ماهان شبکه ایرانیان

سرطان سینه

عوامل ژنتیکی مهم‌ترین عامل سرطان سینه است؛ اما تعداد زنانی که به دلایل دیگر نیز به سرطان سینه دچار می‌شوند، بسیار زیاد است.

سرطان سینه

تحریریه دنیای سلامت

یک رژیم غذایی سرشار از میوه‌ها و سبزیجات می‌تواند از شما در برابر خطر سرطان سینه محافظت کند. زنانی که هر روز چهار وعده میوه‌جات و سبزیجات می‌خورند، تا 50 درصد کمتر از دیگران به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. پژوهشگران چینی روی تغذیه 378 زن که سرطان سینه داشتند و رژیم غذایی 1070 زنی که از سرطان سینه رهایی یافته بودند، مطالعاتی انجام دادند و به نتیجه فوق رسیدند.

آنها همچنین دریافتند علاوه بر تأثیر میوه‌ها و سبزیجات در جلوگیری از سرطان سینه، خوردن دست کم شش عدد تخم‌مرغ در طول هفته نیز میزان خطر سرطان سینه را کاهش می‌دهد. پژوهش‌ها نشان می‌دهد دلیل افزایش سرطان سینه در کشور آمریکا، مصرف بسیار کم میوه و سبزیجات است.

چه کسانی بیشتر در معرض سرطان سینه هستند

عوامل ژنتیکی مهم‌ترین عامل سرطان سینه است؛ اما تعداد زنانی که به دلایل دیگر نیز به سرطان سینه دچار می‌شوند، بسیار زیاد است. مهم‌ترین این دلایل عبارتند از:

 جنسیت: سرطان سینه در میان زنان بسیار شایع‌تر از مردان است.

 سن و سال: زنان میانسال و پیر بیشتر در معرض سرطان سینه هستند.

 قاعدگی زود هنگام: دخترانی که قبل از سن 11 سالگی اولین قاعدگی خود را تجربه می‌کنند، در آینده بیشتر در معرض خطر هستند.

 تأخیر در یائسگی: به همان اندازه که قاعدگی زود هنگام باعث افزایش خطر سرطان سینه می‌شود، تأخیر در یائسگی نیز می‌تواند عامل ابتلا به این عارضه باشد.

 زنانی که در میان خویشاوندان نزدیک خود این مسأله را داشته‌اند.

 زنانی که هیچ فرزندی به دنیا نیاورده‌اند و زنانی که اولین زایمانشان در سن سی‌سالگی و یا بالاتر بوده است.

 زنانی که قبلاً نیز سرطان سینه داشته‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به نوع دیگری از سرطان سینه هستند.

 استفاده از قرص‌های ضد حاملگی

 نسل و نژاد: زنان سفیدپوست نسبت به سیاهپوست‌ها بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

 غلظت بافت سینه: غلظت بافت سینه به معنی تعداد بافت‌های غده‌ای سینه و کم بودن بافت‌های چربی است.

 سرطان سینه خوش‌خیم نیز این خطر را افزایش می‌دهد.

 زنانی که در دهه 60 و 50 و 1940 از داروی «DES» استفاده می‌کردند و آنهایی که هنگام بارداری نیز این دارو را مصرف می‌کردند، هم خودشان و هم فرزند دخترشان بیشتر در معرض این خطر بودند.

 سبک و شیوه زندگی: زنانی که تحرک کمتری دارند، غذاهای بسیار چرب می‌خورند و چاق هستند نیز بیشتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

 مصرف الکل و سیگار

 پژوهش‌ها نشان می‌دهد زنانی که به کودکان خود تا سنین 2-1 سالگی شیر می‌دهند، کمتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

 سابقه تابش اشعه زیاد به قفسه سینه

به طور کلی سرطان یعنی ایجاد هرج و مرج و خارج شدن سلول‌های بدن از روند طبیعی. سرطان سینه از انواع خطرناک و بسیار شایع سرطان‌هاست که هنوز علت اصلی آن مشخص نشده است و در واقع همه زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.

تشخیص بموقع این بیماری شانس درمان را به طرز چشمگیری افزایش می‌دهد. حدود سه‌چهارم از بیمارانی که در مراحل اولیه، بیماری‌شان تشخیص داده می‌شود، بهبودی می‌یابند.

برخی علائم اصلی این بیماری عبارتند از

 ترشحات نوک پستان به صورت خون یا خونابه تغییر در اندازه سینه‌ها، به طوری که یکی از دیگری بزرگ‌تر باشد.
 توده یا تومور سینه (وجود یک توده سفت منفرد و بدون درد در سینه) شایع‌ترین علامت سرطان سینه است.

 بزرگی غدد لنفاوی در زیر بغل

 تغییر در نوک سینه و هرگونه تغییر شامل فرو رفتگی، برآمدگی، تغییر رنگ یا زخم باید مورد توجه قرار گیرد.
 علاوه بر تمام نکاتی که مطرح شد، می‌توان با برخی موارد تا حد زیادی از بروز این بیماری خطرناک پیشگیری کرد. مثلاً همواره وزن خود را متعادل نگاه دارید، با افزایش سن میزان کالری دریافتی بدن را کاهش دهید. مصرف میوه و سبزیجات را تا حد امکان افزایش دهید و ورزش را فراموش نکنید. افرادی که از جوانی به طور منظم ورزش کرده‌اند، کمتر در معرض خطر سرطان سینه هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان