ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

نامه پزشکان سیاسی به روحانی درباره واکسن کرونا/ FATF مشکلات مالی ما را حل می‌کند؛ درست مثل برجام!

"احمد زیدآبادی" از فعالان جریان چپ به تازگی در یک مصاحبه تأکید کرد: اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از آقای روحانی اعتبارشان در بین طبقات مختلف از بین رفته است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

زیدآبادی:

اعتبار اصلاح‌طلبان در میان طبقات جامعه از بین رفته است

احمد زیدآبادی، فعال چپ و از بازداشت‌شدگان فتنه 88 در بخشی از یک مصاحبه که سایت اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد پیرامون چیستی اکنونِ اصلاح‌طلبان گفته است:

"اصلاح‌طلبان به دلیل حمایت از آقای روحانی و نداشتن چشم‌اندازی درباره مشکلاتی که دولت دوم او با آن روبه‌رو شد، فعلا توان تأثیرگذاری عمده را از دست داده‌اند و اعتبارشان در بین طبقات مختلف از بین رفته است و در شرایط حاضر کار خاصی نمی‌توانند، بکنند."

او می افزاید: به ‌نظر من –اصلاح‌طلبان- باید مقداری از قدرت سیاسی کناره بگیرند و موقعیت خودشان را در متن اجتماع تقویت و خودشان را به‌روز کنند، برنامه‌های ملی برای همه طبقات داشته باشند که این زمان‌بر هست؛ اما اینکه یک‌دفعه بخواهند کاری کنند که همه چیز سر جای اولش برگردد، فعلا امکان‌پذیر نیست و اصرار بر این مسئله نیز وضعیت را بدتر می‌کند؛ یعنی حضور در انتخابات و دادن شعارهای رادیکال کمک خاصی به آنها نمی‌کند. اصلاح‌طلبان تصمیمات غلطی –داشته- و زمان را از دست داده‌اند و برای رسیدن به یک موقعیت جدید نیاز به زمان طولانی است."[1]

*درباره شخصیت آقای زیدآبادی باید دانست که او در میان رجال اردوگاه چپ یک فرد رُک و صریح است که گاهی سخنانی را می‌گوید که به مذاق هسته سخت اصلاحات خوش نمی‌آید و از همین رو مورد انتقاد قرار می‌گیرد.

از جمله این مواضع صریح آقای زیدآبادی می‌توان به همین سخنان اشاره شده در بالا و یا موضع چندی قبل او مبنی بر اینکه شرایط موجود نیازمند ورود یک کاندیدای مقتدر با سابقه نظامی است، اشاره کرد.

آنچه که زیدآبادی پیرامون زندگی و زمانه اکنون اصلاح‌طلبان بیان داشته اگرچه از سر دلسوزی است اما باید گفت که با واقعیت آغشته است. و اکنونِ اصلاح‌طلبان چیزی جز همان که زیدآبادی گفته است، نیست.

چپ‌ها با حمایتی عاشقانه از رئیس‌جمهور روحانی و تأکید بر اینکه ما "فدائیان روحانی" و "تضمین‌های روحانی" هستیم کار را به جایی رساندند که امروز حتی بیشتر از آقای روحانی باید پاسخگوی وضع موجود باشند.

و البته جز این هم نیست زیرا اصلاحات و مردان اصلاح‌طلب؛ عقل منفصل و شاکله دولت اعتدال هستند.

شرایط اشاره شده البته امکان عملگری مطلوب انتخاباتی را نیز از چپ‌ها ستانده است.

اما این مسئله هرگز به معنی مسلوب‌الید شدن آنها و عدم امکان تأثیر آنها بر انتخابات نیست!

کما اینکه آنها به راحتی می‌توانند گزینه‌های جوان خود را به انتخابات سال 1400 معرفی کنند و یا دیدیم که رفتار شریرانه این جناح در "تحریم خاموش انتخابات مجلس یازدهم" چگونه توانست موجب کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات شود.

در سرجمع ماجرا بایستی اشاره کرد که بیت‌الغزل این روزهای چپ‌ها در کنشگری‌های سیاسی؛ دور کردن گزینه‌های جهادی از دسترس مردم در انتخابات است. ضمن اینکه آنها در حالت‌هایی اعم از کاهش مشارکت مردم یا رأی‌آوری یک گزینه غیر جهادی و فاقد کارنامه اجرایی نیز می‌توانند مدعی "پیروزی حداقلی" باشند. اما همانطور که اشاره شد هدف اصلی آنها دور کردن گزینه‌های جهادی از دسترس مردم است.

***

خداوندان سیاست‌بازی منتقد بایدهای عقلانی شده‌اند

نامه پزشکان سیاسی به روحانی درباره واکسن کرونا

روسای سه رکن سازمان نظام پزشکی پس از تأکید رهبر معظم انقلاب بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس، طی نامه‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور روحانی نوشته‌اند: همانطور که استحضار دارید امروز مهم‌ترین مقوله حوزه سلامت در جهان، مواجهه صحیح، علمی و مدبرانه در مقابل همه‌گیری بیماری کرونا و تنها راه غلبه و قطع زنجیره این بیماری مهلک که هر روز جان انسان‌های زیادی را تهدید می‌کند تأمین سریع و استفاده از واکسن مناسب و مؤثر بر اساس اولویت‌های تعیین شده است. یقیناً جنابعالی اطلاع دارید که بسیاری از کشورهای منطقه و جهان واکسیناسیون بر علیه بیماری کووید-19 را شروع کرده و حتی بعضی از کشورهای منطقه درصد قابل توجهی از مردم را تحت پوشش واکسن قرار داده‌اند.

به گزارش جماران، اشخاص فوق می‌افزایند:

"جناب آقای رییس جمهور امروز اولویت تهیه و خرید واکسن، نیازی حیاتی و ضروریست که باید صرفاً بر اساس نگرشی علمی و بر اساس مصالح ملی و فارغ از مسائل سیاسی به آن پرداخته شود و در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار مردم و اقشار آسیب‌پذیر و گروه‌های پر خطر و کادر خدوم و فداکار درمان قرار گیرد.اگر چه تلاش‌های بی‌وقفه همکاران و دانشمندان کشور در جهت تولید واکسن داخلی بسیار ارزشمند و موجب تثبیت پایه‌های تولید واکسن در کشور خواهد شد ولی جنابعالی واقفید که طی مراحل علمی و تولید انبوه واکسن داخلی به زودی مسیر نخواهد شد."

در این نامه سیاسی همچنین آمده است: لذا اینجانبان به عنوان نمایندگان جامعه پزشکی کشور مؤکداً از جنابعالی می‌خواهیم در جهت تأمین حقوق بدیهی مردم و انتظارات بر حق  کادر درمان، تمام مساعی دولت محترم را برای تهیه واکسن مطمئن و مورد تأیید مراجع علمی از طرق مختلف و با استفاده از همه ظرفیت‌های بخش دولتی و خصوصی و به دور از مسائل سیاسی مبذول نمایید.

"مصطفی معین" از وزرای مستعفی در دولت اصلاحات که در اعتراض به روندهای سیاسی استعفا کرده بود؛ از جمله امضا کنندگان این نامه سیاسی است.[2]

*تأکید پر اصرار این نامه بر سیاسی نشدن ماجرای واکسن کرونا در حالی است که امضاکننده مبرّز این نامه یعنی آقای دکتر مصطفی معین یکی از نمادهای سیاسی‌کردن فرایندهای پزشکی و آموزش عالی در کشور است.

هم‌او بود که در هنگام وزارتش در دولت اصلاحات و پس از وقوع فتنه تیرماه 78؛ به جای اینکه در پی آرام کردن فضا برآید اما در یک اقدام اعتراضی دست به استعفا زد و بر آتش ماجرا دمید.

او بعدها در اعتراض به برخی فرایندهای سیاسی دیگر نیز از سمت وزارت علوم استعفا داد.

اکنون جالب است که چنین فردی برای شیطنت علیه دستور رهبری نامه‌ای سرگشاده را امضا می‌کند که قرار است بر مبنای آن دستور ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی یک حکم سیاسی جلوه داده شود!

این در حالی است که منطق حکم رهبری یک منطق روشن و در جهت حفاظت از سلامت مردم است.

حفاظت از مردم در مقابل دشمنی جرّار و بدخواه که حتی از واردات ماسک و داروی مورد نیاز بیماران مظلوم پروانه‌ای هم به ایران جلوگیری می‌کرد اما به یکباره مهربان شده و قصد دارد در یک فرایند خیریه مقادیری واکسن کرونای فایزر که عوارض آن هنوز مشخص نشده را به ایران هدیه بدهد.

بدیهیست که این بخش ماجرا یک بخش عقلانی است نه سیاسی و هیچ منطقی سلیمی نمی‌تواند جان مردم عزیز ایران را در این فرایند مشکوک سودا کند.

البته حکما آقای معین و دوستان اصلاح‌طلب ایشان نظر دیگری دارند... 

لازم به تأکید است که روند تولید واکسن ایرانی در چند بخش مجزای داخلی و تولید مشترک با کشور خارجی ادامه دارد و فرایند پروژه نیز تاکنون مطلوب بوده است.

*در نوشتن این قسمت از توییت یک فعال رسانه‌ای به نام آقای "رضا شکیبایی" نیز الهام گرفته شده است.

***

FATF مشکلات مالی ما را حل می‌کند؛ درست مثل برجام!

پروانه مافی، از نمایندگان مجلس دهم طی یادداشتی در شماره دوشنبه گذشته روزنامه آرمان ملی برای دفاع از FATF نوشته است: باید از کسانی که مخالف تصویب FATF هستند پرسید که علت اصلی این مخالفت چیست؟ تصویب نشدن FATF مشکلاتی در امور بانکی و مبادلات مالی بین‌المللی ایجاد کرده است. این مشکلات به گونه‌ای نیست که به آن بی‌توجه باشیم و به این نتیجه رسیده شده که این لوایح از اهمیت خاصی برخوردار است لذا دوباره در دستور کار قرار گرفته‌اندکه نشان از اهمیت موضوع دارد. نمی‌توانیم منکر اهمیت این لوایح شویم، درحالی‌که همه دنیا جز دو کشور به این لوایح توجه داشته و آن را پذیرفته‌اند. به همین دلیل صحبت‌های برخی مسئولان در مخالفت با FATF قابل تامل است. باید از آنها سوال شود که چرا مخالفت می‌کنند؟ کنوانسیون‌های متعدد بین‌المللی وجود دارد که ما مانند همه کشورهای دیگر در آن عضو هستیم.

او سپس می‌افزاید:

"این کنوانسیون تسهیلاتی را برای نقل و انتقال پول و مبادلات ارزی ما ایجاد می‌کند. در مجلس دهم پافشاری بسیاری بر تصویب FATF شد. تصویب این کنوانسیون سه بار به شورای نگهبان رفت و برگشت و مجلس بر موضع خود اصرار کرد. سپس به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت که بررسی و در نهایت متوقف شد. اخیرا بحث این لوایح دوباره مطرح شده و امیدواریم عزیزانی که در مجمع هستند، در نظری اجماعی آن را تصویب کنند تا بخشی از مشکلات بین‌المللی ما در حوزه پولی و مالی رفع شود!"

در یادداشت این فعال چپ همچنین می‌خوانیم: مشکلاتی مانند موانع نقل و انتقال مالی و پولی و سایر معضلات که تصویب نشدن این لوایح برای کشور ایجاد کرده، به دولت فشار آورده و سبب شده است که تصویب آن را مطالبه کند. دولت می‌خواهد مشکلات خود را حل کند تا امورات مردم برطرف شود. تصویب این لوایح در مبادلات مالی کشور موثر است، مسائل مالی و بانکی را شفاف می‌کند و احتمالا می‌تواند مثبت بودن خود را بعدها و در عمل نشان دهد.[3]

*صحبت‌های خانم مافی درباره FATF نوستالژی اظهارات اصلاح‌طلبان و وعده‌های آنها درباره لوبیای سحرآمیز بودن "برجام روحانی" است.

ما به خانم مافی یادآوری می‌کنیم روزهایی که همکاران اصلاح‌طلب ایشان می‌گفتند توافق موقت ژنو (پیش درآمد امضای توافق نهایی یا همان برجام) رافع مشکلات فوری معیشتی است.[4]

و روزهایی که چپ‌های ستادی و دولتی دائما از این می‌گفتند که برجام که بیاید مشکلات اشتغال و آب خوردن حل می‌شود، بانک‌ها احیا می‌شوند، انبوهی از سرمایه وارد کشور می‌شود، تجارت ایران چند برابر می‌شود و...[5]  

ما به خانم مافی یادآوری می‌کنیم روز تلخی را که آقای روحانی در سفر به مازندران گفته بود: "باید برجام سکویی برای جهش اقتصادی جوانان غیور باشد"...

چه شد آن وعده‌ها و چه شد مسئولیت‌پذیری در قبال این همه حرف‌های بر زمین مانده و کرور کرور قولی که در قبال برجام به مردم داده شد؟!

که اگر در این زمینه شاهد مسئولیت‌پذیری بودیم طبیعتا الآن نیز هیچ بازار داغی برای امثال خانم مافی نبود که بخواهند در یک بازی نخ‌نما؛ همان وعده‌ها را دوباره از زمین بردارند و به زلف FATF گره بزنند.

این در حالی است که درباره این شیطنت‌های بدسابقه البته تحلیل‌های بدبینانه‌ای نیز وجود دارد که می‌گوید این حرف‌ها، این گرانی‌های بیقاعده و این مخالفت‌ها با نظارت بر قیمت‌ها تماماً با هدف کشاندن مردم به "فتنه اقتصادی" صورت می‌گیرند.

گفتنیست اصلاح‌طلبان که ید طولایی در بحث ارائه وعده‌های بی‌فرجام به مردم دارند؛ مدتیست که وعده "ارزانی" با روی کار آمدن بایدن در آمریکا را نیز به پرونده قطور خود در این زمینه افزوده‌اند.

***

1_ https://etemadonline.com/content/457928

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1491281

3_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/305782

4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-32848

5_ http://fna.ir/RFIE5M

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی