عسل یک ماده غذایی ارزشمند است که خواص فوق العادهای دارد. این ماده به علت ویژگیهای شفابخش خود، قرنهاست که در بسیاری از کشورها، برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. ما در این مقاله قصد داریم تا با تکیه بر منابع علمی معتبر، شما را با برخی از فواید اثبات شده عسل، برای اندامهای حیاتی بدن آشنا کنیم تا قدر این ماده شگفت انگیز را بیشتر بدانید و حتما از آن در رژیم غذایی خود استفاده نمایید.

خواص عسل برای مغز و اعصاب
عسل به علت داشتن ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی، اثر فوق العادهای در سلامت مغز دارد. مصرف به اندازه عسل در کنار سایر گروههای غذایی، از مغز در برابر بسیاری از بیماریهای مغزی و عصبی محافظت میکند.
عسل سبب تقویت حافظه میشود، در کاهش افسردگی موثر است، از مغز در برابر پیری محافظت میکند و سبب جلوگیری از مرگ سلولهای مغزی میشود. مصرف عسل همچنین میتواند، از بروز بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون پیشگیری نماید.
خواص عسل برای قلب
یکی از شایعترین بیماریها در جهان، بیماریهای قلبی- عروقی هستند که در اکثر مواقع در اثر عادات تغذیهای نامناسب به وجود میآیند؛ بنابراین میتوان با اصلاح عادات غذایی، تا حد زیادی از بروز ای بیماریها جلوگیری کرد.
عسل طبیعی به علت داشتن ترکیبات آنتی اکسیدانی و انواع مواد معدنی ارزشمند و سالم مانند سدیم و منیزیم، در بهبود سلامت قلب بسیار موثر است. از جمله خواص عسل برای قلب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مصرف عسل میتواند فشارخون را کاهش دهد، سبب بهبود آریتمیهای قلبی (ریتم غیر طبیعی قلب) و عوارض ناشی از آن شود، از سطح کلسترول بد (LDL) خون کاسته و به سطح کلسترول خوب (HDL) خون بیفزاید و همچنین از میزان تری گلیسرید خون بکاهد.
خواص عسل برای کبد
کبد یکی از بزرگترین ارگانهای داخلی بدن است که در ذخیره انرژی، حذف سموم، تولید و ترشح صفرا، آسان کردن هضم و متابولیسم مواد غذایی و داروها و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم گوارش نقش به سزایی دارد.
امروزه درصد زیادی از افراد در سراسر جهان، به دلیل عادات تغذیهای و رفتاری نادرست، به انواع بیماریهای کبدی مانند کبد چرب، سیروز کبدی و هپاتیت مبتلا میشوند. در این مورد هم افراد با اصلاح عادات غذایی خود، میتوانند تا حد زیادی به بهبود و درمان خود کمک کنند.
عسل طبیعی ازجمله مواد غذایی است که میتواند به پیشگیری و درمان این بیماریهای کبدی کمک کند. عسل طبیعی سلامت کبد را تقویت کرده و به آن در دفع سموم بدن کمک میکند، سبب کنترل قندخون در بیماران مبتلا به کبد چرب و دیابت میشود، در پیشگیری و درمان سرطان کبد موثر است، از استرس اکسیداتیو که سبب آسیب به سلولهای کبدی میشود، جلوگیری مینماید و همچنین از سلولهای کبدی در برابر عوارض برخی داروها محافظت میکند.
خواص عسل برای معده
مقدار کمی عسل در معده خالی میتواند از رشد باکتری خطرناکی به نام Helicubacter، که علت ایجاد اغلب زخمهای معده است، جلوگیری کند؛ بنابراین عسل در بهبود زخم معده نیز موثر است.

خواص عسل برای پوست
عسلی که خام و فراوری نشده باشد، به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکربی و ضد التهابی، در سلامت پوست بسیار موثر است.
عسل سبب جوانسازی پوست میشود و از ایجاد چین و چروک و پیری صورت جلوگیری میکند، استفاده از آن به عنوان ماسک روی صورت میتواند سبب شادابی و نرم کنندگی پوست و همچنین کاهش لکهای پوستی، آکنه و جوش شود، میتواند زخم و سوختگیهای سطحی را بهبود دهد و همچنین به درمان سرطان پوست نیز کمک میکند.
نکته: برای اینکه بتوانید با مصرف عسل از تمامی خواص نام برده در بالا بهره ببرید، لازم است از عسل کاملا طبیعی و خام که حرارت ندیده باشد، استفاده نمایید. زیرا عسلی که طبیعی نباشد و یا حرارت دیده باشد، به اندازه عسل طبیعی و خام خاصیت ندارد. برای اطمینان از طبیعی بودن عسل هم از فروشگاههایی مانند درکام که عسلهایشان را قبل از فروش آزمایش میکنند و آن را با برگه آزمایش ارائه میدهند، خرید نمایید.
منابع:
1.https://dorkam.com/mag/خواص-عسل-طبیعی/
2.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3758027/