به گزارش مشرق، مرتضی قاضی نویسنده کتاب «یادگاران» (شهید احمدی روشن) در مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت دانشمند هستهای کشورمان شهید مصطفی احمدی روشن که به همت کانون فرهنگی آیین روشن بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به صورت مجازی برگزار شد، گفت: شهید مصطفی احمدی روشن در دنیایی که گرگ کدخداست در سطحی فعالیت میکرد که جمهوری اسلامی و نظام اسلامی بتواند در دنیا و در سطح معادلات جهانی حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی با بیان اینکه شهید احمدی روشن از همان ابتدا شهادت و زندگی شهادت گونه را انتخاب کرد و آن قدر این زندگی را جدی گرفت که نهایتا به شهادت رسید، افزود: شهید احمدی روشن یک بار پیش آیتالله خوشوقت رفته بودند و از آیتالله خوشوقت پرسیده بودند که «ظهور چقدر نزدیک است؟ « آقای خوشوقت فرموده بودند «این بستگی به این دارد که شما در نطنز چه کار میکنید». با این وجود شهید احمدی روشن در راستای زمینه سازی ظهور امام زمان (عج) کار و تلاش میکرد.
قاضی بیان کرد: فعالیت فرهنگی در دانشگاه صنعتی شریف به این معناست که دانشجو حتما باید از درس خود بزند و احتمال اینکه از درسی هم نمره قبولی نگیرد و یا نمره کم بگیرد هست؛ با این وجود شهید احمدی روشن علی رغم اینکه فعالیت فرهنگی هم داشت اما از آن دست دانشجویانی بود که مسائل علمی را فدای فعالیتهای فرهنگی نمیکرد.
وی با بیان اینکه وقتی شهید احمدی روشن فهمیده بود که بوقهای شرکت تولید کننده قطعات ایران خودرو نمیتواند تستهای استانداردهای بین المللی را کسب کند با موافقت رئیس این شرکت توانست مشکلات تولید این بوقها را شناسایی و برطرف سازد، تصریح کرد: بوقهای نمونهای که شهید احمدی روشن ساخته بود همگی در شرکت ساپکو تایید شدند با این وجود به جای مبلغ 10 میلیونی که در سال 80 قرار بود به او پرداخت شود یک فقره چک با مبلغ 300 هزار تومان به او داده بودند و این در حالی بود که احمدی روشن همان را هم نمیگرفت و میگفت ما برای پول این کار را نکرده ایم.
قاضی با اشاره به اینکه شهید احمدی روشن به صورت مخفیانه نیز در زمینه کمک به دانشجویان بی بضاعت فعالیت میکرد، افزود: شهید احمدی روشن روحیه دوران دانشجویی خود را نیز بعد از دوران فارغ التحصیلی حفظ کرد به گونهای که بنده تمام اقدامات او در صنعت هستهای را متاثر از این روحیه میدانم.