدست شدن آن را به هم می بزنید.
در مرحله بعد آرد را برای نرم شدن الک کنید و بکینگ پودر را به آن اضافه کنید و آرد را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید و تا زمانی که خمیر به دست شما نچسبد، ریختن آرد را ادامه دهید.
آن گاه خمیر را در ظرفی که قبلا چرب کرده اید، بریزید و روی ظرف را بپوشانید و به مدت یک ساعت در جای گرمی قرار دهید.
حالا نصف شکر باقی مانده، پودر هل، پودر دارچین، گردو خرد شده و پودر نارگیل را با هم مخلوط کنید.
بعد از گذشت یک ساعت، خمیر را خوب پهن کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید و مواد مخلوط شده را در بین آن قرار دهید و دو سر آن را به هم وصل کنید.
قالب های خمیری به دست آمده را در روغن سرخ کنید.
آموزش تهیه شیرینی قطاب با فر
شیرینی قطاب از انواع شیرینی های پر طرفدار می باشد که این شیرینی خوشمزه را می توان با دستور پخت های متفاوت برای مناسبت های همچون شب یلدا، عید نوروز و … در منزل تهیه نمایید و از دورهمی های خانوادگی لذت بیشتری ببرید.
مواد لازم برای خمیر قطاب:
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- ماست: 100 گرم (1/2 پیمانه)
- روغن: 100 گرم (1/2 پیمانه)
- آرد: 150 گرم (به اندازه ای که به دست نچسبد)
- بیکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
مواد لازم برای داخل قطاب:
- پودر قند: 120 گرم
- بادام پوست گرفته و چرخ شده: 250 گرم
- هل کوبیده نرم شده: 1 قاشق سوپ خوری
دستور پخت:
در ابتدا باید درون ظرفی ماست را با زرده های تخم مرغ، بیکینگ پودر و روغن خوب مخلوط نمایید و آرد الک شده را کم کم اضافه نمایید و هم بزنید تا خمیر یکدستی حاصل آید، مقدار آرد باید به نحوی باشد که به دست نچسبد، البته زیاد سفت نیز نباید باشد. سپس به خمیر 2 ساعت استراحت بدهید تا به اصطلاح ور بیاید.
برای تهیه مواد میانی قطاب نیز باید ابتدا بادام ها را که از قبل پوست گرفته اید و چرخ کرده اید درون کاسه ای بریزید و به آن پودر قند و هل را اضافه نمایید و مخلوط کنید.
سپس روی میز کار مقداری آرد بپاشید، بعد از خمیر آماده شده اندازه پرتقالی بردارید و روی میز با وردنه پهن کنید تا قطر خمیر به حدود 0.5 سانت برسد.
اکنون می توانید از لبه استکانی به عنوان قالب استفاده کنید و روی خمیر بگذارید تا خمیرهای دایره ای شکل یک اندازه داشته باشید.
در این مرحله باید مقداری از مخلوط مواد میانی قطاب درون مرکز خمیرها قرار دهید و لبه های خمیر را روی هم بگذارید و به صورت چین خمیرها را ببندید.
خمیرها را در سینی فر پوشانده شده با کاغذ روغنی با فاصله بچینید و درون فر بگذارید تا قطاب ها به مدت 30 دقیقه با دمای 350 درجه فارنهایت بپزند. پس از سرد شدن می توانید قطاب های پخته شده را درون کمی پودر قند بغلتانید.
در آخر برای تزیین این شیرینی خوشمزه می توانید از پودر پسته و پودر قند استفاده کنید. امیدواریم دستور پخت شیرینی قطاب به روش خانگی مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.