ماهان شبکه ایرانیان

گزارش مشرق

کلاس آمریکاشناسی برای حسام‌الدین آشنا/ معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

انتصاب ریچارد نفیو در دولت بایدن، بار دیگر نشان داد که دیدگاه اصلاح طلبان درباره آمریکا، با آنچه در واقعیت وجود دارد، چه تفاوت فاحشی دارد.

سرویس سیاست مشرق - رسانه‌های آمریکایی به تازگی از انتخاب «ریچارد نفیو» به عنوان معاون «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران خبر داده اند..

ریچارد نفیو از معماران شبکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران است. نفیو در کتابی با عنوان «هنر تحریم‌ها» که اواخر سال 96 منتشر شده است به چگونگی تحریم‌ها و اهداف متفاوت آن پرداخته است.

نفیو در کتاب «هنر تحریم ها» صراحتا تاکید می کند که نباید از ترس مسائل بشردوستانه و تحت فشار قرار گرفتن مردم کشور هدف، فشار تحریم‌ها را در برخی موارد کم کرد چرا که اساساً هدف تحریم ایجاد درد است و با دغدغه‌های اینچنینی تضاد دارد.

نکته قابل توجه اینجاست که ریچارد نفیو هم در دولت جمهوری خواهِ «بوش پسر» فعالیت کرده است و هم در دولت «باراک اوبامای دموکراتِ باهوش! و مودب!».

انتصاب فرد مشهور به «معمار تحریم های ضدایرانی» در دولت بایدن، بیش از پیش عیار ادعاهای طیف اصلاح طلب در بزک بایدن را آشکار کرد.

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

متاسفانه پیش از این برخی دولتمردان به صورت ویژه از انتصاب «رابرت مالی» استقبال کرده بودند. برای نمونه «حسام الدین آشنا» مشاور رئیس جمهور و رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در توئیتی نوشته بود: «انتخاب احتمالی رابرت مالی حامل پیامی روشن در مورد یک رویکرد کارآمد برای حل سریع و موثر مناقشه است».

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

آشنا پیش از این در توئیتی دیگر با تعریف و تمجید از دولت بایدن نوشته بود: «سیاست فشار حداکثری به روزهای پایانی خود رسیده است. آیا دوران دیپلماسی حداکثری و رفع تحریم های غیرانسانی فرا رسیده است؟ آیا این روزهای کوتاه و شب های بلند زمستانی به سر می آید؟ بهار نزدیک است».

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

این قبیل موضع گیری ها از سوی برخی دولتمردان در کنار فعالین اصلاح طلب در حالی است که ساختار حاکمیتی آمریکا- جمهوری خواهان و دموکرات ها- نقشه مشترکی را علیه ایران دنبال می کنند. هدف اصلی، خالی کردن دست ایران از مولفه های قدرت ساز است.

برای همین «جان کری» وزیر خارجه دولت اوباما-دی ماه 95- در یادداشتی که به مناسبت نزدیک شدن به روزهای پایانی حضور در کابینه آمریکا نوشته بود، تاکید کرد: «مذاکرات با تهران برای عقب نشاندن ایران از توان هسته‌ای، به نتیجه رسید و حالا دولت بعدی آمریکا باید ضمن ادامه اعمال فشار بر ایرانی‌ها، برای عقب نشاندن برنامه موشکی ایران تلاش کند».

همچنین «جو بایدن» در شهریور 99 قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در یادداشتی در پایگاه اینترنتی شبکه خبری سی ان ان، با عنوان «راه‌های هوشمندانه‌تری برای سختگیری علیه ایران وجود دارد» بااشاره به شکست سیاست ترامپ در رسیدن به توافقی بهتر از برجام با ایران، نوشت: «وقتی ترامپ ریاست‌جمهوری را به‌ دست گرفت؛ وعده یک توافق بهتر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران را داد و متعهد شد که به تهران برای مهار رفتار تهاجمی‌اش در سراسر خاورمیانه فشار وارد می‌کند. مثل خیلی از وعده‌های رئیس‌جمهور ترامپ، مشخص شد که این وعده‌ها فقط شعارهای توخالی است».

بایدن در ادامه نوشت: «من هیچ تردیدی درباره چالش‌ها و مشکلاتی که رژیم ایران بر منافع امنیتی آمریکا، دوستان و شرکای ما و بر مردم خودش تحمیل می‌کند، ندارم. اما همان‌گونه که راه ترامپ وجود دارد، همزمان راه هوشمندانه و حساب شده دیگری نیز برای سخت‌گیری علیه ایران هست».

در روزهای گذشته «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه گفت: «هیچ چیز تغییر نکرده است، بایدن مدعی شد که سیاست فشار حداکثری ترامپ، شکست حداکثری بوده است...حال آنکه بایدن به رغم همه ادعاها دنباله رو سیاست ترامپ است و اروپایی‌ها هم منفعل هستند».

انتصاب ریچارد نفیو در دولت بایدن، بار دیگر نشان داد که دیدگاه اصلاح طلبان درباره آمریکا، با آنچه در واقعیت وجود دارد، چه تفاوت فاحشی دارد.

روزنامه سازندگی - متعلق به حزب اصلاح طلب کارگزاران سازندگی به دبیرکلی «غلامحسین کرباسچی» - 5 مرداد 99- در گزارشی با عنوان «بازگشت به برجام، عبور از براندازی؛ حزب دموکرات آمریکا وعده داد در صورت پیروزی جوبایدن رخ دهد» نوشته بود: «در سند 80 صفحه ای مانیفست انتخاباتی دموکرات ها که توسط هیاتی 15 نفره از یاران بایدن و سندرز تهیه شده است، لیبرال های آمریکایی تعهد کرده اند به برجام بازگردند و از براندازی جمهوری اسلامی ایران دست بردارند».

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

مجله اصلاح طلب امید جوان نیز در شماره 5 مرداد 99 تصویر خندان جو بایدن را در جلد مجله منتشر کرد و نوشت: «رویای ایرانیِ آبان 99؛ شکست ترامپ، تبریک تلفنی روحانی به بایدن، کاهش قیمت دلار، احیای برجام».

روزنامه آرمان نیز در ماههای گذشته در گزارش اصلی صفحه اول نوشته بود: «قیمت ها؛ بایدنی-کاهشی یا ترامپی- افزایشی؟».

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

کلاس «آمریکاشناسی» برای حسام‌الدین آشنا/ 
معمار تحریم‌ها در دولت بایدن و رسوایی بزک‌کنندگان آمریکا

در مردادماه سالجاری، حزب دموکرات آمریکا سیاست‌های خود را در قالب سندی 80 صفحه‌ای منتشر کرد. در بخش مرتبط با ایران آمده است: «ما معتقدیم برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) بهترین روش برای قطع تمامی مسیرهای حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای، به نحو قابل راستی‌آزمایی است.

خروج یکجانبه آمریکا از برجام ما را از متحدانمان جدا و راه را برای از سرگیری حرکت ایران به سمت قابلیت ساخت سلاح هسته‌ای باز کرد.  به همین دلیل است که بازگشت به پایبندی دوجانبه به این توافق تا این حد اضطراری است. توافق هسته‌ای همیشه قرار بوده آغاز دیپلماسی ما با ایران باشد نه پایان آن. دموکرات‌ها از تلاش‌های جامع دیپلماتیک برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و پرداختن به سایر فعالیت‌های تهدیدکننده این کشور اعم از ستیزه‌جویی منطقه‌ای، موشک‌های بالیستیک و سرکوبگری‌ داخلی حمایت می‌کنند».

دموکرات ها در این سند به هیچ عنوان به مسئله لغو تحریم های ایران اشاره نکردند. این بدان علت است که آمریکا- هم جمهوری خواهان و دموکرات ها- حاضر نیستند که ابزار تحریم را کنار بگذارند.

رهبر معظم انقلاب- 26 آذر 99- فرمودند: «به دشمن اعتماد نکنید، این توصیه‌ قطعی من است. به دشمن اعتماد نکنید. برای مسیر رفع مشکلات مردم، برای درست شدن آینده‌ کشور به وعده‌ این و آن اعتماد نکنید، این توصیه‌ به مسئولین است. این وعده‌ها وعده‌ خوبان نیست؛ وعده بَدان و اشرار است امّا آن هم از هر صدتایش یکی وفا نکند! دشمنی‌ها را از یاد نبرید. دشمنی کردند. دیدید که آمریکای ترامپ و آمریکای اوباما با شما چه کرد. [البتّه] این فقط مال ترامپ نیست که حالا مثلاً فرض کنید چون ترامپ رفت، بگویند تمام شد؛ نه، آمریکای اوباما هم با شما بدی کرد، با ملّت ایران بدی کرد و سه کشور اروپایی هم همین جور. این سه کشور اروپایی نهایت بدعملی را انجام دادند و لئامت را و دورویی و نفاق را در مقابل ملّت ایران نشان دادند».

ایشان در ادامه تاکید کردند: «رفع تحریم دست دشمن است، و خنثی‌کردن تحریم دست ما است، غیر از این است؟ ما که نمی‌توانیم خودمان رفع تحریم کنیم، دشمن باید رفع تحریم کند امّا خودمان می‌توانیم این تحریم دشمن را خنثی کنیم. پس این مقدّم است، این درست است، بیشتر دنبال این باشیم. البتّه نمی‌گویم دنبال رفع تحریم نباشیم؛ چرا، واقعاً اگر بتوانیم تحریم را رفع کنیم، یک ساعت هم نباید تأخیر کنیم. البتّه چهار سال است تأخیر شده [یعنی] از سال 95 بنا بوده همه‌ تحریم‌ها یکباره برداشته بشود [امّا] تا الان نه فقط برداشته نشده، زیاد هم شده».

مقام معظم رهبری در ادامه تصریح کردند: «اگر بتوان با روش درست، عاقلانه، ایرانی- اسلامی و عزتمندانه تحریم‌ها را برطرف کرد باید این کار را انجام داد اما تمرکز عمده باید بر خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد که ابتکار آن به دست شما است».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی